6 ŞUBAT EĞİRDİR'İNE GENEL BİR BAKIŞ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,6 ŞUBAT EĞİRDİR'İNE GENEL BİR BAKIŞ...
Haberin Tarihi: 8.2.2016 16:12:00 - Okunma Sayısı:1767 defa okundu.

Eğirdir; 6 Şubatı, "Zihniyet Değişiminin"2023'e Vizyoner bakışın tarihi olarak, bilinçaltına kazımış bulunuyor...

            6 ŞUBAT EĞİRDİR’İNE GENEL BİR BAKIŞ…

 

Eğirdir; 6 Şubatı, “Zihniyet Değişiminin”, 2023’e Vizyoner bakışın tarihi olarak, bilinçaltına kazımış bulunuyor…

            EĞİRDİR KAYMAKAMLIĞI’nın hazırlamış olduğu ve henüz “TASLAK” olan 2016 / 2023 KIRSAL KALKINMA PLANI; Başkent Ankara’daki ANKARA ÜNİVERSİTESİ / GAZİ Üniversitesi ile Isparta’mızın SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTE’mizin değerli Akademisyenlerince, hemşerimiz Gazetemizin Ankara Temsilcisi, Ekonomist / Yazar Zeki TARHAN’ın Moderatörlüğünde, geçtiğimiz Cumartesi günü, Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda, geniş katılımlı bir Panelle Tartışmaya açıldı…

             6 Panelistin tartışmacı olarak katıldığı Panelde; izleyicilerin soru ve katkılarıyla, daha da bir zenginleşen Panelle, EĞİRDİR’in Stratejik Planına çok önemli katkılar yapılmış oldu… Eğirdir’in ve Isparta’nın Madencilik Potansiyelinde çok önemli bir yer işgal eden MERMER İŞLETMECİLİĞİ’nden doğan “ÇEVRESEL SORUNLAR”ın da dile getirildiği PANELLE, EĞİRDİR; Dengeli Kalkınmanın ve de Sürdürülebilir Kalkınmanın, “ÇEVRE” boyutuyla da nasıl ele alınabileceğini katılımcılara göstermiş oldu…

***

            İlerleyen günlerde, sunumlara / Tartışmalara / soru ve katkılara geniş bir yer ayıracağız… Şimdi, çok kısa şunu diyebiliriz:

            6 ŞUBAT; EĞİRDİR'İN KIR / KENT İKİLEMİNİN ORTADAN KALDIRILDIĞI, DÜALİST YAPININ KIRILDIĞI BİR MİLAT OLUYOR!!! EĞİRDİR; 2023'E UZANAN VİZYONER BAKIŞIYLA, EZBERLERİ BOZAN, EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN ÇEVRESİNDEKİ 81 YERLEŞİM BİRİMİNE ÖNDERLİK EDEN BİR KONUMA GELDİ... EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİNDEKİ, SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLAR ARASINDAKİ SENKRONİZASYON DA GÖSTERİYOR Kİ, ORTAK AKIL, ÇOK KISA SÜREDE MEYVESİNİ VERECEKTİR...

***

            Eğirdir Kaymakamı sayın AKDAŞ ve Eğirdir Belediye Başkanı sayın ŞENGÖL'e teşekkür ediyoruz...

 

PANEL SONUCU KATKILAR...

            Panelistlerin değerlendirmelerinden sonra, panele katkı vermek isteyen dinleyicilere söz veren moderatör Zeki Tarhan, ilk sözü Eğirdir MYO okutmanlarından ETUDOSD Yönetim kurulu üyesi Çetin Meydan’a verdi.

            Konuşmalarında sporun önemine vurgu yapan Çetin Meydan, Eğirdir’de yıllardır triatlon yarışmalarının yapıldığını, bu yıl da 30-31 Temmuz tarihlerinde triatlon yarışmalarının ilçemizde gerçekleştirileceğini, ETUDOSD Dağcılık Şenliği’nin bu yıl 20'ncisinin yine Dedegöl Dağı’nda yapılacağını, her yıl yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı dağcılık şenliklerinde, 19 yılda Eğirdir’de 1,5 milyon TL. katkı sağlandığını söyledi.

            Spor etkinlikleri noktasında “her aya bir etkinlik” ifadelerini kullanan Meydan, Oriyantrik, bisiklet, dağ tırmanışı gibi etkinliklerin ilçemize katkı sağlayacağını ifade etti. Meydan, Prostanna Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına başlanıp, bu antik kentin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

            İşadamı hemşehrimiz Mustafa Hobanoğlu ise; Eğirdir’in tapu senetlerinden biri olan Hastanemizin eksikliklerinin giderilmesi ve eski günlerinde olduğu gibi insan sağlığına hizmet etmesi dileklerinde bulundu. Yeşilada yoluna da değinen Hobanoğlu, “Yeşilada yolu yokken, en acı günlerini yaşayan biriyim. Okula gitmek, hastaları hastaneye yetiştirmek... O ızdırapları çeken biriyim. Madem ki İstanbul Boğazı’nın altından üstünden 5-6 yerinden geçiş yapılabiliyor, devlet-millet işbirliği ile Yeşilada yolu köprüsünün yapılmasını diliyorum...” dedi.

            DSİ Sulama pompalarının, özellikle mayıs-haziran aylarında gölümüzdeki balık yavrularını tarlalara çektiğini dile getiren Hobanoğlu, bu katliamın önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, Eğirdir Gölü’nün korunması ve geleceğin güven altına alınması için Eğirdir’e ACİLEN DOĞALGAZ’ın gelmesi gerektiğini dile getirdi.

            Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök ise; konuşmalarında Eğirdir Gölü kuşak kanalizasyon projesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2015 Ekim ayında yatırım programında yerini aldığını, projenin ihale aşamasında olduğunu, bu büyük projenin gerçekleşmesiyle Eğirdir Gölü etrafındaki sıvı atıkların göle zarar vermesinin önleneceğini belirtti.
 

            Mimar Ali Sinan; “Panel boyunca bahsi geçen her spor dalının Eğirdir’de halihazırda yapılabildiğinin altı çizildi. Öte yandan Eğirdir’in sosyal-kültürel ve ekonomik gelişimine Askeriye, Hastane ve diğer kuruluşlarımızın çok büyük etkisi varken şu anda yavaş yavaş kentten uzaklaştırıldığı vurgulandı.

            Kurumlarımızın geçmişte bulundukları katkıları ile birlikte geleceği de bu plan dahilinde yorumlayıp devlet politikalarının bir parçası olmak gerekir” şeklinde konuştu.

            SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül’de konuşmalarında “Eğirdir’de binlerce yılda oluşmuş bir ekosistem var. İnsan müdahaleleriyle bu günlere gelmiş. Nasıl bir Eğirdir hayal ediyoruz, onu düşünmemiz gerekir. Göl olmazsa Eğirdir olmaz. Geleceği kurgularken yedi renkli gölü düşünmeliyiz. Dengeli ve uyumlu organizasyonlarla sürdürülebilir gelişmeyi tercih ediyorum. Geleceği kurgularken, geçmişi unutmamamız gerekiyor. Eğirdir’de yeni yapılar yerine atıl yapıların işlevliklerinin şekillendirilmesi lazım. Geleceğe yönelik ümitliyim ancak geleceğe yönelik çalışmaların yavaş, uyumlu ve dengeli olması düşüncesindeyim...”
 

            CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Em. Bnb. Hakan Tuygan ise çevremizdeki mermer ocakları konusuna değindi ve “Mermer ocaklarının ekosisteme zararları var mı? Ekosisteme ve görsel sisteme verdikleri zararlar nereye kadar sürecek?” sorularını yönelterek “Çocuklarımız gelecekte kel tepeler görecekler endişesini taşıyorum” dedi.

            Panel saat 17.00’de katılımcılara Kaymakam Abdullah Akdaş ile Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün katılım belgelerini takdimi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap