"BİZLER DE GELECEĞİZ" EDES PROJESİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"BİZLER DE GELECEĞİZ" EDES PROJESİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 3.6.2016 10:45:00 - Okunma Sayısı:5060 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun yürütücülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hayata geçirilen "Bizler de Geleceğiz" isimli Projenin faaliyetleri belirlenen takvim uyarınca hızla devam ediyor.

“BİZLER DE GELECEĞİZ”  EDES PROJESİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yürütücülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hayata geçirilen “Bizler de Geleceğiz” isimli Projenin faaliyetleri belirlenen takvim uyarınca hızla devam ediyor.

            Proje kapsamında 29 Mayıs 2016 Pazar günü hedef kitlesi, yüksekokul öğrencileri ve proje ekibinden Okutman Büşra Süngü, Öğretim Görevlisi Sinan Tarkan Aslan ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Muhammet Bener’in katılımlarıyla, Isparta İli Gönen İlçesi Güneykent Kasabası’nda bulunan Gül Bahçeleri ziyaret edilip, Gül Festivali’ne katılım sağlandı. Burada çocuklar, aileleri, yüksekokul öğrencileri ve proje ekibi, bir çiçek olarak gülün yetiştirilme süreci, gül çiçeğinin tarım ve sanayide kullanıldığı alanlar, gülden elde edilen ürünler, gül bahçelerinden gül toplamanın inceliklerini öğrenirken doğayla bütünlük içinde yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular.
 

            Aynı gün Gülbirlik’e bağlı Gül Yağı Fabrika Müzesi ziyaret edilerek geçmişten günümüze gül ürünlerinin üretiminde kullanılan teknikler ve araçlar tarihi otantik ortamında gezildi. Katılımcıların hayranlıkla gezdiği müzeden hemen sonra Tarihi Gül Evi’ne geçildi. Daha sonra Gönen’de bulunan Yunus Emre Türbesi ziyaret edilerek kabri başında dua edildi.

            Etkinlik programının ilerleyen saatlerinde piknik alanında proje katılımcılarıyla birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra Derviş Sofrası’nda çay içilerek, belediyeye ait turistlik gezi aracıyla kasaba turu atıldı ve etkinlik sonlandırıldı.

            Proje katılımcıları ve ekibine organizasyondaki emekleri ve başarıları için teşekkür edildi. Unutmayın “Bizler de Geleceğiz”…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap