EĞİRDİR ESNAFI OKUYOR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR ESNAFI OKUYOR...
Haberin Tarihi: 12.12.2015 08:52:00 - Okunma Sayısı:1791 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş'ın öncülüğünce İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan "Eğirdir Esnafı Okuyor" kampanyası çerçevesinde, hemşehrilerimiz okudukları kitaplar ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşmaya devam ediyorlar.

EĞİRDİR ESNAFI OKUYOR...

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın öncülüğünce İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan “Eğirdir Esnafı Okuyor” kampanyası çerçevesinde, hemşehrilerimiz okudukları kitaplar ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşmaya devam ediyorlar.

            Eğirdir Eczanesi sahibi Ecz. Ramazan İnce de “Bir Nefes Özgürlük” isimli kitap ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

            “Kurtuluş Savaşı’nın binlerce kahramanından birkaçının özgürlük mücadelesinin öyküsüdür.

            Aç da, açık da, çıplak da kalsa şartlar ne olursa olsun bir milletin işgalci eşkıyalara karşı bedenleri ve ruhlarındaki özgürlük hikayesidir.

            Bu mücadele yalnız Mehmetçiklerin değil, yüreği vatan sevgisiyle yanıp tutuşan kahraman Türk kadınının özgürlük savaşıdır. Bu hikayeyle binlerce kahraman, binlerce kadın, tıpkı Fatma Nineler, Şerife Bacılar, Nene Hatunlar gibi simgeleşmiştir.

            Ülke namusunu kendi namusu gibi gören bu kahraman özgürlük savaşçılarının ruhları şad olsun.

            Bir tarafta kendi zenginlikleri, bir tarafta kendi çıkarları için Yunan çetelerle işbirliği kuranlar ile bir tarafta canlarını varlıklarını karşılıksız olarak ülke hizmetine sunan kahraman Mehmetçiklerle, yürekli bacılarımızın onur savaşıdır. Tarih hatayı affetmez. Geçmiş hatalardan ders çıkarmayı öğütler.

            Rauf Denktaş’ın sözüyle noktalayalım: “Önemli olan her devrin adamı olmak değil, her devirde adam olmaktır.””

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap