Isparta İli Biyolojik Çeşitlilik İzleme Çalışmaları Başladı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta İli Biyolojik Çeşitlilik İzleme Çalışmaları Başladı...
Haberin Tarihi: 28.4.2016 09:13:00 - Okunma Sayısı:2302 defa okundu.

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Isparta İli Biyolojik çeşitlilik izleme çalışmaları başladı.

Isparta İli Biyolojik Çeşitlilik İzleme Çalışmaları Başladı...

 

            T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Isparta İli Biyolojik çeşitlilik izleme çalışmaları başladı. İzleme çalışmaları, Isparta İlinde 2015 yılında tamamlanan "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" sonucunda ortaya çıkan flora ve fauna türleri için yapılmakta olup, izleme ve gözlem verileri Genel Müdürlük veri tabanına işlenecek.

            İlimizde 2015 yılında tamamlanan "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" sonucunda ortaya çıkan fauna türleri arasından ve Biyoçeşitlilik izleme çalışmaları kapsamında izlenecek türler arasında yer alan Pelophylax caralitanus / Beyşehir Kurbağası, Eğirdir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği izleme ekibince 16.04.2016 tarihinde izlemeye başlandı. İzleme sonuçları her üç ayda bir Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap