Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO İkinci Mezunlarına Veda Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO İkinci Mezunlarına Veda Etti
Haberin Tarihi: 18.5.2016 20:54:00 - Okunma Sayısı:4134 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni bugün gerçekleştirildi.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO İkinci Mezunlarına Veda Etti

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni bugün gerçekleştirildi.

            2015-2016 Akademik Yılında; Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’da Terapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Hizmetler ve Teknikerler Bölümü, Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri bölümlerinden toplam 260 öğrenci mezun oldu.

            Geçen yıl ilk mezunlarını uğurlayan Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’nun mezuniyet töreni bugün saat 09.30’da Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur ve öğrencilerinin birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunmalarıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

            Daha sonra kortej eşliğinde Mezuniyet töreninin yapılacağı Eğirdir Kapalı Spor Salonuna geçildi.

            Buradaki program ise, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde bölüm öğrencilerinin alkışlarla içeriye girmesi ile başladı. Öğrencilerin seremonideki yerlerini almalarından sonra, Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal  Marşımız söylenildi.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni protokol konuşmalarıyla devam etti.

Eğirdir SHMYO Müdürü Doç. Dr. M. Ali Tabur:

“Hırs hüsran, azim başarı ve mutluluk getirir.”

            İlk önce açılış konuşması yaparak mezun olan öğrencilerini kutlayan SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur şunları söyledi: “Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO 2015-2016 mezuniyet törenine hoşgeldiniz.

            Sosyal Hizmetler, Engelli Bakım ve Rehabilitasyonu, İlk ve Acil Yardım ve Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerini mezun ettiğimiz bugün, gururluyuz ve sevinçliyiz. Bu günü bekleyen siz sevgili öğrenciler, aileler ve biz öğretim üyeleri/elemanları belli bir süreçten geçerek mezuniyet gününe gelmiş bulunmaktayız.

            Sevgili öğrenciler!

            Teorik ve uygulama eğitimi aldığınız süreci, basamak basamak çıktınız ve işte şu an en üst basamaktasınız. Bu basamakları çıkarken sarf ettiğiniz yorgunluk, fedakarlık ve çalışmalara yüzünüzdeki şu gurur verici gülümseme için katlandınız. Sizleri zirveye taşıyan en önemli unsurlar; özverili çalışmak, sabırlı ve özgüvene sahip olmaktır. Şu anın keyfini çıkarmak sanırım en çok sizin hakkınız. Hepinizi tek tek canı gönülden tebrik ederim.

            Sayın anne babalar!

            Öğrencilerimiz bugüne gelirken yaşantılarında sürekli siz onların yanınızdaydınız. Sevinçlerinde en az onlar kadar mutlu oldunuz, üzüntülerini paylaşıp azalttınız ve başarılarıyla gurur duydunuz. Özverilerinizi burada anlatmakla bitiremeyiz. Kısaca bu güzel ve gurur verici günün asıl sahibi olan sizlersiniz. Gelin hep birlikte onları yürekten bir alkışlayalım.

            Kıymetli Öğretim Üyeleri ve Elemanları

            Ailelerinden ayrılarak okulumuza gelen öğrencileri üzüldüklerinde sizler teselli ettiniz, şuurlandırıp görev bilinci aşıladınız. Problemlerine birlikte çözüm arayıp onları bugüne gelmelerinde sürekli siz motive ettiniz. Onları topluma hizmet etme bilgi, beceri ve yeteneğiyle donattınız. Eserlerinizle gurur duymak en doğal hakkınızdır.

            Yüksekokulumuzun idari personelini de unutmamak gerekir. Onlar sizin en iyi eğitim ve öğretimi alabilmeniz adına uygun ortamı hazırlamak için sürekli ve yorulmadan çaba sarf ettiler.

            Sevgili Öğrenciler!

            Hayatınızda önemli bir aşamayı mezuniyet andıyla tamamlayacaksınız. Bundan sonraki yaşantınızda azimli olmanızı ancak hırslı olmamanızı öneririm. Çünkü hırs hüsran, azim başarı ve mutluluk getirecektir. Bu iki kavramı karıştırmamanız gerekli.

            Alacağınız diplomayla öncelikle toprağı şehitlerin kanıyla sulanmış ülkemiz ve tüm insanlığa bilgi, tecrübe, sabır ve özveriyle hizmet edeceğinizden eminim.

            Mezuniyetinizi kutlarım! Yolunuz ve bahtınız açık olsun!”

            Daha sonra konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ise “Bugün öğrencilerimiz, hayat boyu bekledikleri önemli günlerinden birini yaşıyorlar. Öğrencilerimiz mezun olacaklar ve yeni yaşamlarına başlayacaklar. Sizler bu diplomalarınızı aldıktan sonra sorumluluk sahibi olacaksınız. Mesleklerinizde vefakar olacaksınız, sabırlı olacaksınız ve başarılı olacaksınız. Mezuniyetinizin kutlu, geleceğiniz umutlu olsun. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

            Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’nun mezuniyet töreninde son olarak konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise; “Bugün sağlık ordumuzun neferlerini hep birlikte uğurlamaya geldik. Çocuklarımız ülkemizin çok değerli coğrafyasında eğitim aldılar. Sevgili öğrenciler, gittiğiniz yerlerde fahri turizm elçisi olacağınızı ve yeni öğrencileri Eğirdir’e göndereceğinizi umut ediyor, mezuniyetinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ

            Program, Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO’yu sanatsal ve sporsal alanlarda temsil eden ve okulu derece ile bitiren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti.

            Halı saha turnuvasında okulu temsil eden öğrencilerin hediyelerini Eğirdir MYO Okul Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki, 2015-2016 yılı akademik dönemde SDÜ Öğrenci Konseyi üyelerine de hediyelerini SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ayvaz takdim etti.

BÖLÜM BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

            Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü okul birincisi Hilal Uysal’a plaketini ve hediyesini Prof. Dr. Mehmet Saltan, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölüm birincisi Şükran Oruç’a diplomasını ve hediyesini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Alb. Devran Çetinkaya, Yaşlı Bakım Bölümü birincisi Bilge Yeşil’e diplomasını ve hediyesini Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti.

            Tıbbi Hizmetler ve Teknikerler Bölümü ve Okul birincisi Şeyma Doymaz’a diplomasını ve ödülünü Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Saltan takdim etti.

            Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü birinci öğretim öğrencilerine diplomaları Öğretim Görevlisi Serkan Gündoğdu, Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü ikinci öğretim öğrencilerine diplomaları Muhammer Salim tarafından takdim edildi.

            Engelli Bakım ve Rehabilitasyon bölümü Birinci Öğretim öğrencilerine diplomalarını Öğretim Görevlisi Sinan Tarkan Aslan, ikinci öğretim bölüm öğrencilerine de Öğretim Görevlisi Büşra Süngü takdim etti.

            Acil Tıp Teknikeri Bölümü normal öğretim öğrencilerine diplomalarını Öğretim Görevlisi Asuman Kocakaya, Yaşlı Bakım Bölümü öğrencilerine de diplomalarını Öğretim Görevlisi Muhammed Bener takdim etti.

     
       Okul ve bölüm birincisi Tıbbi Hizmetler ve Teknikerler Bölümü (İlk ve Acil Yardım Programı)  öğrencisi Şeyma Doymaz’ın yaş kütüğüne plaket çakması ve konuşmasıyla devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya atması ile sona erdi.

            Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan bütün öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap