Bayram Bayram Olalı; Böyle Güzel Olmamıştı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bayram Bayram Olalı;  Böyle Güzel Olmamıştı...
Haberin Tarihi: 12.7.2016 10:41:00 - Okunma Sayısı:1135 defa okundu.

Bayram Bayram Olalı;  Böyle Güzel Olmamıştı...

 

            Öncelikle şunu belirtmek isterim biz turizm sektör çalışanlarının tatili veya bayramı insanlar  tatili yada bayramı bittikten sonra olur. Çünkü bizler insanlar güzel tatil yapsınlar diye 7/24 çalışırız. Bu vesile ile turizimciler başta olmak üzere herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.

            Bu bayram biz sektörde kalma mücadelesi verenler için pozitif enerji yarattı. Yaşanan bunca sıkıntı kriz bombalardan sonra yoğunluk bize iyi gelmiştir. Tatil süresince 7/24 oteldeydim. Konaklamaya gelen misafirlere bizzat ilgilendim. Misafirlerin %95 i yerli turist idi. Yabancı turistin olmayışı tabiki bizi üzmüştür. Yerli turistin yoğun olarak ilçemize gelişlerini kendimce misafirler ile muhabbet ederek analiz etme fırsatım bulundu.

            Temel neden tatil süresinin 9 gün olmasıdır. Diğer nedenler stresli yoğun ve krizlerin yüksek olduğu büyükşehirlerden kaçmak için sessiz sakin iklimi normal doğal güzelliklere sahip olmasıdır ilçemiz Eğirdir’in ... Konaklama yapan her bir misafirime ilçemizin tanıtımını ve yakın mesafelerdeki destinasyon yerlerinin tanıtımını yaptım. 2 gün ve üzeri konaklama süresi olan misafirlere program yapmalarında yardımcı oldum. Sabah kahvaltısını zengin açık büfe otelin terasında göl manzaralı ve esintisi eşliğinde yapma fırsatı buldu misafirler ve Eğirdire Gölümüze hayran kaldılar... Kuyucak lavanta bahçelerinden tutun Sagalasos, Akpınar Seyir Tepe, Ada turu, Kovada, Yazılı Kanyon... gibi yerlere gitmeleri konusunda bilgi ve yardımcı oldum. Öğün yemekleri için adamıza yönlendirdim balığımızı tatmalarını söyledim. Otele geldiklerinde sıcak soğuk içecek hizmeti verdim. Ve memnun biçimde ayrılmalarını sağladım. Çoğu ile dost arkadaş oldum tekrar gelmeleri konusunda tembihte bulundum. Giderken kendilerine Eğirdir tanıtım kitapçıkları Otel tanıtım kart ve broşürlerinden verdim.

            Bu yoğun tempo hem bize hem ilçemize pozitif atmosfer katmıştır. Umutlandırmıştır. Umarım bu yoğunluk devam eder.

            Tabi bu arada bu yoğunluk esnasında manevi desteğini benden Esirgemeyen Sevgili Eşime teşekkür ediyorum. Çünkü günlük eve uğramam üzerimi değişmem 15 dk eşimi ve kızımı görmem bana yetmese de onların desteği bana huzur vermiştir. Cefakar turizimcilerin bu durumları maalesef vardır.

            Peki bu yoğunlukta artılarımızı eksilerimizi gözden geçirdik mi? Evet ben üzerime düşeni yaptım ve gözden geçirdim.

            Peki yoğunlukları arttırıcı destinasyonlar arttırılabilir mi? Bence evet...

            Mesela Pınarpazarı tarihi Pazar yerimiz tarihi misyon ve vizyonuna uygun dizayn edilirse ve bunu ulusal basında reklam edersek bence ilçemize hem Pazar alışverişini yapmak hemde konaklama yapmak için gelenler olacaktır. Basında bunun yansımaları vardır örneğin ot festivali gibi

            Bu konuda bir girişim mutlaka olmalıdır.

            Velhasıl bayram gerçekten bize bayram olmuştur. Bütün bayramların böyle güzel geçmesini arzu ediyorum.

            Umudunuz hep var olsun. İlçemiz her şeyin en İyisine En Güzeline Layıktır.

            Üzerimize düşen İlçemizi Sevmek ve tanıtımına destek olmaktır.

            Saygılarımla...

 

Mehmet DEMİREL

m_demirel08@hotmail.com

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap