HOŞGELDİNİZ SAYIN VALİM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HOŞGELDİNİZ SAYIN VALİM
Haberin Tarihi: 18.6.2016 10:29:00 - Okunma Sayısı:1524 defa okundu.

Gidene “Güle Güle”, gelene “Hoş Geldin” demek adettendir. Geçtiğimiz günlerde yine bu köşeden sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a ‘Güle Güle” derken bugün yeni valimize de “Hoşgeldin” diyoruz.

HOŞGELDİNİZ SAYIN VALİM

 

            Gidene “Güle Güle”, gelene “Hoş Geldin” demek adettendir. Geçtiğimiz günlerde yine bu köşeden sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a ‘Güle Güle” derken bugün yeni valimize de “Hoşgeldin” diyoruz.

            Önceki gün saat 15.00 sularında Valilik önünde karşılanan ve makamında ilk gazetecileri kabul eden ve ilk demecini yine gazetecilere veren Vali Şehmuz Günaydın’a “Hoşgeldiniz, hayır olsun” sözünü karşılamada söyledim. Bugün “Hoş geldin sayın valim” başlığı ile kaleme aldığım köşemde Vali Şehmuz ile ilgili ilk izlenimlerimi yazacağım.

            Valiler kararnamesinin açıklandığı gecenin ilk sabahında makamından telefonla aradığım Sayın Valimiz Şehmuz Günaydın ile yaptığım yaklaşık 20 dakikalık görüşmenin izlenimlerini yine geçtiğimiz günlerde bu köşede kaleme almış ve ilk izlenimlerimin olumlu olduğunu söylemiştim. Aslında o günkü telefon konuşmamdaki konular ve diyaloglar birçok izlenimlerimin de ipucunu vermişti.

            Önceki günkü karşılama sonrasında gazetecileri makamında kabul ederek ilk demecini veren Vali Günaydın’ın Isparta ile ilgili izlenimleri ve bilgileri kısıtlı değil. Babası yıllar önce Isparta’da vatani görevini yerine getirmiş,  kendisi Burdur- Yeşilova’da kaymakamlık yapmış bir kişi olarak Isparta’nın hangi coğrafyada yer aldığını, nüfusunu, tarihi dokusunu, özelliklerini, yani birçok yönünü biliyor, üstelik yerel televizyonumuz Kanal 32’yi izleyerek şehir hakkındaki gelişmeleri yakinen takip edebilmiş bir kişi...

            Göreve başlama yazısı gelmeden açıklama yapmayan Vali Günaydın’ın prensipli olduğu aşikâr. Önce resmiyete dökelim sonra gerisi kolay tarzındaki bu yaklaşımı doğru ve yerinde bir karar.

            Mütevazı, alçak gönüllü, kararlı, kendinden emin, Devletçi, samimi, içten, birlikte yönetme ilkesine sahip. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, ilk göze çarpanlardan çıkan sonuçlar bunlar.

            Konuşmalarında altını çizebileceğimiz iki husus var.

            Birincisi, “Şehri birlikte yöneteceğiz”, yani benim lügatimde “Ben yok, biz varız” diyor...

            Her şeyi ben bilirim, ben yaparım anlayışından ziyade, katılımcı, çoğulcu anlayışa önem veren, herkesi dinleyerek doğruyu bulma gibi radikal yaklaşımlar sayın valiyi ön plana çıkartan özellikleri ile Isparta’da görev yapacağı süre içerisinde bu özelliklerini ne zaman, nasıl kullanacağını hep birlikte göreceğiz...

            İkincisi, Sporu seven, görev yaptığı ildeki sportif aktivitelerde başarıyı kovalayan bir yapısı olduğu kesin._Daha önceki telefon konuşmamızda da, göreve başladığı ilk günkü açıklamalarında da Ispartasporla ilgili samimi düşüncelerini ortaya koydu._

            250 bin merkez nüfusu ile birçok alanda marka olmuş şehrin profesyonel liglerde bir takımının olması gerektiğinin altını çizdi. Burada da projenin başı, mimarı olmaya hazır olduğunu ama bu işi bütün Ispartalıya mal ederek başarabileceklerini söyledi.

            Sayın valinin; genç, vizyon sahibi, çalışkan ve idealist bir kişi olarak Isparta’da görev yapacağı süre zarfında şehrimize kalıcı hizmetler kazandıracağını düşünüyorum.

            En azından buradaki görev süresini tamamlayıp şehirden ayrıldığı zaman onun ismini taşıyan, Onun ismi ile özdeşleşen hizmetleri yıllar sonra konuşacağımızdan ve onu anacağımızdan şüphem yok...

            Umarım tahlillerim ve ilk izlenimlerim doğrudur ve sayın valim bizleri yanıltmaz. Tekrar hoşgeldiniz diyor, görevinde sağlıklı, hayırlı ve uzun soluklu hizmetler yapmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim...

Saygılarımla...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap