EĞİRDİR? EĞİRDİR?!=

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR? EĞİRDİR?!=
Haberin Tarihi: 28.6.2016 09:19:00 - Okunma Sayısı:1729 defa okundu.

EĞİRDİR… EĞİRDİR…!=

 

            *Resmi adları ne…? Tabelalara “Eğirdir” eklense, daha iyi olmaz mı? Yer ekleyenler var! Hangisi doğru? Eğirdir’in mi? Elazığ’ın mı?

            *Bana da; çok sordular… bende sordum…! Hiçbir şey “aramayın”…! Benzer “konuyu” kendi çalıştığım kurumda da (ESÜF) irdeledi (HSAkın ).

İl-ilçe isimleri gereksizse, yazılmasın, Baya! TASARRUF olur!

            ARAŞTIRDIK; Devlet-Bilgi edinmeye sorduk; MAREM ve SAREM adı altında devlet kurumu var mı diye… Logo mu…Yanıt : Hayır

            T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NA sorduk; SAREM - MAREM’i; Yanıt; Hayır

            Google sorduk: MAREM’i, SAREM’i; Marem Projesi (M.Ün.), Marem Marem Müzik var… MAREM İNŞAAT HAFRİYAT GIDA MOBİLYA PETROL MADENCİLİK SAN… SAREM MAKİNA (SAREM GROUP) var …Ticaret Sicilinde SAREM-MAREM bizim patentimiz denilmekte… Genel Kurmay SAREM var… Basında yer alan SAREM-MAREM var: Eğirdir Akın Haber, MAREM-SAREM in başına Eğirdir yazmakta…

            ELAZIĞ’A sorduk; Sizde SAREM var mı diye, Yanıt: Hayır…Bizim resmi adımız, tabelamız; ELAZIĞ SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ - Acaba SAREM- MAREM sadece Eğirdir’e  mi özgü? Yer işgalimi-tasarruf mu?

   İlgili yerlere sorduk; bu kurumlarımızın resmi isimleri nedir diye;

            EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (ESÜAEM)

            EĞİRDİR MEYVECİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (EMAEM) Hangisi Eğirdir’li olanı mı? Olmayanı mı? Önemli mi… Çok önemli…

            Eğirdir’imizin doğa özellikleri nedeniyle de, Eğirdir’de  konumlanan “güzide” kuruluşlarımız var. ESÜAE 1986-2011 yıllarında ENSTİTÜ idi.. 2011 yılındaki  bakanlığın yapılanma çalışmaları sonucunda; Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve  Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü olarak yapılandırılmıştır… O dönemlerle gerek basında gerek yapılan toplantılarda Eğirdir’imize  yıllarca hizmet veren kurumlarımızın eski unvan ve kadrolarının verilmesini savunduk ve dile getirdik. (HSAkın- EKİ). Aynı şekilde yerel yönetim-siyasilerin, basının ve kurum görevlilerinin bu konuda da üstün çalışmaları sonucunda 06/05/2015 tarihinde sırasıyla, kurumlarımız hak ettikleri ENSTİTÜ unvanlarını tekrar geri aldılar… Bu konuda emek harcayanlara sonsuz teşekkürler…

            KISALT MA MI? Daha önceleri bu kısaltmalar (logo-arma!) yoktu. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü iken;  SARİM- MARİM” logo” çıktı. Baş harfleri desek de olmuyor!  Öyle olsa; ESÜAİM- EMAİM.  Veya; ESARİM  -EMARİM de değil. Kısaltma da “E” EĞİRDİR yok, “isim babası” kim? dedik… “Her devrin” adamları iyi- kafiyeli- buldu..! Kafiyeli….! “E” uymaz. Arma mı-kısaltma mı? Diğer kurumlarda var mı?!!

            Cevap alınamadığı gibi;  “Hocam” diyenler, selam vermemeye… görmemeye, çağırmamaya… Malum kişilerce hakaret. *** çarpıtmalara… kurum “kıskançlıklarına” Nasıl dersin -  İşin yok mu… sus.  “kıyametler” koptu… Ne alaka. Doğrusu ne? Neyse.

            Enstitü olduktan sonrada; arma, sembol ne  denir se; MAREM- SAREM’e  dönüştü!!!. Yine; “E” EĞİRDİR’e  yer verilmedi.. ! “Kafiye” mi… Özerk mi? Özel mi? Anlamı-açılımı ne? Ne amaçlandı…?  Diye yine sorduk; Açıklayan yok… Basında bilmiyor… Facebook-İnt. sayfasında da EĞİRDİR yok… Adreste var…. 

            Olan  “EĞİRDİR-E” olmakta mı?…! Eğer bu kurumların-resmi adı-logosu, arması ne içinse (tescilli-resmi oluyorsa ve bu; MAREM-SAREM se, özür  de dilerim!

            YA DİĞER KURUMLARIMIZIN TABELALARI…. KAPILARI; Bakalım;


            T.C. Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Müftülüğü; Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi  Hastanesi, Eğirdir Orman Fidanlık Md, PTT Eğirdir.…vd….

            İlgili bakanlıkta bazı enstitülerin internet sitelerinde- tabelalarında “yer”(il-ilçe adı vb) belirtilmezken. Elazığ; Alata-Trabzon, Kahramanmaraş, Edirne vb. tabelada da var.

            Bizim enstitülerimizin de tabelalarına – giriş kapılarına eksik olan-yer verilmeyen “EĞİRDİR” yazılsa daha güzel ve daha anlamlı olmaz mı? Aynı bakanlığın İlçe Tarım Müdürlüğünde Eğirdir  var… Enstitülerde yok…! İlginç… ELAZIĞ’daki aynı adla anılan enstitünün her yerinde bulunduğu ilin ismi “ELAZIĞ” yer almakta.. Bu da başka bir ilginçlik… Kime neye göre oluyor….? “Elazığ” için, niye masraf edilmiş?

            Her yerde  ELAZIĞ yazılı… İllere göre mi değişmekte? Önemli mi? Fotoğraflara bakıp sizler karar veriniz… Neresi olduğu belli…

            Nerenin MAEMEM? Tabelada  “yer belirtilmemiş” ….! Alt kısıma bari yazılsa..

            SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ; NEREDE?- EĞİRDİR DE DE … “EĞİRDİR” neden yazılmamış ki? ELAZIĞ da yazmış… da!!! Tasarruf mu!

   Bilmediğimden mi! Bağışlayın! Acaba; devlet dairelerinin isim-logo belirlenmesinde belirli bir standart yok mu..? SARİM.. MARİM  serbestliği mi var… keyfe göre mi? “Ü” de yok R!  Resmiyette isimler doğru yazılır… Kütükte ad Mehmet Ali A…. ise, resmi işler de  Ali A… yazıldığında  işlemleri geçerli midir?

            Geçtiğimiz yıllarda; Eğirdir’deki; EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ (ESÜF)’NİN binasının  duvarına da SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ yazılmıştı… doğru mu dur dedik..?  Doğrusu neyse o yazılmalı.. Daha sonra düzeltildi, “ EĞİRDİR” eklendi. 

   Eğirdir’in Tanıtımı- reklamı! Dünyaya ismini duyuran, başarılı çalışmalar yapan, bu “güzide” kuruluşlarımızın resmine veya haberine bakıldığında “ EĞİRDİR” ismini görmek,  hem aydınlatıcı hem de kentimizin gururu olacaktır kanısındayım…. Yıllardır bu hatırlatmaları yaptık, ama sonuç ….! Kızmak yok, eleştiri varsa –bile-! tahammül etmek gerek,  bu araştırma sonuçları yanlış mı? Doğrusunu öğrenelim artık.

            Nerenin…?  Nerede?- EĞİRDİR. ….EĞİRDİR’DE…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap