BENİM ISPARTAM 7. Bölüm

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BENİM ISPARTAM 7. Bölüm
Haberin Tarihi: 18.4.2016 09:30:00 - Okunma Sayısı:996 defa okundu.

BENİM ISPARTAM 7. Bölüm

-          ANKARA’ DA BÜROKRASİ AĞIRLIKTAYIZ

            AMA, ÜST KADEME BÜROKRATIMIZ YOK.

-          ANKARA’ DA BİR YURT İHTİYACI VAR…

-                  YAŞLI BAKIM MERKEZİ KURULMALIDIR.

 

            Ankara’daki Bürokrasi camiasında, değerli ve sevilen bir Isparta’lı olan Yaşar BAKAL, toplantıya katılanların büyük beğenisini kazanan ve de alkışlanan bir konuşma yapıyordu… Ve bakın neler diyecekti:

            “…Ankara’da bürokrasi ağırlıktayız ama; üst kademe bürokratımız yok. Son iki yıl yetimiz. Genç arkadaşlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz… Bürokrasiye ve genç arkadaşlarımıza destek… Ankara’ da bir “YURT” ihtiyacı var… Yaşlı Bakım Merkezi kurulmalıdır.”

                                                   ***

            Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hemşerimiz İbrahim ÇİFTÇİ, Ceviz / Badem / Dut dikimi ve bunlarla ilgili Bakanlığın çiftçiye yaklaşımını dile getiren kısa bir değerlendirme konuşması yapıyordu… Ve bakın neler diyecekti:

            “… Yer; Orman’ın, Ağaç; Orman’ın, ilk (3) yıl bakımı da Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın.  Meyve ise; Çiftçimizin. Müracaat olursa, Ceviz / Badem yaparız… Kira ödeme yok. (49) yıllığına  kiralanıyor… Su israfını önleme adına, “KAPALI DEVRE SULAMA” yapılırsa, DSİ’ye müracaat ediliyor.

            Mermer İşletmeciliğinde; sahanın rehabilite edilmemesi yönünde eksiklikler var. Açık Sulama’dan, mutlaka “KAPALI DEVRE SULAMA” ya geçilmesi lâzım. DSİ borçlandırıyor (20) seneye kadar.”

                                              ***

GELECEK YAZI :

* BARLA OVASI SULAMASI…

* PROF.DR. REFİK TURAN’IN DEĞERLENDİRMESİ…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap