EĞİRDİR İKİNCİ BRİÇ FESTİVALİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR İKİNCİ BRİÇ FESTİVALİ
Haberin Tarihi: 16.8.2016 10:22:00 - Okunma Sayısı:1164 defa okundu.

EĞİRDİR İKİNCİ BRİÇ FESTİVALİ

 

Geçen yıl (2015) 7-9 Ağustos günlerinde EĞİRDİR BİRİNCİ BRİÇ FESTİVALİ gerçekleştirilmişti. Eğirdir’de bir ilkti. Bu yıl (2016 ) 11-14 Ağustos arasında birincisinde olduğu gibi Başkan Ömer Şengöl ve Eğirdir Belediyesi’nin büyük destekleriyle Eğirdir’in seçkin köşesi Rüya Park’ta yürütülen EĞİRDİR İKİNCİ BRİÇ FESTİVALİ’ni geride bıraktık.

 

Organizasyon, Türkiye Briç Federasyonu eliyle hemşehrilerimiz Güray Serim ve Şener Sayı tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, Isparta olmak üzere Afyon, Antalya, Ankara, Aydın, Burdur, Denizli, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mersin, Muğla illerinden gelen briççilerdi.

 

Geçen yılki yarışmaya Eğirdir’de oturan 4 ikili katılmışken bu yıl katılan ikiye katlandı. Briç, 52 adet oyun kâğıdı ile oynanmaktadır. Kağıt oyununu kumar sanan biri için denilecek bir söz yok. Burada bricin ayrıntılarını anlatacak da değiliz. İlk gün “Hoşgeldin İkili”, ikinci gün “Takım”, üçüncü ve dördüncü gün ikli karşılaşmalar yapıldı.

Briç ortağımla dereceye girmekle birlikte hatırı sayılır bir yüzde ile turnuvayı tamamlamış olduk. Ancak İlk gün yapılan “Hoşgeldin İkili” bölümünde, Eğirdirli Mustafa Davras-Ahmet Varışlı ikilisinin üçüncülük kupalarını almaları bizi sevindirdi.  

 

Her şey bir yana, bana göre bu yarışmanın yıldızları Çivril’den gelen çocuklarımızdı. Bunlardan kimileri madalyalarını, kimileri de kupalarını aldılar. Öğrendik ki, bu çocuklarımızın AVRUPA DÖRDÜNCÜLÜĞÜ de varmış.  

 

Serde eğitimcilik var ya. Çocuklar dinini-diyanetini öğrenmeli. Disipline olmayı da öğrenmeli. Satranç, briç, sportif etkinlikler disiplini öğretmenin yöntemlerindendir.

Çocukların duygu zenginliğine de gereksinmeleri vardır. Kimilerinin son olaylardan sonra hemen sarılmak zorunda kaldığı Atatürk ne demişti: “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kurumuş demektir.” Resim, müzik gibi sanatsal etkinlikler, çocukları ruhsal yönlerden güçlendirme ve boş teneke olmaktan kurtarma yöntemlerindendir.

 

Bir turnuvadan sonra uzun süre hatırlayacaklarımız vardır. Oyun molalarının birinde, bir arkadaşım şaka yollu da olsa “briç oynayan insandan bu ülkeye zarar gelmez” dedi. Memlekete nelerin, kimlerin zarar verdiği başlı başına bir tez konusudur. Az önceki cümleden, “briç oynamayanlardan memlekete zarar gelir” anlamı çıkarılmamasını dilerim.

 

Türkiye'nin en ünlü briççilerinden biriyle karşılaşıp puan almak, edinilen dostluklar, ilk kez dinlediğim “Gebeli’nin en iyisi İzzat” fıkrası aklıma geldikçe gülümsemek, birinci olamadığı için gözyaşı döken Çivrilli minik briççi hatırlayacağım diğer şeylerden bazıları...

 

Bir yarışmacının söylediklerini de yazmaya değer buluyorum: “Geçen yıl gelmiştim. Yine gelmemi sağlayan en baskın neden, Belediye Başkanı’nın geçen yılki turnuva boyunca yanımızda bulunmasıydı. O turnuvadan sonra üç arkadaş bir gazete aracılığıyla teşekkür yazmıştIk. Başkan’ın okuyup, okumadığını bilmiyorum.”

 

Peki, bu ne demektir? Söyleyeyim: “EĞİRDİR’İN REKLAMI” Katılımcıların geçen yıldan çok olması bu reklamla doğru orantılıdır. Bu yılın tekne turu, Akpınar Seyir Tepesi, Eğirdir yemekleri, Eğirdir meyveleri, elma pekmezi,elma cipsi gibi reklamı destekleyen unsurlarını da belirtmeliyim. Konaklamaydı, yemeydi, içmeydi derken Eğirdir ekonomisinin de karınca kararınca kazanmış olduğunu sanıyorum. Geçen yıldan artıları gören reklam elçileri, önümüzdeki yıl için daha fazla kişinin çoruyla-çocuğuyla buraya gelmesine neden olacaktır umarım.

 

İlgi yalnız Başkan ile sınırlı kalmamalı. Konaklama tesisi sahipleri reklamda destekleyici rolü oynamalıdır.

 

Etkinlik nedeniyle Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e, Güray Serim’e, Şener Sayı‘ya, Eğirdir Belediyesi görevlilerine, turnuvaya katılanlara teşekkür ediyorum.

 

Bu köşenin bir yıl önce söylediğini yineliyorum: “Başkan Şengöl adına, briç terimiyle ‘SÜRKONTUR=REDABL’ diyorum.”  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap