Eğirdir?de Yıllar Sonra Yüzme Kursu Açıldı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?de Yıllar Sonra Yüzme Kursu Açıldı?
Haberin Tarihi: 13.7.2016 17:54:00 - Okunma Sayısı:2104 defa okundu.

Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Eğirdir Belediye Başkanlığı’nın organizasyonlarıyla Eğirdir’de yüzme kursu açıldı.

Eğirdir, Muhteşem Organizasyonlar Yapmaya Devam Ediyor

 

Eğirdir’de Yıllar Sonra Yüzme Kursu Açıldı…

 

  Yüzme kursu yıllar sonra tekrar Eğirdir Gölü’nde hayat buldu.

            Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin girişimleriyle yaz dönemi kursları çerçevesinde Yüzme kursu açıldı. Şuana kadar 40 öğrencinin kayıt yaptırdığı kursun açılış töreni bugün saat 15.00’de Halk Plajı’nda gerçekleştirildi.

            Törene; Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, Yüzme Hocaları Elif Çetin ile  Aziz Sayı, sporcular, velilerin yanı sıra Eğirdir Yelken Kulübü Temsilcileri Şeref Ağartan ile Antrenör Ahmet Şahan ve yelken sporcuları katıldı.


Gençer: ‘Sevgi, saygı, hoşgörü ortamında gidersek aşamayacağımız sorun yok…’

            Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Eğirdir Belediye Başkanlığı’nın girişimleriyle bu yaz ilk defa Yüzme kursu açtıklarını ve bundan duyduğu memnuniyetini dile getiren Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer şunları söyledi: “Bu yaz ilk defa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz  ve Eğirdir Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla  Eğirdir Gölümüzde yüzme kursu açtık. Sevgili çocuklar sizlerden isteğim; hocalarınıza çok saygılı, hocalarının sözünden çıkmayan ve onların sözünü daima dinleyen bireyler olmanızdır. Sizlere en iyi şekilde yüzme sporunu öğreteceğiz” dedi.

            Konuşmalarında velilere de seslenen Gençer; “Sevgili veliler, sizlerden ricam mümkün olduğu kadar hocalarımıza müdahale etmemenizdir. Belki sizler çok iyi yüzme biliyor olabilirsiniz, hocamız küçük bir nüansı gözünden kaçırmış olabilir, ‘hoca nasıl öğretiyor’ kelimesini lütfen söylemeyin. Sevgi, saygı, hoşgörü ortamında gidersek aşamayacağımız, öğretemeyeceğimiz hiçbir konu yoktur” şeklinde konuştu.

            Gençer, “Yüzme kursumuz Eğirdir’e hayırlı ve uğurlu olsun. Kısa bir zaman içerisinde çok kalabalık olduk. İnşallah daha da kalabalıklaşırız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

            Hasan Gençer’in konuşmalarının ardından  Yüzme hocaları kendilerini tanıttı.

            İlk önce söz alan Elif Çetin: “İnşallah bütün yaz boyunca hep birlikte olacağız. Siz bana ne kadar yardımcı olursanız, ben de sizlere o kadar yardımcı olacağım ve çok şey öğreteceğim. Kursumuz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Sayı:

“Spor kültürünü disiplini bir yaşantı haline getirin”

            Daha sonra bir konuşma yaparak kendisini tanıtan Yüzme öğretmeni Aziz Sayı ise; “Öncelikle hepinize yüzmeyi öğretmek için sizlere bir şeyler kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarı olun veya olmayın önemli olan burada göstereceğiniz azminiz ve spor kültürünü, disiplini bir yaşantı haline getirmeniz. Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Mümkün olduğunca hepinizle ilgilenmeye çalışacağız. Anlayışınız için hepinize çok teşekkür ederim. Kursumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Şengöl: ‘Eğirdir’li olup da, Yüzmeyi Bilmemek Ayıp…’

            Yüzme kursunun açılış töreninde son olarak bir konuşma yapan ve duygularını dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise; “Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, hocamızın talepleri doğrultusunda ‘Yardımlarınız olursa Biz Eğirdir’de yüzme kursu açacağız’  dediğinde tamam dedik. Eğirdir’li olup da, Eğirdir Gölü’nde yaşar da yüzme bilmiyorsa bize göre çok ayıptır. Eskiden neredeyse yürümeyle beraber, Eğirdir’li yüzmeyi de öğrenirdi.” dedi.

            Konuşmalarında önümüzdeki yıl Eğirdir’e yarı olimpik yüzme havuzu yapacaklarını müjdeleyen Başkan Şengöl, “Bu yıla belki yetişmez ama, 25 m yarı olimpik bir kapalı yüzme havuzunu bu yılın sonunda ihale edip, sizlerin hizmetine sunacağız. O zaman yalnız Eğirdir Gölü’nde değil, kışın da kapalı havuzda yüzmeye devam ederseniz, milli takıma, triatlon yapacak sporcuların yetişmesi için başlangıç olur diye düşünüyorum. Bu vesile ile bütün çocuklarımızı tek tek öpüyorum. Ayaklarına, kollarına, kafalarına sağlık. Velilerimize de çocuklarını gönderdikleri için çok teşekkür ediyorum. Yüzme kursunun Eğirdir’imize ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

            Belediye’den sporculara Malzeme Desteği…

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, eksikliklerin kısa sürede tamamlanacağını, sporculara can yeleği, el paleti, duba ve giyinme-soyunma kabininin yapılacağını ifade etti.

            Konuşmaların ardından gruplara ayrılan sporcular, Eğirdir Gölü’nün muhteşem suyuyla buluştular.

            Haftada 3 gün boyunca yapılacak olan kursun Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

            Eğirdir Gençlik Merkezi  bünyesinde açılan kurslara başvurular devam ediyor...

            Öte yandan Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü/Eğirdir Gençlik Merkezi  bünyesinde; “Masa tenisi, Atletizm, Badminton, Halk Oyunları, Bocce, Boks, Jimnastik, Hentbol, Güreş, Yelken, Diksiyon, Taekwondo, Futbol, İngilizce, Tenis, Kuran, Judo, Karate, Osmanlıca, Yüzme, Bocce, Basketbol, Kickboks, Dağcılık, Satranç ve Voleybol” kurslarına başvuruların devam ettiği bildirildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap