YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI, DR. LOKMAN BAŞARAN'LA UFUK TURU... (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI, DR. LOKMAN BAŞARAN'LA UFUK TURU... (2)
Haberin Tarihi: 29.4.2016 11:22:00 - Okunma Sayısı:1385 defa okundu.

YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI,

60’ SONRASI ISPARTA MİLLETVEKİLİ

DR. LOKMAN BAŞARAN’ LA UFUK TURU…

 

İKİNCİ BÖLÜM

            Dr. BAŞARAN, 1947’ de askerlik sonrası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ihtisasa başlar… 1950 Mayısında da, İç Hastalıkları Mütehassısı olarak Diplomasını alır.

            …Ve BAŞARAN, memleketi olan YALVAÇ’a sıla-ı rahim eyleyecek, orada Muayenehane açarak, aktif meslek yaşamına başlayacaktı…

 ***

            1950 seçimleri yeni yapılmıştı. Dr. BAŞARAN ise, henüz siyasi yaşamda yoktu. O, mesleğini icra etmekle meşguldü ve çok sevdiği hemşerilerine şifa dağıtmaktaydı… Bu arada; CHP Yalvaç Teşkilatı ve CHP Yöneticileri ısrarla O’nun Partide görev almasını istiyordu… O günlerde de, Yalvaç’ın TOKMACIK Köyünde Muhtar seçimi yapılacak. Yalvaç CHP İlçe Teşkilatı ve İlçe Başkanı Edip BERKÜN (= Berkün’ün babası; Cumhuriyetin ilk Kurucu Meclis Üyesi İsmail BERKÜN ), Dr. BAŞARAN’ın CHP içinde politika yapmasını ve Yalvaç CHP İlçe Başkanlığına gelmesini istiyordu…

***

            …Ve Dr. BAŞARAN, bakın  CHP saflarında görev almaya neden ve de nasıl başlıyordu?... Dr. BAŞARAN’ı dinliyoruz, virgülüne dokunmadan:

            “TOKMACIK’ta yapılacak olan Muhtar seçimine gitmem için, CHP İlçe Başkanı Edip BERKÜM, iki At bularak birini bana tahsis etti, diğerine de kendisi binmek suretiyle, TOKMACIK Köyüne gittik… Gece, TOKMACIK’ ta kaldık… Ertesi günü, Muhtar seçimi yapıldı. Akşam üzeri, seçim sonuçları alınınca; DP’nin oyları, düşünülen oyların iki katı çıktığı görüldü?!!!

            Seçimler, Muhtar ve Aza seçimleriydi. Muhtar seçimindeki oylara bakıldığında; Aza seçimindeki oylar, Azalara değil Muhtara verilmiş!!! Bu yapılan hile; Benim CHP saflarında yer almamı sağladı… Ve o gün ve o andan itibaren, CHP saflarında vazife almayı görev bildim…”

***

            …Ve bakın Dr. BAŞARAN, siyasal yaşamın içine nasıl balıklama dalıyordu? Dinliyoruz: “… Yalvaç İlçe Başkanı olarak vazife aldığım günlerde; SENİRKENT Belediye Başkanı ile BÜYÜKKABACA ve Yalvaç’ın AŞAĞIKAŞIKARA’lı Bolat SELÇUK’la beraber, benim İlçe Başkanlığımı tebrike geldiler… Ben de, bir vesile ile bunların makamlarında iade-i  ziyarette  bulundum… BÜYÜKKABACA’ ya gittiğimde; Köyün ileri gelenleri, Köyün içme suyunun yetersizliğinden söz etmişlerdi. Kendilerine; “…Kısmet olur da, Milletvekili olursam, İÇME SULARI ile meşgul olacağımı anlattım… Sonra, 27 Mayıs İhtilali oldu. Bir vesile ile BÜYÜK KABACA’ya gittiğimde, İÇME SULARI’nın yetersiz olduğunu söylediler…”

               DEVAM EDECEK…

              

GELECEK YAZI:

MİLLETVEKİLİ DR. BAŞARAN VE

BÜYÜK KABACA İÇME SUYU?!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap