ITSO'dan Muğla'ya ufuk turu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITSO'dan Muğla'ya ufuk turu
Haberin Tarihi: 16.12.2015 08:48:00 - Okunma Sayısı:2147 defa okundu.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Van Ticaret ve Sanayi Odaları ile şehrin önde gelen sanayi tesislerini ziyaretleri kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler.

ITSO’dan Muğla’ya ufuk turu

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Van Ticaret ve Sanayi Odaları ile şehrin önde gelen sanayi tesislerini ziyaretleri kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. 

            ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile Başkan Yardımcıları Metin Çelik, Salih Sarıkaya ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Tutar ve Ahmet Kabalak, Genel Sekreter Nihal Demirgil ile  birlikte Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.

            Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş ile Meclis Başkanı Şükrü Altınay ve yönetim kurulu üyelerinin ağırladığı ITSO heyeti burada karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

            Önce, MUTSO’nun 2013 yılında kullanıma açtığı hizmet binasını gezen ITSO heyetine, Meclis Başkanı Şükrü Altınay ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş öncülük etti. Başkan Karakuş, binanın oluşum aşamasından, tasarımına, hangi bölümlerin düşünüldüğünden hangi kapsamda işlevsellik katılabileceğinin yanı sıra iç teknik tesisat hakkında heyete detaylı bilgi verdi.

            ITSO Başkanı Başdeğirmen, Muğlalı işadamlarına, Isparta’nın ekonomisi başta olmak üzere sosyal, tarihi, turistik yönlerini anlattı.  Isparta’nın gelişmekte olan şehirler arasında yer aldığını belirten Başdeğirmen, “Muğla ve Isparta arasında ortak çalışmaların ilk adımlarını atmak için buradayız. Sanayileşme konusunda önemli adımlarımız var. Muğla’nın  sanayisi incelemek, Muğla’yı tanımak ve en önemlisi ilimizi sizlere anlatmak için buradayız. Ayrıca Ocak ayında temelini atmayı düşündüğümüz hizmet binamızla ilgili de sizden fikir almak ve binanızı yerinde incelemek istedik.  

            Bunun yanı sıra, Isparta olarak sanayileşme noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Sizlerin bizlerden bizlerin de sizlerden öğreneceğimiz konular oldukça fazla. İşadamları olarak şehrimizin gelişmesi ve büyümesi, işbirliğimizin artması için bu tür gezilere önem veriyoruz ve sizlerde bizleri en iyi şekilde ağırladınız inşallah bu gezimizin ardından Muğla - Isparta işbirliği adı altında ortak bir projeye imza atarız. “dedi.

            Muğla  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş  ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatarak, Muğla ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Karakuş, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Odalar ve Borsalar birliğine bağlı Odalar olarak bağlarımız oldukça kuvvetli ancak bu şekilde çeşitli sebeplerle gerçekleştirilen ziyaretler ile ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Hem ilin tanıtımına destek oluyoruz hem de Odalarımızın yaptıkları iyi uygulamalar her iki taraf için örnek oluşturuyor ve büyük bir kazanç sağlıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Başkan Karakuş, Muğla’nın coğrafi konumu itibariyle önemi, ekonomisi, eğitim kalitesi ve Muğla’da yatırım olanakları hakkında detaylı bilgi verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap