Kardeş Eğirdirsporla Köprüler kurulmalı!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kardeş Eğirdirsporla Köprüler kurulmalı!
Haberin Tarihi: 8.9.2016 09:30:00 - Okunma Sayısı:1100 defa okundu.

Kardeş Eğirdirsporla Köprüler kurulmalı!

 

            25 Eylül’de başlayacak Bal ligi öncesinde temsilcilerimiz hazırlık maçlarında göz doldurdular. Eğirdirspor Konyaaltı Belediyespor’u 4-1 yenerken, Isparta Davrazspor Alanyaspor’u 3-1 yendi. Her iki takımımız da lige hazırlanırken yaptıkları hazırlık maçlarında rakiplerine gözdağı verdiler.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün destek verdiği Eğirdirspor üç yıldır şampiyonluk mücadelesi verirken bu yıl aynı kulvarda şampiyonluk mücadelesi verecek olan Isparta Davrazspor’la kardeş takım olmalı.

            Hem Isparta Davrazspor, hem de Eğirdirspor güçlü kadroları ile grubun favorileri arasında._Her iki takımımız da şampiyonluğun en güçlü adaylarından. İyi mücadele eden, saha avantajını iyi kullanan, taraftarları ile bütünleşen bir adım önde ligi bitirecektir.

            Burada önemli olan iki takımımızdan birisinin şampiyon olması ve diğerinin gelecek sezon yine Bal’da mücadele hakkını kazanması, aksi halde bir takımımız gelecek yıl Bal’da mücadele hakkını kaybedecek.

            Ligin onuncu haftasında karşı karşıya gelecek temsilcilerimiz bu maça kadar ligdeki konumunu belirler, geride kalan takım öndeki takımı destekleme adına özellikle üst sıralardaki rakiplerine karşı daha ciddi mücadele ortaya koyarak rakiplerimizin puan kaybetmesi için sahada onurlu mücadelesini ortaya koymalı.

            Yani sözün özü, rakiplerimiz nasıl kendi aralarında işbirliği yapıyorsa bizim de işbirliği ile içimizden bir şampiyon çıkartmamız gerekiyor.

            Belki bunları bugünden konuşmak, yazmak erken diyebilirsiniz ama bugünden bu ilişkileri kurmak ve kardeş takım olmak gerekir.

            Bu nedenle her iki takımın yöneticilerine ve teknik kadrosuna tavsiyem, en kısa zamanda bir yemekte ya da kahvaltıda biraraya gelerek futbolcuların ve yöneticilerin kaynaşmasını sağlamak._Gerekirse bir dostluk maçı ile taraftarlara bu mesajı vermek gerekiyor.

            İl_takımı ile ilçe takımı arasında birçok alanda fark var._Seyirci kapasitesi, şehrin takımına sahip çıkması, maddi ve manevi katkılar her iki takım içinde eşit olmayabilir.  Bu yarışta elbette Isparta Davrazspor bir adım önde olacaktır.

            Ama şunu unutmamak gerekir ki; Eğirdirspor da bizim takımımız ve ona da her konuda destek vererek bu yıl olmasa bile gelecek yıllarda profesyonel ligde mücadele etmesi için destek verilmeli. Şehrin profesyonel liglerde iki takımı olması fena mı?

            Bunun birçok örnekleri var. Antalya-Alanya örneğini verebiliriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap