Obeziteyle Mücadele İçin 407 Bisiklet

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Obeziteyle Mücadele İçin 407 Bisiklet
Haberin Tarihi: 21.5.2016 15:54:00 - Okunma Sayısı:2272 defa okundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtım töreni geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

Obeziteyle Mücadele İçin 407 Bisiklet

 

            Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtım töreni geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı'nda 407 bisikletin öğrencilere verildiği törene; Vali Vahdettin Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Halil Altan, daire müdürleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrenci ve velileri katıldı.

            Isparta İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, 2017 yılına kadar 1 milyon bisikletin ülke genelinde dağıtılacağını belirterek, "Bu hedefin hayata geçmesi için en iyi alternatiflerden biri vatandaşa bisiklet kullanmayı teşvik etmektir. Bisikletin alternatif ulaşım aracı olduğu ülkelerde obezite daha az görülüyor. Toplumun her kesiminde fiziksel aktivitenin artırılması fiziksel aktivite ile kardiyovasküler, kanser, diyabet artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölüm konusunda farkındalık uyandırmak amaçlanmaktadır. Bisiklet kullanımı ile obeziteyle mücadele ederek hem trafik sıkışıklığı hem hava kirliliği de önlenecektir. Bugün dağıtacağımız 407 bisikletle Isparta'da dağıtılan bisiklet sayısı 752 olmuştur" dedi.

            Gençlere böyle bir hizmetin etkin bir şekilde sunulmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Vahdettin Özkan, konuşmasında “Bilindiği gibi sağlıklı yaşamak, yaşam kalitesinin artırılmasının en önemli hususudur. İlimizde eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve alt yapı alanlarında kayda değer iyileştirmeler oldu. Yaşanabilir iller endeksinde ilk sırada yer alan ilimizde tüm bu iyileştirmeler tasdik edilmiştir.

            Sağlık Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve ilgili bakanlıklarımızın programlarına baktığımızda özellikle gençlerimiz ve dezavantajlı gruplarımızla ilgili hizmetlerin yoğun şekilde yer aldığını görüyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize tüm Türkiye’de bisiklet hediye edilmekte. Sağlıklı nesiller yetiştirme adına yapılan bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bisikletlerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından 407 başarılı öğrencilere bisikletleri verildi.

            Vali Özkan hediye bisikletlerini alan öğrencileri tebrik etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap