NORMAL HAYATA DÖNELİM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,NORMAL HAYATA  DÖNELİM
Haberin Tarihi: 27.7.2016 10:55:00 - Okunma Sayısı:1286 defa okundu.

NORMAL HAYATA  DÖNELİM

 

            15 Temmuz sürecini geride bırakalı nereyse 10 gün olacak. Demokrasi nöbetleri bütün hızı ile sürüyor, olası tehlikeye, yeni girişime karşı meydanları boş bırakmayan milyonlarca insanın tem amacı Demokrasiye sahip çıkmak, hainlere meydanları boş bırakmamak!...

            Türk tarihine; bir tarafta kara bir leke olarak yazılacak olan bu süreçte, bir de madalyonun öbür yüzü var ki, bu da Altın harflerle yazılacak.

            Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi gövdesini siper ederek meydanlara inen, tankların önüne ölümüne dikilen, canı pahasına Demokrasiye sahip çıkan, hainlerin kanlı tuzağına boyun eğmeyen Türk halkının zaferi elbette tarihimize altın harflerle yazılacaktır.

            Darbelerden çok çeken ve Türkiye’nin gelişmesine ve büyümesine engel olacak bu tür teşebbüslerde geçmişten ders çıkartan yüce Türk milletinin bu vatanseverliği gelecek kuşaklara büyük bir gururla, övgüyle bahsedilecektir.

            Günlerdir bu konu ile ilgili yazılar yazıyor, yorumlar yapıyoruz. Artık yavaş yavaş normal hayata dönmenin zamanı geldi.

            Üstüne basa basa bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, 15 Temmuz darbe girişiminden çıkartacağımız çok dersler olacaktır.

            Bu işi planlayanlar, bu senaryoyu yazıp uygulayanların arkasındaki şer odakları ile olan ilişkilerimizden tutunda, Türk milleti olarak üzerimize düşen sorumlulukları ve görevleri birkez daha gözden geçirmeliyiz. Yeni senaryolara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmalıyız.

            Evet bir tarafta Demokrasi nöbetimiz devam ederken diğer tarafta üretmeye, çalışmaya, kendimizi toparlamaya zaman ayırmalı, psikolojimizi düzelterek normal hayatımızı da sürdürmeye devam etmeliyiz.

            Tehlikenin % 99’unu geride bıraktık, çok az da olsa olasılıklara karşı tetbirli olmalıyız.

            24 Temmuz Basın bayramı olarak kutlanacaktı!... Bu kadar hengamenin içinde bizim en büyük bayramımız Demokrasi bayramı olmalıydı ve öyle de oldu, bırakın kutlamayı, etkinliği!... Özgürce haberlerimizi yazabiliyorsak, özgürce yorum yapabiliyorsak, hiçbir baskı altında kalmadan haberin peşinden koşabiliyorsak zaten bayram yapıyoruz dur!...

            Aksini düşünemiyorum bile!....

            Şayet parel Fetö örgütünün darbe girişimi başarılı olsaydı! Bugün bu köşede kendi hür irademle bu yazıyı kaleme alma şansım olur muydu?

            Her türlü haber, yorum ve fotoğraflar onların süzgecinden geçmeden okuyucuya ulaşması mümkün olur muydu? Elbette olmazdı!..

            Bu nedenle 15 Temmuz ve sonrasındaki her gün bizim bayramımız, Türk milletinin bayramıdır ve bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir.

            Evet 24 Temmuz basın bayramı bahanesi ile dün sayın Valimiz ve Emniyet müdürümüz ile hem süreci konuştuk, hem de kahvaltıda biraraya geldik.

            Konu malum!... 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlardı....

            Ne gazetecilerin sorunları, ne de beklentileri gündeme bile gelmedi. Gelmesi de etik olmazdı. Türkiye’nin en önemli ve bir numaralı gündemi malum tarih ve sonrasında yaşananlardı!...

            Cemiyet Başkanı Karahan ve Sayın Vali Günaydın’ın konuşmaları da darbe ve sonrasında yaşananlar üzerine idi!...

            Taaa ki; kameralar kapandı, sohbet havasına geçildi işte o zaman biraz gündemin dışına taşarak şehrin diğer sorunları konuşuldu!...

            Isparta’ya atandığı günden itibaren gündeminin ilk sırasına koyduğu Ispartaspor’un geleceği ile ilgili düşüncelerini ve yapacağı çalışmaları askıya alan Vali Günaydın, 15 Temmuz süreci ile gecikmeye ve erozyona uğrayan Ispartaspor projesini yeniden hayata geçirmek ve canlandırmak için ilk adımı attığını söyledi.

            İl Özel idaresi olarak BAL ligine katılacak olan takımın kaderi de süreç içerisinde belli olacak. Olağanüstü kongre ile ismi değişebilecek, yeni yöneticiler dahil edilebilecek, flaş transferlerle ve geniş bütçesi ile Bal liginde şampiyonluk mücadelesi veribilecek....

            Tüm hesaplar bunun üzerine....

            Şimdi yapılması gereken kulübü mali açıdan rahatlatmak bunun için de toplumun her kesiminin maddi katkılarını alabilmek....


            Kulübe mali katkıyı ilk sağlayan kişi de sayın Valimiz Şehmus Günaydın oldu. Kendi cebinden kulübe 2 bin lira bağış yaparak ilk desteği verdi. Aynı desteği sayın Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in vereceğini söyledi.

            Gazeteciler ile gündem dışı sohbetin ağırlıklı konusu Ispartaspor olunca bizlere de birkaç kelem söz hakkı düştü.

            Gazeteci Tarkan Çetin’in her gazete sahibinin bin lira destek vermesi gerekir önerisine Cemiyet olarak 10 bin lira katkı verelim şeklinde karar kılındı.

            Biz gazeteciler zaten maddi ve manevi olarak kulübe katkı sağlamaya, kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Gerekirse elimizi cebimize de atmasını biliriz.

            Yine gazeteci arkadaşımız Arzu Deniz’in Elele Derneği ile Gazeteciler Cemiyetinin ortak bir kermesle kulübe maddi katkı sağlayabileceği önerisi büyük takdir topladı.

            Kanal 32 televizyonunda canlı proğram yapan Gazeteci Şakir Aksöz, Soner Toros ve Mehmet Erçakır’ın, bir kampanya başlatarak takıma maddi katkı sağlanabileceği fikri kabul gördü.

            Yazımın başında da ifade ettiğim gibi bir tarafta darbe sonrasında şehrin güvenliğini, ülkenin birlik ve dirliğini, kamu düzenini sağlamaya çalışırken, öbür tarafta devam eden hayatımızda yarım kalan projelerin tamamlanması için kaldığımız yerden işe koyulmak ve gecikmeyi minimuma indirerek hedefe kilitlenmek.

            Hayat devam ediyor, hiçbir iş yarım kalmıyor. Ne cenaze bekliyor, ne de düğün....

            Konu düğünden açılmışken, hafta sonu oğlum Yasin Yaman’ın düğününü Allah’tan bir mani olmazsa bütün dostlarımızın katılımı ile yapacağız.

            Düğün davetimizin duyurusunu bugünkü gazetemizin arka sayfasında yaptık. Yine birçok dostlarımıza ulaşarak davetiye takdim ettik.

            Ulaşamadığımız ya da unuttuklarımız varsa, ki olduğunu düşünüyorum, onları da buradan ve sosyal medyadan birkez daha davet ediyorum.

            Saygılarımla.....

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap