NİLGÜN BACIMIZI KUTLARKEN?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,NİLGÜN BACIMIZI KUTLARKEN?
Haberin Tarihi: 27.7.2016 11:00:00 - Okunma Sayısı:1630 defa okundu.

NİLGÜN BACIMIZI KUTLARKEN…

 

             “Bacı” sözcüğü; halk ağzında “kız kardeş” anlamında kullanılan bir isim. Nilgün SİNAN’dan söz edeceğiz bu yazımızda. Yani; Nilgün Bacımızdan. Geçen akşam Abdullah SİNAN’la telefon konuşması yaparken, müjdeyi veriyordu: “…Zeki abi, Nilgün “SARI BASIN KARTLI” oldu.”

***


            (46) yıllık “AKIN” Gazetesinin, kuruluşundan bugüne dek, hiç aralıksız bu gazetede yazı yazan birisi olarak, Nilgün Bacımızla ne denli övünsek, ne denli iftihar etsek azdır diye düşünüyorum… Gazetenin künyesine bakarak; “ “Ha, Yazı İşleri Müdürüymüş Nilgün Hanım”  deyip geçebilirsiniz belki. Ama, öyle değil işte. Ya?!!!

            Bir cümle ile özetleyeyim Nilgün Bacımızı: O bir anne, O bir anneanne, O Abdullah’ın beyninin yarısı, O tasarımcı / dizayn edici, O yayın politikasının belirleyicisi,  Abdullah’ın biricik sevgili eşidir.

***

            Şimdi bir cümle ile anlattık Nilgün Bacımızı ama, yetmez tabi, kesmez bir cümlecik anlatım. Peki o zaman, biraz daha açalım bu bir cümlelik anlatımı. Sürprizlerin kadınıdır Nilgün Bacımız. Beni hep şaşırtmıştır. Kimi zaman sürmanşet, kimi zaman da sekiz sütuna manşete koyuvermiştir yazılarımı. Yazıyı, hele öyle resimlerle süslemiştir ki, nereden bulmuş/ nereden almıştır gerçekten şaşırırsınız.

***

            Bürokraside, bir bürokratın yetki ve sorumluluğu alt birimlere delege etmesi önemlidir. Nilgün Hanımın sağ kolu olan Canavar (=Emel), bu yetki devri için biçilmiş kaftandır. Patroniçe, zaman zaman yetkisini Canavar’a delege eder… Çünkü, “SARI BASIN” kartlı bu sağ kol da, Nilgün Bacımızın beyninin yarısı olmaya adaydır. Tebrikler Nilgün Bacım.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap