1. LİG?DEKİ EĞİRDİR ELMASPOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,1. LİG?DEKİ EĞİRDİR ELMASPOR
Haberin Tarihi: 20.9.2016 11:12:00 - Okunma Sayısı:1672 defa okundu.

Merhaba Eğirdirli sporseverler, değerli elma üreticilerimiz velhasıl tüm Eğirdir halkı...

  1. LİG’DEKİ EĞİRDİR ELMASPOR

 Ahmet ÖZKOÇ

            Merhaba Eğirdirli sporseverler, değerli elma üreticilerimiz velhasıl tüm Eğirdir halkı... Yaz bitti, güz bitti. Elma mevsimi geldi çattı yine. Hazırlıklar yapılıyor. Sandıklar çakılıyor, kağıt, kırpık, kovalar alınıyor. İşçilere haber salınıyor. Stresli bir heyecan... Kötü geçen elma sezonu hepimizi düşündürüyor. Elma yetiştirme kolay değil. Zor bir uğraş, maliyet, zaman, disiplin isteyen bir çalışma. Tüccar karasız, üretici stresli bir bekleyiş içinde. Ama umutluyuz. İnşallah iyi bir elma sezonu olsun hepimiz için. Bu bölgemizin en büyük kazanç kaynağı, ekmek kapısıdır ELMA...

            Eğirdir Elmaspor da, elmanın tanıtımı, reklamı ve bu bölgenin yani Isparta ve Eğirdirimizin tanıtımı için kurulmuş, spor dünyasına açılan bir penceresi...4 Yıllık geçmişi var. 2 şampiyonluk, 1 üçüncülük, bir de finalleri var. Bu yıl güçlü rakiplerini önce grup, sonra yarı final ve finallerde yenerek, Türkiye Şampiyonu olarak Türkiye Voleybol 2 Ligine çıktı. Sonra statü değiştirilerek Eğirdir Elmaspor 1. Lige terfi etti.

            Ne büyük şans ve kıymet değil mi?... Birçok ilçenin hatta ilin adı sanı yokken Eğirdirimiz 1. Türkiye Liginde Isparta ilimizi temsil edecek.

            Peki kimlerle mücadele edecek Eğirdir Elmaspor? İşte Eğirdir Elmaspor’un rakipleri: İstanbul B.Şehir Belediye, Bursa TOFAŞ, Konya B.Şehir Belediye, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ankara Ziraat Bankası, Ankara PTT, Konya Seydişehir Belediye, Manisa Kula Belediye, Bigadiç Belediye, İzmir Altekma, İzmir Bornova Anadolu Lisesi, İstanbul Es Spor, Düzce Belediye. Bu saydığım kurumsallaşmış ve profesyonel olmuş, yıllar önce alt yapılarını kurmuş takımlarla mücadele edecek Eğirdir Elmaspor... Bunlardan Ziraat Bankası, Bigadiç Es Spor ve biz bu yıl çıktık 1. Lige. Ama bu takımlar ekonomik yönden güçlü. Şampiyon olduklarında hepsinin yöneticileri ve başkanları yanlarındaydı. Çifter çifter formalar, eşofmanlarıyla güçlü görünüyorlardı. Bizim bir tane formamız vardı. O da “Kızılçıbık Fırını”.... Olsun... Bizim imkanlarımız buydu! Bizim inancımıza, disiplinimize, verilen destek ve halkın coşkusuna engel değildi bu. Ve bizim çocuklarımız böyle şampiyon oldular.

            Bu yıl da değişen fazla bir şey yok. Gayet ağırbaşlı, sessiz ve reklamsız sezonu açtık. Bayramın 3. günü salonda sporcularımızla bayramlaştık. Bayamın 4. günü de Oluklacı Zirvesi yaptık.

            Günde çift antrenman yaparak kondisyon ve teknik çalışmalara devam ediyoruz. Bu sabap erkenden daha Eğirdir uyanmadan tertemiz Altınkum Plajında koşumuzu yaptık. Elmaspor tesisinde kalıyoruz. (Masa Madencilik altı). Şimdilik 10 kişilik bir kadro kurduk. Geçen yıldan 5 kişi; Serkan (11), Güray (16), Özkan (Libero), Oğuzhan (pasör), Nurullah (8), altyapıdan   Aziz ve Mert, SDܒde öğrenim gören Okay ve Hayri, Manisa Kula’dan Mehmet Uğur. Şimdilik bu imkan içerisinde devam edeceğiz. Güçlü rakiplerimiz var. Düzce Belediye, Konya B.Şehir Belediye, Altekma, Tofaş, Manisa Kula Belediye, Ziraat Bankası muhtemelen şampiyonluk ve yarı final için mücadele için kadro kurdular.

            Bizim hedefimiz; klasman, disiplin ve inanç içerisinde güzel mücadele vermek. Kısıtlı imkanlar ve kamuoyunun duyarsızlığı asla bizim direncimizi kıramayacaktır. Geçmiş yıllarda da olduğu gibi verilen imkanları en iyi şekilde kullanarak güzel şeyler yapmaya çalışacağız. İnşallah.

            Değerli yöneticilerimize ve Belediye Başkanımız Ömer Şengöl ile halkımıza sonsuz güvenimiz ve inancımız var. Biz Ankara’da Eğirdir Elmaspor’u şampiyon ederken bu enerji ve Yüce Allah’ın verdiği güç ve inançla Şampiyon olmuştuk.  Bu inançla sezonu açtık. Hepimize hayırlı olsun. Saygıdeğer kamuoyunu bilgilendiriyor ve zaman zaman da bilgilendirmeye devam edeceğim inşallah.

            Ligimiz 14 takımlı olup, 4 takım çeyrek finale kalacak. 2 Takım 2. Lige düşecek.

            Saygılarımla.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap