TORUNUM EFE?YE BEŞİNCİ MEKTUP?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TORUNUM EFE?YE BEŞİNCİ MEKTUP?
Haberin Tarihi: 16.8.2016 10:25:00 - Okunma Sayısı:1262 defa okundu.

TORUNUM EFE’YE BEŞİNCİ MEKTUP…

 11 Ağustos’ ta sekizinci ayını doldurup, dokuzuncu aya girdin Efe. Sana bu mektubu, 14 Ağustos Pazar akşamı yazıyorum… Biran önce yürümek istediğini biliyor ve de hissediyorum… Yürüme eksersizleri yaptırırken, ne denli mutlu olduğunu, yüzündeki gülücüklerden ve çıkardığın seslerden bizlere kanıtlıyorsun. Tarhana çorbasını, Biber dolmasını ve armudu nedense çok seviyorsun. Sana masal kitabı okurken, yüzüme dikkatlice bakıp, jest ve mimiklerimi nasıl incelediğini, TV ekranında akan alt yazıları sana sesli olarak okuduğumda da, aynı şekilde yüzümdeki ifadeyi anlamaya ve çözmeye çalışman da benim çok hoşuma gidiyor Efe.

***


Bir ay önce, 15 Temmuz gecesi, adına ister “KALKIŞMA” ister “DARBE GİRİŞİMİ” diyelim, Ordu içerisine sızmış FETÖ unsurlarının başarısız darbe girişimi, halkımızın tüm toplumsal güçlerinin tek yumruk / tek yürek olup kenetlenmesiyle püskürtülmüş ve “DARBE” yenilgiye uğratılarak, “DEMOKRASİ” nin “ZAFER” i ile sonuçlanmıştır.

Halk; meydanlara / sokaklara çıkarak, tankların önüne yatarak Darbeye geçit vermedi Efe. Tüm meydanlarda halkımız, ellerinde ay/yıldızlı bayrağımızla “DEMOKRASİ NÖBETİ” ne koştu ve gün ağarana dek nöbet tuttu. 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından, Türkiye genelinde 25 milyon adet bayrak satıldı.

***

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, 25 gündür süren “DEMOKRASİ NÖBETİ” nin finali, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Bakanlar, Milletvekilleri ve yüz binlerce Başkentlinin katıldığı Dev mitingle yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“… Sadece Devletimizin değil, gönüllerimizin de Başkenti olan Ankara… 15 Temmuzda, tarihinde ilk defa işgal girişimine maruz kalan Ankara… Hainlerin emellerini tek yürek olarak engelleyen Ankara… Seni gönülden selamlıyorum Ankara… Ankara, kurtuluş günü bulunmayan ender şehirlerden biri. 15 Temmuz; Türkiye’ nin tamamıyla birlikte, Ankara’ nın da kurtuluş günü” diyordu. Ve Efe, Sen de Ankara’ lı olmaktan gurur duyabilirsin.

***

Milli Mücadelede, bağımsızlığımızın bedelini Dedelerimiz / Ninelerimiz ödemişti Efe. 15 Temmuzda ise; Demokrasinin bedelini Torunlar ödüyordu… Bu kanlı Darbe girişimiyle 240 şehidimiz, 2 bin 195 gazimiz vardı. Devlette açığa alınan 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi.

***

FETÖ / PDY’ nin, dini / İslami olmaktan daha çok siyasi bir yapılanma olduğu ve iktidarı ele geçirip tüm Devlete hükmetme çabasını güttüğü, 15 Temmuz başarısız Darbe girişimi ile gün ışığına çıkmış ve de kanıtlanmış oluyordu… Kimi çevreler bu yapıyı; soğuk savaş döneminin geleneksel katı hiyerarşik terör örgütlerine benzetiyordu. Yine bu çevreler; çelik disiplinli, kompartımanlara ayrılmış, mesleklere, coğrafyaya göre yatay ve dikey örgütlenmiş tipik “cephe” örgütü taklidi olarak da görüyordu FETÖ yapılanmasını.

***

Türkiye, FETO / PDY Lideri Fetullah Gülen’ nin tutuklanması için ABD makamlarına başvuruyordu… “Gelecek, başka uzlaşma yolu yok” diyordu… Hatta; “… Ya Gülen, ya Türkiye tercihini yap” diyorduk Amerika’ya. Amerika ise; “… Tercih yapmak zorunda değiliz” diyordu. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland da; “… Türkiye yolları ayırabilir” diyerek, AB Liderlerini 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra, Türkiye’ye yeterli desteği vermemekle eleştiriyordu.

… Ve 15 Temmuz, ABD kayıtlarında (= CIA rehberinde), FET֒ den “Uluslar arası İslami, dini ve sosyal hareket” diye söz edilmesi dikkat çekiciydi.

Beşinci mektubumla, tarihe böylece “NOT” düştüm Efe. Darbesiz günlere ve “DEMOKRASİ” ye merhaba. Demokrasiye sahip çıkan yüce ulusumuza selam olsun!!!

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap