HAKAN; MÜKERREM SELÇUK' U, İYİ Kİ TANITTIN BİZLERE (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAKAN; MÜKERREM SELÇUK' U, İYİ Kİ TANITTIN BİZLERE (2)
Haberin Tarihi: 18.5.2016 08:58:00 - Okunma Sayısı:2813 defa okundu.

İKİNCİ BÖLÜM

HAKAN; MÜKERREM SELÇUK’ U, İYİ Kİ TANITTIN BİZLERE…

                                   Zeki TARHAN – ANKARA

 

                                                 İKİNCİ BÖLÜM

 

                  Ve 12 Eylül süreci… 12 Eylül sonrası, olmayan soygun için; 3.5 yıl siyasi olarak hapis yattığını ve Mafya ile hiç ilişkisinin olmadığını söylüyordu… Gelin hep birlikte, Muharrem SELÇUK’ a kulak verelim:

              “…Babam, afyon kaçakçılığından bir yıl hapis yattı. 1971’ de 12 Mart Muhtırası geldiğinde, muhbirlerce babam silah kaçakçılığı ile suçlanıyor. Babam, silah işinin risk teşkil ettiğini söylüyordu… Ama ağabeyim bu işi devam ettirdi. 71’ den sonra, ben silah işlerine girmedim.”

                                                        ***

                 Mükerrem; Deniz BAYKAL’ a hep muhalif olduğunu, Cumhuriyet değerleriyle büyüdüğünü ve bildiği değerlerle konuşmayı / tartışmayı sevdiğini dillendiriyordu…

               1975 – 1980 ‘de, CHP Isparta Gençlik Kolları Başkanı olur. İki kez de, milletvekilliği adaylığı vardır Mükerrem’ in. Dinliyoruz: “… Toplumsal değerler, bizi alıp bir yerlere getirip koyuyor… Şu anda CHP’ liyim ve Kurultay Delegesiyim. İngilizce kursuna gidiyorum… Dünyayı gezmek, tanımak istiyorum… Böyle bir hayalim var… Hukuk okuyamamak, saz çalamamak gibi içimde ukde vardı… Hep, sosyal aktivite içinde oldum. Ben, babamın askeriydim. Bir evim olsa, mülkiyeti ağır gelir bana. KAPİTALİST DEĞİLİM !!! Zenginlik bana göre değil. Şiddetin olmadığı bir ülkede yaşamak isterim.”

                                                            ***

         Hiç mutfak kültürünün olmadığını, 20 – 25 yıllık yaşam diliminin, hep gurbette geçtiğini, insan ezgisi olmayan hiçbir şeyin kendince anlamı olmadığını dile getiren SELÇUK, çocuklarının hep bilim adamı olmasını, profesör olmasını istemiş… Okumaları için, baskı da yapmış.

                                                             ***

        Ziraat Odasının, Kooperatifle birleşip onunla özdeşleşmesi, entegre olması gerektiğini söyleyen SELÇUK, Tarımda mutlaka Kooperatifleşmenin olmasının altını çiziyordu… Ve bakın, nasıl sürdürüyordu konuşmasını:

       “…Bu, sadece oğlumun değil, Ülkemin sorunu. EĞİTİM; ÜRETİME YÖNELİK OLMALI!!! ISPARTA, EĞİTİM ŞEHRİ DE OLSA, ÜRETİME DÖNÜK OLMAZSA, BİR ŞEYE BENZEMEZ!!! TARIMI, SANAYİE YÖNLENDİRDİĞİMİZ ZAMAN ISPARTA KALKINIR… TOPRAKTAN YETİŞEN  NE VARSA, MARKA OLUR!!! Çimen yapalım satalım… Rulo yapıp satalım…”

       “…Yarım gün teori, yarım gün pratik. Yani; TARLA ve ATÖLYEDE geçirecek… TEORİ VE PRATİĞİ BİRLEŞTİREMEYEN EĞİTİM, EĞİTİM DEĞİLDİR!!! Üniversite mezunu olup, işsiz bir toplum olmamızın hiçbir anlamı yok. İşsizliğin olmadığı, şiddetin olmadığı bir ülke hayal ediyorum… 12 Eylül dönemi şiddet sarmalından sonra, ( 1 ) yıl hapis yattıktan sonra, şiddetin karşısında yer aldım… BEN; MAHALLE KABADAYISI OLARAK KALDIM. MAFYA İLE HİÇ İLİŞİĞİM OLMADI.”

                                                                ***

           …Ve Hakan YAMAN, Kanal 32’ deki programın sonlarına gelmişti ki, SELÇUK şöyle diyordu YAMAN’ a: “… Siyaset, ÇEVRE ve sosyal konularda da program olursa katılırım…”

                                                               ***

              Siyaset Bilimcilerimizin, “SOL” yada kendisini sosyal demokrat / sosyalist olarak gören yada öyle tanımlayanların, hatta siyasal yelpazenin neresinde yer alırsanız alın, ister sol toplumsal güçlere, ister sağ toplumsal güçlere mensup yada aidiyet duygusuyla bağlı olun, Mükerrem SELÇUK’ tan alınacak çok dersler var…

             Hakan; MÜKERREM SELÇUK’ u iyi ki tanıttın bizlere.

                                                         ------- 0 ------       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap