Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı SDÜ'de Konferans verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı SDÜ'de Konferans verdi
Haberin Tarihi: 4.1.2016 09:17:00 - Okunma Sayısı:8895 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Tasarım ve Planlama Kulübü tarafından "Planlamanın Hayata Kattıkları" konulu bir konferans düzenlendi.

Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı SDÜ’de Konferans verdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Tasarım ve Planlama Kulübü tarafından “Planlamanın Hayata Kattıkları” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı katıldı.

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Polat, planlamanın hayatımızdaki önemine vurgu yaparak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı, 37 yıldır yaptığı mesleğini çok sevdiğini belirterek başladığı konferansında “Planlama hayatın kendisidir. Şehirler, mekânsal yapılar; görgü kuralları, adet ve göreneğin toplumdaki yansımasıdır.” dedi. İş hayatında başarılı olabilmenin pozitif düşünmeyle doğru orantılı olduğunu vurgulayan Tığlı, “Tasarım yapmak önemlidir fakat bunu sunabilmek daha da önemlidir.” diyerek tasarım, bilgi ve iletişim arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Peyzajın ve çevre tasarımın sadece bu mesleği yapmanın ötesinde, başka alanlardaki çalışmalarda da açılımlar sağlayacağını ifade eden Tığlı, öğrencilere “Hangi eğitimde olursanız olun, her şeyin sanat tarafını ön plana çıkarın. Sadece bilgisayara bağlı kalmayın, konuşun, takım halinde olun. Fikir alın, dinleyin, sentezleyin ve sunumunuzu yapın. Bunlar temel disiplinin yanında yer alan önemli ayrıntılardır. Güzel düşünün, planlayın, sanatı hayatınızdan çıkarmayın ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın.” mesajını verdi.

Etkinliğin sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, üniversite- şehir bütünleşmesine katkı sağlayan bu konferansın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek  Metamar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tığlı'yı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap