AİLELER OKURSA ÇOCUKLAR DA OKUR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AİLELER OKURSA ÇOCUKLAR DA OKUR
Haberin Tarihi: 4.10.2016 18:03:00 - Okunma Sayısı:4165 defa okundu.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi; yeni bir okuma etkinliğine ev sahipliği yapıyor

AİLELER OKURSA ÇOCUKLAR DA OKUR

 

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi; yeni bir okuma etkinliğine ev sahipliği yapıyor

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün destekleri ile İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyası başladı. Kampanya çerçevesinde Eğirdir’li hanımlarımız için ücretsiz servis hizmeti veriliyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren İlçe Halk Kütüphanesi sorumlu müdiresi Bedriye Küçükkara şunları söyledi:

 “Eğirdir de Halk Kütüphanesine dikkat çekmek kullanıcı sayısını arttırmak ve halkımızda okuma zevki oluşturmak için Belediye Başkanımız Ömer ŞENGÖL’ün destekleriyle ev hanımlarımıza ücretsiz servis hizmeti başlattık.  

            Geçen yıl Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş öncülüğünde “Eğirdir Esnafı Okuyor” Kampanyası başlatmıştık o da devam ediyor.

            Kütüphanemizde büyük çoğunluğu güncel eserlerden oluşan 20063 kitabımız var. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından abone olunan 108 çeşit süreli yayınımız gelmektedir. Kütüphanemizin aktif üye sayısı 1559 kişi, 2016 yılında kitap ve süreli yayın ödünç alan okuyucu sayımız 3830 dur. 

            Çocuğun hayattaki ilk öğretmeni annesidir okuma alışkanlığı olan annelerin çocukları da okuyacaklardır. Kampanya kapsamında anneler küçük çocuklarını da getirsinler çocuklarımız erken yaşta bilim, edebiyat ortamı olan Kütüphanelerimizi tanısınlar. Kadim kültürler geçmişten günümüze Kütüphaneler ile taşınır. Araştıran, okuyan, okuduklarını sorgulayan özgür nesiller Kütüphanelerde yetişecektir.

           Halk kütüphanelerinin eğitim, kültür ve özgür zamanların değerlenmesi gibi geleneksel hizmetlerinin yanında; bilgiye erişim, dijital uçurumun azaltılması, toplumsal iletişime katkı sağlanması gibi modern işlevleri de yerine getirmesi gerekmektedir. Kütüphaneler bu anlamda bulundukları yerlerde toplumsal yaşamın vazgeçilmez bir parçası ve yaşamlarının merkezi olmalıdır. Kültürel hayatımızın emanetçileri, kültürel hayatımızın muhafızları,  gündelik hayatımızın iyileştiricileri kütüphanelerdir.“

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap