Pınargözü Mağarasında Köprü Yapımı Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Pınargözü Mağarasında Köprü Yapımı Tamamlandı
Haberin Tarihi: 25.12.2015 09:50:00 - Okunma Sayısı:2676 defa okundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge sorumluluğu alanında ve Isparta/Aksu ilçesine yaklaşık 30km uzaklıkta Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Pınargözü Mağarası 15 Km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarasıdır.

Pınargözü Mağarasında Köprü Yapımı Tamamlandı

 

            Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge sorumluluğu alanında ve Isparta/Aksu ilçesine yaklaşık 30km uzaklıkta Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Pınargözü Mağarası 15 Km uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun mağarasıdır. Bulunduğu alan olarak mağaralar yönünden oldukça zengin olup, keşfedilmemiş birçok mağaranın bulunma olasılığı yörenin jeolojik açıdan ne kadar zengin olduğunun en önemli göstergesidir. Mağaranın başlangıcı ve bitişi arasında 720 m. lik kot farkı bulunmaktadır. Mağaranın keşfi tam olarak bitirilememiştir ve araştırmalar hala sürmektedir. Jeolojik açıdan bu kadar önemli bir alanın erişilebilirliği oldukça önemlidir. Bu nedenle mağara girişine ulaşımı kolaylaştırmak adına ihtiyaç haline gelen köprü yapımının tamamlandığı bildirildi.

            14 Ekim 2015 tarihinde ihalesine çıkılan Pınargözü Günübirlik Kullanım Alanı içine yapılacak köprünün yapımı 18 Aralık 2015 tarihinde tamamlanarak doğaseverlerin hizmetine sunuldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap