YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI, DR. LOKMAN BAŞARAN' LA UFUK TURU... (5)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI, DR. LOKMAN BAŞARAN' LA UFUK TURU... (5)
Haberin Tarihi: 5.5.2016 09:11:00 - Okunma Sayısı:1549 defa okundu.

YAKIN SİYASİ TARİHİMİZİN CANLI TANIĞI, 60’ SONRASI ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. LOKMAN BAŞARAN’ LA UFUK TURU…

            Dr. BAŞARAN’ın Teyzesinin oğlu, 1946 – 1950 CHP Isparta milletvekili. Mülkiye Mektebinden (= Siyasal Bilgiler Fakültesi) mezun, Mülkiye Müfettişi. 1950’ den sonra, Politikaya devam etmek için, tekrar aday olmak üzere, Yalvaç’ta nabız yoklaması yapıyor… Şevki YALVAÇ!!! Dr. Lokman BAŞARAN’ın rakibi; kayınpederi Şevki YALVAÇ oluyordu… Oluyordu olmasına da, bu rakiplik ne zamana dek sürecekti?!!!

                                                              ***

              Damat Dr. Lokman BAŞARAN’ı, hem teyzesinin oğlu olarak, hem de CHP’nin sevilen bir Teşkilatçı olarak gördüğü için Şevki YALVAÇ, politik yaşamdan çekiliyordu…

                                                              ***

             Dr. Lokman BAŞARAN’ın siyasal yaşamındaki azim ve kararlılığının tek sebebi, elbette ki TOKMACIK Muhtar seçimi değildi… Yalvaç ve Türkiye çapında yaşanan birtakım olaylar da, bu süreci tetikliyordu… Gelin burada, Dr. BAŞARAN’a bir kulak verelim:

           “… CHP’li olup da, ileri saflarda çalışan ve o zamanın DP’ye karşı gelenleri, bir nevi cezalandırılıyordu… Meselâ; Bahçelerinden ağaçları kesiliyor!!! Birçok yerlerde, kendilerinden olmayanlara maddi – manevi zarar veriliyordu… Adli vakalar çoğalıyordu… Ticarî işlerde; “DEVLET İHALELERİ”ni kendi adamlarına veriyorlardı… Birçok alanda partizanlık hakim oldu…”

                                                             ***

DEVAM EDECEK…

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…              

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap