24 TEMMUZ VE TÜRK MEDYASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,24 TEMMUZ VE TÜRK MEDYASI
Haberin Tarihi: 26.7.2016 13:02:00 - Okunma Sayısı:1069 defa okundu.

24 TEMMUZ VE TÜRK MEDYASI

 

24 Temmuz, Basın Dayanışma Günü olarak her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu günün aslında çok büyük bir önemi var. Zira 1908 yılında sansür kaldırılmış ve o günden sonra Türk basını her yıl 24 Temmuz’u basın bayramı olarak kutlamaya başlamıştır.

               Türkiye’de basın özellikle 15 Temmuz sonrasında büyük bir sınav vermiştir. Darbe girişimine karşı doğru, tarafsız ve milli duyguları ile okuyucusuna ulaşan Türk basını hiçbir müdahale maruz kalmadan haberlerini okuyucusuna ulaştırmıştır.

               Isparta’da sayıları 14 olan yerel gazeteler ile tek ulusal yayın yapan kanal 32, darbe sonrasında adeta kenetlenerek halkla birlikte Demokrasi nöbeti tutmuş, haber ve yorumları ile adeta darbecilerin karşısında dimdik durmayı başarmıştır.

               Isparta basını milliyetçidir, vatanseverdir, Devletine, bayrağına bağlıdır. İnançlı ve kararlıdır.

               Günlerdir darbe girişimi sonrasında  paralel yapılanmanın uzantıları ve hainlerin gerçek yüzünü okuyucuları ile paylaşmaktadır.

               15 Temmuz ülkemiz için bir milattır. Bu tarihten sonra Türkiye yeniden bir yapılanmanın içine girerek, gerçek Türk milliyetçilerinin idaresi ile geleceğe kararlılıkla ve emin adımlarla ilerleyecektir.

               Devletini, Milletini satmayacak, ülkesi için gerekirse canını feda edecek Türk Milliyetçileri işbaşına gelerek içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı gerçek gücünü ortaya koyacaktır.

               Yıllardır, Türkiye üzerine oynanan oyunların son perdesini hep birlikte izledik. Bizi içerden yıkmaya çalışanlara karşı Türk milleti tıpkı Çanakkale ruhunda olduğu gibi gövdesini siper etmiş ve vatanın bölünmez bütünlüğü karşısında dik durmayı başarmıştır.

               Türk milletinin damarlarındaki asil kan var olduğu müddetçe bizi kimsenin yıkmaya gücü olmayacaktır.    

               Türkiye’de Türk-Kürt ayrımı ile birbirimize düşürmeye çalışanların son günlerdeki bombalama ve terör olayları ile adeta darbeye çanak tutanların oyununu bozan Türk Milleti bundan sonrada bu oyunlara alet olmadığı gibi şer odaklarının karşısında da durmaya devam edecektir.

               Usame bin ladin senaryosunu yazarak Dünyaya İslami terör imajını yaymaya çalışanlar, aynı oyunu bu kez Türkiye üzerinden oynayarak bir cemaatin lideri  olarak ortaya çıkardıkları ajan sayesinde binlerce insanı kandırmayı başarmışlardır. Binlerce, hatta milyonlarca insanın inançlarını sömürerek adeta kendilerine biat etmeyi başarmış ve ülkenin her tarafını örümcek ağı gibi örerek önce 17 Aralık, sonrada 15 Temmuz darbesini gerçekleştirmişlerdir.

               Dünya kamuoyu islamcı terör örgütü olarak adlandırdığı FETO terör örgütünün  kendi halkının üzerine ateş açarak insanları öldürdüğünü görüyor ve düşünüyor.

               Türk düşmanı olan dış mihrakların âmâcıda İslam dinini terörle bağdaştırarak Dünya kamuoyuna sunmak değil mi?      15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yakalanan, gözaltına alınan ve tutuklananların yanısıra Devlet içindeki yapılanmayı da tek tek ayıklamaya devam eden Güvenlik güçlerimizin birkaç ay sürecek bu çalışması sonrasında elde edilecek delil ve bilgilerle birçok faili olaylarında aydınlanacağını düşünüyorum.

               Örneğin çözüm süreci sonrasında şehre inen, silahlanan bomba tuzaklarını kuran terör örgütünün bu yapılanmasına kimler göz yumdu. Bu yapılanmaya göz yumanların paralel yapılanmanın içinde olan başta askerler olmak üzere birçok kişinin bilgisi dahilinde olduğunu şimdi çok net görebiliyoruz.

               Bu ve buna benzer yolsuzluk, torpil, atama ve yükselme, Balyoz, Ergenekon, Rusya uçağının düşürülmesi ve aklımıza gelmeyen birçok karanlık olaylar aydınlanacaktır.

               24 Temmuz basın bayramı dolayısıyla medya mensupları sayın valimizle bir araya gelerek buruk da olsa bu özel günü kutladılar.

               Öncelikle tüm meslektaşlarımın basın bayramını tebrik ediyorum. Zor günleri yaşadığımız bugünlerde devletinin v e milletinin yanında yer alarak kamuoyunu doğru bilgilendirdikleri için bir kez daha tebrik ediyorum.

               Ne mutlu Türküm diyene...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap