ISPARTA DAVRAZSPOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA DAVRAZSPOR
Haberin Tarihi: 5.8.2016 11:31:00 - Okunma Sayısı:1282 defa okundu.

ISPARTA DAVRAZSPOR

 

            1967 yılında kurulan ve renklerini şehrin yeşili ile gülün pembesinden alan Ispartaspor, mücadele ettiği profesyonel liglerde birçok başarılara imza atmış, mazisi başarılarla dolu bir Kulüptü!...

            Son yıllarda kötü yönetim ve ilgisizlik takımın amatör kümeye düşmesine sebep oldu.

            Türkiye’de profesyonel liglerde takımı olmayan birkaç ilden birisi olan Isparta’nın futbol takımının yeniden liglere dönmesi için medya mensuplarının köşe yazıları ve kampanyaları sonuç verdi ve ilk tepki Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’ten geldi.

            Bilgiç’in, “takımın yeniden profesyonel lige çıkması için ne gerekiyorsa yapılacak” açıklaması şehirde bir heyecan, medya mensuplarında ise bir umut olmuştu.

            Taa ki Isparta’ya atanan vali Şehmus Günaydın’ın göreve başlamasına kadar geçen süreçteki bu gelişmeler Vali Günaydın ile adeta hız kesti.

            Futbolun içinden gelmiş, futbolu bilen bir valinin şehrimizde görev yapması şehrin başta futbol olmak üzere sportif aktivitelerde hedefe yürüyebileceğini gördük.

            Daha göreve başlamadan futbolla ilgili mesajlarını net bir şekilde veren Vali Günaydın’ın mücadelesi, azmi ve kararlılığına tanık olan ender kişilerden birisiyim. Ispartaspor’un geleceği ile ilgili defalarca bir araya geldiğimiz ve telefonla konuştuğumuzu biliyorum.

            Adeta Kulübün başkanı gibi çalışan Vali Günaydın’la birlikte Ispartaspor’a küskünlüğünü her defasında dile getiren Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın bile ikna edilmiş ve maddi destek alınmıştır.

            Evet, Ispartaspor bugün küllerinden yeniden doğarken burada en büyük pay şüphesiz Sayın Valimizle birlikte Sayın Milletvekilimizde...

            Bu nedenle Sayın Valimize ve Milletvekilimize spor kamuoyu adına şükranlarımızı sunuyoruz.

            Yine şehri ateşleyen, gündem oluşturan ve gelişmeleri takip ederek haber yapan gazeteci Levent_Doğan’a,_Şakir Aksöz’e,_Soner Toros’a,_Mehmet Erçakır’a,_Şevket Karahan’a da teşekkür ediyoruz.

            Bu arada zor şartlarda takıma sahip çıkarak oluşumun hızlanmasına katkı sağlayan İstanbul’daki işadamlarına, Ispartaspor eski teknik direktörü Tarık Söyleyici’ye,_SDÜ_Rektörü İlker Çarıkcı’ya, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih_Kılıç’a da teşekkür ediyoruz.

            Yeni oluşumun içerisinde yer alarak Sayın Valimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Mahmut_Zadeoğlu’na da teşekkür ederek, şükranlarımızı sunuyoruz.

            İl Özel İdarespor Kulübünü kayıtsız şartsız yeni yönetime devreden Kulübün başkan, yöneticisi, teknik heyeti ve futbolcularına da teşekkür ederek gelişmeleri değerlendirmeye devam ediyoruz.

            Kulübün ismi önceleri Isparta 1930 olması yönündeki fikirler son olarak şehrin simgesi olan Davraz dağını yanına alarak Isparta Davrazspor oldu. Burada amaç Davraz’ın tanıtımını yapmak._Bu fikri de kim verdiyse yerinde ve olumlu bir karar. Bu nedenle fikir babalarına da teşekkür ediyoruz.

            Evet teşekkürlerin en büyüğünü Kulübün yeni başkanı hemşehrimiz, değerli işadamı Sayın Bülent Sarıgüle’e etmek istiyorum.

            Sayın_Milletvekilimizin ricasını kırmayarak Kulübün başına geçen sayın Sarıgül’ün Isparta sevdası şimdi futbola olan katkısı ile taçlandırılacaktır.

            Sarıgül, başkanlığında oluşacak yeni yönetim birkaç gün içerisinde kamuoyuna  açıklanacaktır.

            Listede yer alacak bazı isimleri biliyorum._Şehrin tanınmış, sevilen ve her konuda destek olabileceklerine inandığımız isimler. Sonuç olarak güçlü ve itibarlı bir yönetimle yola çıkılıyor.

            Liglerin başlamasına 45 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen hoca ve futbolcu arayışlarını sürdüren yönetimin kısa sürede hoca işini çözüme kavuşturarak futbolcu transferleri ile önümüzdeki hafta kampa girmesi bekleniyor.

            15 Temmuz darbe girişiminden etkilenen Isparta Davrazspor’daki gelişmeler bu yönde._Şayet darbe girişimi olmasaydı bugün takım çoktan kampa girmiş olacaktı.

            Sayın Valimizin bu kadar yoğun işlerinin arasında Isparta Davrazspor’a zaman ayırıp gelişmeleri takip etmesi, hatta bizzat ilgilenmesi takdire şayan....

            Sayın Valimizin Isparta’da uzun yıllar görev yapması halinde takımın her yıl bir üst lige atlayarak gerçek yerine, layık olduğu lige dönmesini hep birlikte görürür ve yaşarız.

            Bugün kısa vadede planlanan ve hayata geçirilen bu gelişmeler gelecek yıllarda alt yapıya ve tesisleşmeye harcanacak vakit ve nakitle Isparta’da futbol sağlam zeminlere oturtulduğu takdirde kalıcı başarılar olacaktır...

            Isparta Davrazspor’la ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde yazmaya devam edeceğiz, hatta daha da öteye giderek maddi katkı sağlama adına üzerimize düşeni yapacağız. Takıma bütün halkın katkı sağlaması adına yapılacak her türlü oluşumun içerisinde yer alacağız....

            DÜĞÜNÜMÜZ VARDI

            Evet, geride bıraktığımız hafta benim için oldukça yorucu geçti.                  Oğlumuz Yasin_Yaman ile kızımız Aylin Gencer’in dünya evine girmesi için mesaimizin büyük bir bölümünü çocuklarımızın mutluluğu için harcadık.

            Tempopark düğün salonunda gerçekleşen nikah ve düğün etkinliğine katılım sağlayan Başta Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın ve ITSO Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere, çiçek ve çelenk gönderen, telefonla arayıp mutluluğumuzu bizimle paylaşan ismini tek tek yazmayacağım bütün dostlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

            Bir telaşı da savdık ve üzerimizdeki büyük bir yükü hafiflettik. Allah çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu bir gelecek nasip etsin.

            Her anne ve baba çocuklarının mürüvvetini görmek ister._Bize bu mutluluğu yaşatan çocuklarımıza teşekkür ederken Cenab-ı Allah’a da hamd olsun diyorum. Darısı bu mutluluğa hazırlanan bütün ailelere olsun.

Saygılarımla...

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap