16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

KAYMAKAM AKDAŞ: "EĞİRDİR'İN KIRSAL KALKINMA PLANI HAZIRLANIYOR!..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM AKDAŞ: "EĞİRDİR'İN KIRSAL KALKINMA PLANI HAZIRLANIYOR!..."
Haberin Tarihi: 16.12.2015 09:05:00 - Okunma Sayısı:2271 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, üzerinde halen çalışmaların hızla sürdürüldüğü "Eğirdir'in Kırsal Kalkınma Planı"nın en çok önemsediği projelerden birisi olduğunu söyledi.

KAYMAKAM AKDAŞ: “EĞİRDİR’İN KIRSAL KALKINMA PLANI HAZIRLANIYOR!...”

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, üzerinde halen çalışmaların hızla sürdürüldüğü “Eğirdir’in Kırsal Kalkınma Planı”nın en çok önemsediği projelerden birisi olduğunu söyledi.

            Eğirdir ve çevresindeki çalışmalar ve yatırımlar konusunda Gazetemiz Sahibi Abdullah K. Sinan’a bilgi veren Kaymakamımız Abdullah Akdaş, Kırsal Kalkınma Planının hazırlık aşamasında sektör temsilcileri ile yapılan toplantıların sona erdiğini belirterek “Kırsal Kalkınma Planı”nın 3 stratejik hedefi var. Birincisi, Kırsal turizmin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, ikincisi Tarım ve hayvancılığın geliştirilip iyileştirilmesi, üçüncüsü de yaşam kalitesinin (eğitim, sağlık, altyapı, yollar, çevre vb.) yükseltilmesi” ifadelerini kullandı. Kırsal Kalkınma Planı evrak altyapısının önümüzdeki bahar aylarına kadar tamamlanacağını bildiren Kaymakam Akdaş, Kırsal Kalkınma Planı taslağının, STK’lara, sektör temsilcilerine ve halkımıza yazılı olarak ulaştırılacağını, paylaşılan taslak üzerinde halkımızın yazılı ve sözlü katkılarının bekleneceğini ve hemen ardından kaynak (finans) temini için çalışmalara başlanacağını anlattı.

            BARLA

            Barla’da inanç turizmini geliştirme çabalarının ciddi bir şekilde devam ettiğini belirten Kaymakam Akdaş, “İnanç turizmi derken Barla, geçmişten günümüze bir inanç merkezidir. İslamiyet’ten önceki dönemlerde Antalya Demre’den kalkıp, Pisidia Antiocheia’ya gelenlerin konaklama merkezidir. Barla’da Roma köprüleri, çeşmeler, kilise ve hamamlar yapılmış, Osmanlı döneminde gayrimüslimler ve Müslümanlar ortak kullanım alanlarını kullanmışlardır. Bu yüzden Barla’nın inanç turizmindeki yerini İslamiyetten önce ve sonra olarak da düşünmek gerekiyor…” dedi.

            Barla’da inanç turizminin geliştirilmesi için önce altyapısının güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Akdaş, “halen turizm mekânlarının yeniden tamirat ve tadilatlarını yapıyoruz. Barla’da dört çeşmenin ve dört anıt ağacın restorasyonları tamamlandı. Sokak iyileştirme çalışmaları için kanalizasyon çalışmasının bitmesini bekliyoruz. Bu günlerde tarihi hamamın restorasyon projesi yapılıyor. Barla’nın tanıtımı için 6 ayrı dilde web sitesi hazırlıyoruz. Yine 6 ayrı dilde hazırlanan tanıtım broşürleri 15 güne kadar tamamlanmış olacak. Isparta Milletvekilimiz Sayın Sait Yüce’nin Barla Platformu Başkanı olması ayrıca bir şansımız. Önümüzdeki Mayıs ya da Haziran aylarında İstanbul Feshane’de “Barla Günleri” etkinliğinin yapılması planlanıyor…” dedi.

            Eğirdir-Barla karayolunun mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Kaymakamımız Abdullah Akdaş, “bu yolun iyileştirilmesi konusuna Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimiz önem veriyorlar. Eğirdir-Barla yolu İl Özel İdaresi tarafından iyileştirilecek. Ayrıca; Kırsal Kalkınma Planı içerisinde, Barla’da bir çekek yeri yapımı da bulunmakta. Yani gölden de Barla’ya ulaşılabilecek.

            Barla’nın içme suyu ve kanalizasyon yapım işleri 3,6 milyon Liraya ihale edildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra sokakların dizaynı için yaklaşık 2 milyon Lira harcanacak…” dedi.

DDY ARAZİSİ

            İlçemizin en özel yerlerinden olan İstasyon Mahallesindeki Devlet Demir Yolları arazisinin, statü gereği Özel İdare veya Belediyeye devrinin yapılamadığını bildiren Kaymakam Akdaş, İl Özel İdaresi’nin öncelikle bu araziyi uzun yıllar süreli kiralayabileceğini, kiralama işleminden sonra Kaymakamlık ya da Belediyeye tahsis edebileceğini ve bu arazideki yapıların aslını bozmadan restore edilip, halkın kullanımına açılabileceğini belirtti.

EĞİRDİR KALESİ VE ADA YOLU

            Tarihi Eğirdir Kalesi’nin restorasyonu için, İl Özel İdaresinde biriken, Kültür Varlıkları Katkı Payı’ndan Belediyeye öncelikle 200 bin TL. aktarıldığını dile getiren Kaymakamımız, restorasyon için gerekli paranın devamının geleceğini söyledi.

            Eğirdir-Yeşilada yolunun iyileştirilmesi kapsamında bir projenin hazırlanmakta olduğunu da anlatan Akdaş, “söz konusu yola doğal taş döşenecek. Projenin içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolu da bulunuyor.” dedi.

            HASTANE

            Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi arsasında uygun bir yere, 100 yataklı yeni bir hastane yapılması konusunun, 2016 yılı yatırım programına alınması için öncelikli ve acil olarak teklif edildiğini bildiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Hastanemizin isminin değiştirilmeyeceğini, yeni hastane binasının yapımının tamamlanmasından sonra depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen şu anki binanın yıkılıp yıkılmaması konusunda karar verileceğini belirtti.

DAVRAZ YOLU VE BADEMLİ KÖYÜ

            Eğirdir-Davraz kayak Merkezi yolunu yaklaşık 8 Km. daha kısaltan, Eğirdir-Bademli-Davraz yolu yapım işinin yüzde 90 oranında bitirildiğini anlatan Kaymakamımız, yolun bu sene stabilize olarak açılmasının planlandığını, ancak Çobanisa Köyü’nün ticari endişesi nedeniyle yol yapımına ara verildiğini, Çobanisa Köyü’nün ikna edilmesiyle sorunun çözülüp, yolun önümüzdeki bahar aylarında kullanıma açılacağını söyledi.

            Bademli Köyü’nün “Ekolojik Köy” projesinin planlama aşamasında olduğunu da vurgulayan Akdaş, projenin gerçekleşmesiyle Bademli Köyü’ne bungalovlar, dinlenme mekanları, ekolojik Pazar gibi ünitelerin kazandırılacağını anlattı.

MEVLEVİHANE

            Tarihi Eğirdir Hamamı yanında bulunan ve şu an harabe şeklinde görünen Mevlevihane’nin restorasyonunun yapılarak ziyarete açılacağını da anlatan Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediyeye ait olan bu yerin, 10 yıl süre ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis edildiğini, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra Mevlevihane’nin, Eğirdir’e gelenlerin bir ziyaret mekanı haline geleceğini dile getirdi.

BEDRE KÖYÜ

            Eğirdir Bedre Plajında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anlatan Akdaş, bölgeye şu an 2 bin 500 zakkum fidanının dikilmekte olduğunu, yol yapımının ve iki binanın onarım işlerinin tamamlandığını, Bedre Plajı ve çevresindeki çalışmalar için yaklaşık 350 bin TL. harcanarak, bölgenin önümüzdeki yaz sezonuna hazırlandığını bildirdi.

            Bu alanda, çadır kamp yeri, karavan kamp yeri, aqua park, kafeterya, ahşap restaurant yapılmasının planlandığını da dile getiren Kaymakam Akdaş, “yap-işlet-kira öde” modeliyle, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak ihale ile buranın 10 yıllığına kiraya verileceğini belirtti.

            SU SPORLARI MERKEZİ

            Eğirdir’de Nafiz Yürekli Koyu’nda, Su Sporları Eğitim Merkezi yapılmasının planlandığını da anlatan çalışkan Kaymakamımız, projenin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacağını, proje içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, derslikler, çekek yeri ve dinlenme alanlarının yer alacağını daha sonra projenin gerçekleştirilebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ödenek temin edileceğini bildirdi.

            Uzun bir bilgilendirme sohbeti sırasında Eğirdir’in tanıtım CD’sinin hazırlandığını bildiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, tüm yönleriyle ilçemizi tanıtan CD’den ilk etapta 1000 adet hazırlandığını dile getirerek, Eğirdir’in tanıtım CD’sini gazetemize hediye etti.

            Başarılı ve çalışkan Kaymakamımız Sayın Abdullah Akdaş’a paylaşımları için teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap