DAVRAZ, Türkiye'nin en iyi Kış Tırmanış Rotası Listesi'nde Yeralıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DAVRAZ, Türkiye'nin en iyi Kış Tırmanış Rotası Listesi'nde Yeralıyor
Haberin Tarihi: 8.2.2016 08:57:00 - Okunma Sayısı:1131 defa okundu.

17 Şubat 1995'te Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen 2 Milyon 570 Bin M2 yüz ölçümlü; 2365 Rakım'daki Davraz için yeni unvan geldi: Davraz, Türkiye'nin En İyi 10 Kış Tırmanış Rotası» Listesinde gösterildi.

DAVRAZ, Türkiye’nin en iyi Kış Tırmanış Rotası Listesi’nde Yeralıyor


17 Şubat 1995’te Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen 2 Milyon 570 Bin M2 yüz ölçümlü; 2365 Rakım’daki Davraz için yeni unvan geldi: Davraz, «Türkiye’nin En İyi 10 Kış Tırmanış Rotası» Listesi’nde gösterildi.
Davraz Dağı ve Yazılı Kanyon Millî Parkı hattında; daha önce Off- Road (Yol Dışı) Motor Sporları Şampiyonası yapılabileceği belirtilmişti. Şimdi de Çığ Riski Sıfıra yakın olduğu için Kış Tırmanış Rotası Listesi’ne dâhil edildi. Bu listeyi Jüri Üyesi Tunç Fındık, Nezihe Cantimur, Hale Taşkın, Yücel Sönmez, Ali Nasuh Mahruki, Esra Ergin, Mustafa Kalaycı, Çetin Bayram, Yıldırım Güngör ve Zorbey Aktuyum yaptı. 
Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Türkiye’nin En İyi 10 Kış Tırmanış Rotası Listesi’ne dâhil edildi. 
Türkiye’nin en iyi ve profesyonel dağcıların oluşan jüri tarafından seçilen liste, Isparta açısından heyecan verici bir turizm destinasyonu da içeriyor.
   Türkiye’nin En İyi Kış Tırmanış Rotası Listesi’nde; 2365 Rakımlı; 2 Milyon 570 Bin M2 yüzölçümlü Davraz için şu rapor yazıldı:
     «Dağ yapısı nedeniyle çığ riski yok denecek kadar az.
    Bu yüzden:
    - Kayak
    - Kış Yürüyüşü ve
    - Tırmanış için oldukça güvenli
    Kış Yürüyüşleri ve Tırmanış için dağın yüksek kesimleri Nisan sonuna kadar karlı oluyor.»
Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi olan Davraz’da; Kış Sporları, Yamaç Paraşütü, Off- Road (Yol Dışı) Motor Sporları, Dağ bisikleti, Trekking, Jeep safari ve Kamp yapılabiliyor.
   Özelde Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ve geniş açıdan Isparta için 2 ışıl ışıl hedef bulunuyor:
I- Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi
II- Uluslar arası Kış Sporları Olimpiyatları

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap