ATATÜRK BUGÜNLERE İŞARET ETTİ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK BUGÜNLERE İŞARET ETTİ!
Haberin Tarihi: 20.7.2016 09:37:00 - Okunma Sayısı:1140 defa okundu.

 

15 Temmuz 2016 saat 22.00.... Evet bu tarih ülke tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır.

                    Yaşı 10’nun üzerinde olanlar bu tarihi hep hatırlayacaklar. Umarım bu genç kardeşlerimiz ileri yaşlarda  bu tür darbe, darbe girişimleri, terör olayları ve her türlü hainlikleri bir daha görmez ve yaşamazlar!...

                    Zira Yaşı 70’in üzerinde olanlar Bu ülkede 1960 ihtilalini, 12 Eylül darbesini, 17 Aralık sürecini ve son olarak ta 15 Temmuzu görmüş yaşamışlar!....


                    Önceki günkü yazımda da ifade ettiğim gibi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bugüne kadar ülkemiz üzerine oynanan oyunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugünlere kadar ulaşmıştır. Zaman zaman kesintiye uğrayan Demokrasiye rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran ve özellikle son 14 yılda büyük bir hızla büyüme sürecine giren Ülkemizin gözle görülür istikrarı ve büyümesini hazmedemeyenlerin bu oyunlarını bu kez halkımız bozmasını bilmiştir.

                    Atatürk’ün Gençliğe hitabesinde söylediği şu sözleri bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

                    Ey Türk Gençliği!

                    Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

                    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

 

                    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

                    Mustafa Kemal Atatürk

                                       20 Ekim 1927

 

                    Atatürk’ün Gençliğe hitabesindeki şu sözler çok manidar

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

                    İstikbalde, yani gelecekte seni bu hazineden, yani Güçlü bir Türkiye’den  mahrum etmek, yani ülkeyi geriye götürecek dahili ve harici, yani içerde ve dışarıda, bedbahtların, yani düşmanların olacaktır. Ki, cumhuriyetten bugüne kadar bu harici ve dahili düşmanlar hep olmuştur.

                    Atatürk hitabesinin son bölümünde Türk gençliğine;

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

                    Sözleri ile bugünkü Cumhuriyetin temellerini atmıştır.

                    Türk gençliği 15 temmuz akşamı Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarma adına kendisini siper etmiş ve tankların önüne atmıştır.

                    Darbe girişiminin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen meydanları boş bırakmayan ve adeta Demokrasi nöbeti tutan Türk gençliği damarlarındaki asil kanın verdiği güçle her türlü darbe ve darbe girişimine karşı, içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı adeta göğsünü siper etmiştir.

                    Türkün bu direnişi ve gücü karşısında şaşkına uğrayan dış bedbahtların bundan sonraki oyunlarına alet olmama adına birliğimizi, dirliğimizi ortaya koyarak dimdik durmalıyız.

                    Atatürk 1927 yılında Türk gençliğine verdiği mesajda bugünlere işaret etmiştir. Bize düşen görev bu mesajı iyi okumak ve ülkemize sahip çıkmaktır.... Saygılarımla.....      

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap