DARBE SONRASINDA NELER YAŞANDI!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DARBE SONRASINDA NELER YAŞANDI!
Haberin Tarihi: 21.7.2016 09:32:00 - Okunma Sayısı:1127 defa okundu.

 

            15 Temmuz 2016 Cuma akşamı darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar Türkiye kamuoyunun gözü önünde cereyan etti.

            Saat 22.00 sularında son dakika haberi olarak düşen ilk gelişmede askerlerin İstanbulda köprüyü tuttukları, vatandaşların ve araçların giriş ve çıkışına izin verilmediği yönünde idi!...

            O saatlerde Gökçay’da Milletvekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve değerli eşleri, Özel İdare Genel sekreteri sayın Mahmut Zadeoğlu, Devlet Hastanesi Doktorlarından sayın Ruşen Keskin, sayın Bolat Tamer ve eşi, parti yönetici Mehmet Yavuz, Özel İdare Genel sekreter yardımcısı Bayram Aydemir gibi yaklaşık 10 kişilik gurup günün gelişmelerini değerlendiriyor, sohbet ediyor serin havada çaylarımızı yudumluyorduk.

            Sosyal medyaya düşen “Köprü asker tarafından kapatıldı” haberine yapılan yorumlar “Muhtemelen bomba ihbarı vardır” şektlinde ortak bir kanı idi....

            Dakikalar ilerledikce internet sitelerine ve sosyal medyaya düşen yeni haberlerle adeta irkildik, endişe duyduk....

            Bir taraftan neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, diğer taraftan endişe ve sessiz bekleyişimiz yaklaşık bir saat sürdü ve aldığımız sağlam bilgiler ile adeta darbe girişiminin ayak sesleri bize kadar ulaşmıştı.

            Sayın vekilimiz apar topar kalktı ve sonrasında neler yaşandığını ertesi gün öğrenebildik. Sayın vekilimiz Havalimanıda kulede sayın valimizle birlikte Demokrasi nöbeti tutup, darbecilere karşı dimdik ayakta dururken, vatandaşlar sokakları çoktan işgal etmişti bile....

            Sayın vekilimiz gecenin ilerleyen saatlerinde Ankara’ya hareket etmesine rağmen Polatlı’dan ileriye gidemediğini, geceyi Afyon’da geçirdikten sonra Ankara’ya ulaştığını günün aydınlanan ışıkları ile birlikte öğrenebildik.

            Sayın Bilgiç, birkaç saatlik Ankara proğramını bırakıp Demokrasinin beşiği olan Ispartaya geri dönerek süreci yönetmeye, halkla birlikte Demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

            Gecesini gündüzüne katan, uykusuz ve yorgun hali ile medyanları boş bırakmayan sayın Bilgiç’le birlikte bu sürece dahil olan AK parti İl başkanı ve teşkilatları, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile birlikte binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile meydanlara inerek adeta “Biz buradayız, hainler nerede” mesajını verdiler....

            Bu arada ilk günden itibaren IYAŞ yönetim kurulu başkanı Bahattin Şenol’un sürece verdiği destek büyük takdir topladı. IYAŞ park otelin reklam panolarındaki Türk bayrağı, Cumhurbaşkanının resimleri ve Demokrasi adına verilen mesajlar anlamlı ve yerinde idi....

            Öte yandan Demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa kumanya dağıtan IYAŞ yöneticilerine de teşekkür ediyoruz.

            Bu arada Göreve yeni başlamasına rağmen halkın büyük takdirini kazanan Isparta Valisi sayın Şehmus Günaydın’da izini bitmeden ilimize Cuma günü intikal etti.

            İyiki de gelmiş sayın valimiz, gelmemiş olsaydı da ilk fırsatta geleceğinden kuşkumuz olmazdı.

            Geldiği gün telefonla malum konumuz Ispartasporu konuşmuştuk. Kendisi Eğirdir’de valilik konutundaydı ve sürece oradan dahil olarak sabaha kadar darbecilere karşı adeta savaştı, mücadele etti....

            Günlerdir ayakta ve uykusuz. O da halkla birlikte Demokrasi nöbetini tutuyor...

            Evet bir parağrafta sayın Emniyet müdürüne ve personeline açmak istiyorum. Olayın yaşandığı günden itibaren bütün personeli ile adeta seferber olan gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını büyük bir titizlikle sürderen Emniyet teşkilatımızın onurlu mensuplarına da gösterdikleri çalışmalardan, yaptıkları operasyonlardan ötürü teşekkür ediyoruz.

            Halkının can ve mal güvenliği için Türkiye’nin her yerinde gövdesini siper eden, canı pahasına ülkenin birliği ve dirliği için çalışan Emniyet mensuplarına kocaman ve yürekten teşekkürü borç biliyoruz.

            Bu arada önceki gün Esnaf teşkilatları, Borsa, Ticaret ve sanayi odası ortak basın bildirisi ile darbe girişimini kınayarak Demokrasiye sahip çıktılarını gösterdi.

            Yine Isparta Belediyesi tek gündem maddesi ile toplanarak yaşanan olayları şiddetle kınadı.

            Birçok yerde söylediğim sözü burada yazmak istiyorum. “Devletimizin verilmiş sadakası varmış” büyük bir belayı az hasarla atlattık, umarım bir daha bu tür hainlikleri yaşamayız...

            Ülkemizi içerden ve dışardan kuşatmaya çalışanlara bu fırsatı vermedik ve bundan sonrada vermeyeceğiz.

            Önümüzde zorlu bir süreç var. Belki 20, belki de 30 yılın geriye dönük bilançosu çıkartılacak ve bu süre zarfında Devletin her kademesine sızmış çete üyeleri tek tek temizlenecek.

            Geride bıraktığımız birçok olay birkez daha masaya yatırılacak, bu olayları planlayan ve uygulayanlardan birkez daha hesap sorulacak.

            Örneğin Rus uçağını kim neden düşürdü, amaçları neydi? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabı aranacak.

            Allah Devletimize ve milletimize zaval vermesin. İstikrarlı, güçlü bir Türkiye için uzun ve zorlu bir süreç bizi bekliyor.

            Allah yar ve yardımcımız olsun.... Saygılarımla....

 

'Fethullah' Olan İsmini Değiştirmek  İçin Mahkemenin yolunu tuttu!.....

 


            Fethullahçı terör örgütünün darbe teşebbüsü sonrası 26 yaşındaki Fethullah Üçüncü "Vicdanen beni rahatsız ediyor" diyerek isminin değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.

 

            'Fethullah' Olan İsmini Değiştirmek İçin

            Mahkemeye Başvurdu

            İzmit'te, 26 yaşındaki Fethullah Üçüncü, Fethullah Gülen ile aynı ismi taşımamak için ismini değiştirmek amacıyla mahkemeye başvurdu. Fethullah Üçüncü, Fethullah Gülen ile aynı ismi taşımaktan utandığını söyledi.

           

            ARKADAŞLARI DALGA

            GEÇİYORMUŞ

            İzmit'te çay ocağı işleten, evli 2 çocuk babası Fethullah Üçüncü, Kocaeli Adliyesi'ne gelerek Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ismini değiştirmek için dilekçe verdi. Arkadaşlarının ismi nedeniyle kendisi ile dalga geçtiğini söyleyen Fethullah Üçüncü, isminin 'Halil Efe Üçüncü' olarak değiştirilmesini talep etti.

           

            "VİCDANEN BENİ RAHATSIZ EDECEK"

            Fethullah Üçüncü, Fethullah Gülen ile aynı ismi taşımak istemediğini belirterek, "15 Temmuz günü Fethullahçı terör örgütünce ülkemizde kalkışılan darbe girişimi nedeniyle ülkemizi ele geçirmeye teşebbüs eden terörist başı ile aynı ismi taşımak istemiyorum. Bundan sonra aynı ismi taşımak vicdanen beni rahatsız edecek.

            Bu nedenle terör örgütü elebaşı olan Fethullah Gülen ile aynı ismi taşımak istemediğimden dolayı ismimin 'Halil Efe Üçüncü' olarak değiştirilmesini istiyorum" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap