EĞİRDİR İLÇEMİZ SPORA YATIRIM YAPMIŞTIR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR İLÇEMİZ SPORA YATIRIM YAPMIŞTIR
Haberin Tarihi: 7.10.2016 10:54:00 - Okunma Sayısı:1269 defa okundu.

EĞİRDİR İLÇEMİZ SPORA YATIRIM YAPMIŞTIR

 

            Ispartadavrazsporun kurulması ile birlikte bir süre ara verdiğimiz spor haberlerine ve yorumlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

            Daha önceki yazılarımda da ifade etmiştim. Ispartasporun küme düşmesi ile birlikte futbol maçlarını izlemeye ve takip etmeye ara vermiştim!...

            Tabi bu süre zarfında Isparta’yı üst üste üç-dört yıldır BAL liginde temsil eden Eğirdirsporun başarılarını gözümüzün ucu ile de olsa takip etmeye çalışıyorduk.

            Özellikle Ömer Şengöl’ün belediye başkanlığı koltuğuna yeniden oturması ile birlikte Eğirdirspor tekrar BAL ligine  çıkmayı başardı ve oradan da üçüncü lig hedefini her yıl zorlamaya başladı.

            Bal liginde Isparta’yı her yıl iki takım temsil ederken, Eğirdirspor’un dışındaki diğer takımlar maalesef ligde kalmayı başaramadılar ve küme düştüler.

            Sadece Eğirdirspor ciddi transferlerle lige tutunmayı başardı.

            İlimizi Bal’da başarı ile temsil eden Eğirdirspor’a yeni sezonda da başarılar diliyoruz.

            Ispartadavrazsporla birlikte üst sıraları zorlayan ve şampiyonluk hesapları yapan temsilcilerimizden birisinin şampiyon olarak üçüncü lige çıkmasını arzu ediyoruz.

            Burada pozitf ayrımcılık yapmadan her iki takımımıza da başarılar dileyerek yeni sezonda Isparta’yı en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımızı birkez daha ifade etmek istiyoruz.

            Evet bugün neden Eğirdir’le ilgili yazı yazma ihtiyacı duyduğumu da açıklamak istiyorum.

            Aslında gazetemizde hergün spor haberlerine geniş yer veriyoruz. Eğirdir Belediye basınından gelen haberleri de sayfalarımıza taşıyoruz, ama köşe yazılarımızda Eğirdirspor’dan ve Elmaspor’dan bahsetme fırsatı bulamamıştık.

            Eğirdirli gazeteci dostum Abdullah Sinan’ın telkini  ve tesbiti sonrasında Eğirdirspor’u yazmaya karar verdim.

            Zira Isparta medyasında çıkan köşe yazılarım Eğirdir medyasında da yayınlanınca bizi yakınen takip eden okurlarımızın serzenişleri olduğunu ve neden Eğirdirspor’u yazmadığımı söylediklerini aktaran Abdullah Sinan kardeşimin telkini ile bundan böyle ara ara Eğirdirspor ve Elmaspor’dan da bahsedeceğim.

            Lige mağlubiyetle başlayan ve ikinci hafta sahasında rakibini 1-0 yenerek üç puanla tanışan Eğirdirspor haftayı bay geçecek.

            Önümüzdeki haftalar Eğirdirspor’u içerde ve dışarda izleyerek daha net yorumlar yapabileceğimi düşünüyorum.

            Basından takip ettiğim kadarı ile son yapılan flaş transferler ile ligdeki hedefini yükselten ve rakiplerine korku veren Eğirdirspor ile bir diğer temsilcimiz Davrazsporun öncelikle kardeş takım olmalarını ve birbirlerini desteklemelerini arzu ediyorum.

            Nasıl diğer illerin takımları yeri geldiği zaman birbirlerini tutuyor ve birbirleri için rakiplerine karşı mücadele veriyorsa, şampiyonluk yolunda geride kalan takımımız bir diğer takımımızın önünü açarak hedefe ulaşması için sahada da fedakarlık yapmalı....

            Umarım bu diyalog ve kardeşliği kuracak olan her iki takımın klüp başkanları ve ileri gelenleri olmalı.

            Daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi her iki takımın futbolcu, teknik kadrosu ve yöneticileri en kısa zamanda bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı vermeli....

            Bu arada bu yıl ilimizi birinci ligde temsil edecek olan Eğirdir Elmaspor Voleybol takımımıza önümüzdeki günlerde başlayacak olan ligde başarılar diliyorum. Ligin ilk maçını deplasmanda Kulaspor ile yapacak olan temsilcimiz Elmasporun şampiyon olması halinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi süper lig ekipleri ile mücadele edecek olması ve bu mücadelelerin televizyon ekranlarında yayınlanacak olması şimdiden bizleri heycanlandırıyor.

            Geçtiğimiz yıl bu arenada mücadele eden Ispartasportif voleybol takımının haklarını Manisa Kula’ya devretmesi ile birlikte ilimizi bu katogoride temsil edecek tek takım Elmaspor kalmıştır.

            Eğirdir, Belediye  Başkanı Ömer Şengöl’le birlikte  spora büyük yatırım yapan bir ilçemiz, ili bile geride bırakmıştır ve bu yıl futbol ve voleybolda iddialıdır. Eğirdir’e bu havayı kazandıranları tebrik ediyorum..

            ÖZEL PARANTEZ

            Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer Şengöl’e ayrı bir paragraf açmakta yarar var.

            Kendisi Isparta Belediye Başkanı olsaydı, Ispartada bir futbol takımının bu yıl süper ligde oynadığını görebilirdik.

            Futbola yatırım yapmak için önce sevmek gerek. Şengöl, sporu seviyor, Eğirdirliler de Başkan Şengöl’ü...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap