RUHUMUZUN İNCELİKLERİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,RUHUMUZUN İNCELİKLERİ
Haberin Tarihi: 15.10.2016 09:42:00 - Okunma Sayısı:2003 defa okundu.

RUHUMUZUN İNCELİKLERİ

 

            RUH’un kelime anlamına baktığımızda, Türkçede birçok farklı anlama geliyor. En önemli anlamı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor. İnsanlar öldükten sonra bedeninden çıkan ve yaşamaya devam eder anlamı taşıyan Ruh’u, yaşadığımız şu hayatta birçok yerde kullanmışlığımız vardır.

Örneğin son günlerde çok kullandığımız YENİKAPI RUHU…

            15 Temmuz darbe girişi sonrasında Türk halkının ortaya koyduğu ruh hali demokrasiye sahip çıkma, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma yönünde değerlendirilebilir.

            Tankların ve silahların önüne vücudunu siper eden, bu uğurda şehit ve gazi olanların o anki ruh halini başka türlü tarif etmek mümkün değil!...

            Yine İstanbul Yenikapı’da 5 milyon insanın tek vücut olup, ellerinde Türk bayrakları ile dünyaya verdiği mesaj sonrasında herkesin dilinde dolaşan o meşhur sözün adı YENİKAPI RUHU değil miydi!..

            İçimizdeki o manevi, ölümsüz güce “RUH” diyoruz, bazen de toplumda o içinizdeki manevi, ölümsüz gücü yitirenlere de “RUHSUZ” diyoruz.

            Yenikapı Ruhu maalesef kısa bir süre sonra ölmüş ve yok olmuştur.

            5 Milyon insanın biraraya geldiği o Yenikapı Ruhu’nda kimler yoktu ki; şöyle bir hafızalarımızı tazeleyelim.

            Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan,

            Başbakan Binali Yıldırım,

            Genelkurmay Başkanı Org. Hulisi Akar,

            CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

            MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

            11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğerleri…

            Daha da önemlisi herhangi bir siyasi partinin görüşünden olan, meshebi, kültürü, dili farklılık gösterebilen ama ortak noktaları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ellerinde Türk bayrağı taşıyan yaklaşık 5 milyon insan....

            O gün ortak duygu, düşünce ve ruh hali ile meydanı dolduranların o içlerindeki ruh, bugün yerini başka ruh haline bırakmış durumda.

            Başta siyasiler olmak üzere toplumun birçok kesiminde ötekileştirme, siyasallaştırma, çatışma ve görüş ayrılıkları ayyuka çıkmış ve Yenikapı Ruhu ölmüştür.

            Ülkemizin bugünlerde çok daha fazla ihtiyaç duyduğu Yenikapı Ruhu’nu yeniden kazanmak için illaki yeni bir felaketin, darbe girişiminin ya da savaş halinin mi olması gerekiyor?...

            Türkiye üzerine oynanan oyunun senaryosunu hepimiz biliyoruz. Oyuncularda belli ama bir kısmımız bu oyunu alkışlarken bir kısmımız bu oyunu bozmaya çalışıyor.

            İçimizdeki o ölmüş, yok olmuş RUH’u yeniden canlandırmak ve bize yakıştırılan RUHSUZLAR ithamından kurtulmak için sırt sırta vermemiz, birbirimizin açığını ortaya koymak yerine destek olmamız gerektiğini düşünüyorum.

            Bu arada facebook üzerinden başlatılan savaşları da yakinen takip ediyoruz. Sonu nereye varacak bilinmez     ama iki testiden birisinin kırılacağı kesin. Saygılarımla...

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap