ISPARTA VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Haberin Tarihi: 3.1.2017 18:05:00 - Okunma Sayısı:2576 defa okundu.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak üzere bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ISPARTA VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak üzere bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin bir çok hain saldırı yaşadığını belirten Vali Günaydın, "Milletimizin kararlılığı sayesinde hain kalkışma akamete uğratıldı. Milletimizin bu hainlere geçit vermeyeceğini tüm dünya gördü. Isparta ölçeğinde, ilimizde gerek siyasi partilerin,g erek vatandaşların, gerek sivil toplum örgütlerini ortaya koyduğu çalışma azmi takdire şayandır. Güzel birlikteliği 2017'de daha yükseğe çıkararak ilimizin sorunlarını çözmede herkes bize destek olursa ilimiz adına önemli sonuçlar elde ederiz" dedi.

                OKUL ARSASI KONUSUNDA

                ZORLUKLARLA KARŞILAŞIYORUZ

                Vali Günaydın değerlendirmelerine Milli Eğitim’le başlayan Vali Günaydın “Ben 2016'da yılında göreve başladıktan sonra Milli Eğitimle ilgili sorunların çözülmesi için çok önemli mesafe alamadık. Çözümden kastettiğim okullarımızın fiziki durumları. Bizim kaynağımız olmasına rağmen yeni okul, çocuklarımız için kaliteli yeni eğitim kurumları yapma imkanımız olmasına rağmen maalesef arsa konusunda yaşadığımız ciddi sıkıntılar bu konuda ciddi mesafe almamıza engel oldu.                  E

                Bugün bazı mahallelerimizde yeni okul yapalım dediğimizde o mahallede maalesef okul yapacak arsa konusunda çok büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. En son halk gününde muhtarımız ve bütün mahalle sakinleri içeri girdiler, ben de tabi şaşırdım. Dedim ki Muhtar hanıma; 'Muhtar hanım, bu halk günü, muhtarlar günü değil. ' Muhtar hanım da 'efendim zaten bugün ben de halk olarak geldim' dedi. Böyle bir söylem bizi mutlu etti. Gerçekten sorunların çözümü için bütün enerjisini, bütün gücünü ortaya koyan muhtarlarımız da bizim en büyük destekçilerimizdir. Ben bu vesileyle huzurlarınızda muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum.

                Muhtarlarımızla konuyu değerlendirdik, Belediye Başkanımızla da arsa konusunda görüşmelerde bulunduk. İnşallah en kısa sürede bu sorunu ortadan kaldıracağız.

                Okullarımızın yenilenmesi, yeni okulların kazandırılması konusunda 2016'da gerçekleştiremediğimiz fiziki mekanları inşallah 2017 yılında gerçekleştireceğiz.

                Eğitim konusunda sadece fiziki imkanların iyileştirilmesi konusunda çalışmıyoruz. Biz eğitimle ilgili olarak herkesi dinliyoruz. Okul müdürlerimizi çağırıyoruz. Onları tek tek dinliyoruz. Önerilerini alıyoruz taleplerini alıyoruz. Aynı zamanda önümüzde de her okulun gerek Türkiye ortalamasına göre, gerek İl ortalamasına göre başarısını da çıkartmış bulunuyoruz. Eğer bir okulumuz başarı ortalamasının altındaysa bunun nedenlerini soruyoruz. Kendileri de bize bu konuda yaşadıkları sıkıntıları, eksiklikleri anlatarak sorunun çözümü için bize katkı veriyorlar.

                Okullarımızda öğrencilerimizin başarısını yükseltmek için sadece bizlerin okul yönetiminin çalışması değil aynı zamana ailelerimizin de katkı ve desteklerini bekliyoruz. Velilerimizle de görüşüyoruz. Biz bütün vatandaşlarımızı dinliyoruz. Isparta'ya geldiğim günden beri, burada bir konu hakkında konunun bütün muhattaplarını dinliyorum. Bir Halk günümüz 4.5 saat sürdü. Daha önce hiç böyle bir şey olmamış. Bizim var olma sebebimiz Isparta’nın sorunlarını çözmek ise bu konuda en önemli adım, en önemli çalışma bana göre insanları ve konunun muhataplarını dinlemektir.

                Eğitim konusunda inşallah 2017 yılında çok daha farklı ve çok daha iyi bir çalışma göreceğimizi şimdiden ifade etmek istiyorum.  Plan Bütçe Komisyon başkanımız ve Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Bey ve Sait Bey kaynak konusunda ilimiz için önemli bir şans. Kaynak  konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Bu nedenle milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

                ŞEHİR HASTANESİ BÜYÜK BİR HİZMET...

                Isparta’daki sağlık alanında yaşanan gelişmeleri aktaran Vali Günaydın Yakında hizmete girecek Şehir Hastesinin hem ilimiz hem de bölgemiz için büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek “Şehir hastanemiz çok kısa sürede inşallah şubat ayı ortalarında faaliyete geçecek. Gerek şehrimiz gerekse bölgemiz için büyük bir hizmet.” diye konuştu.  Vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimi konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Vali Günaydın “Aile hekimliği birimleri dahil bütün sağlık birimlerini tek tek inceliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki bütün şikayetlerini bütün taleplerini çok titiz bir şekilde değerlendiriyoruz. Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz Isparta’mız için vatandaşımız için yararlı olan her şeyi dinleriz. Sağlıklı bir hizmet için biz herkesi dinlemeye hazırız.” dedi.

                ISPARTA TURİZM PASTASINDAN

                YETERLİ PAYI ALAMIYOR

                “Ispartamız, hakikaten turizm açısından maalesef bu pastadan yeterince bu payı alamamış. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren önemli mesafeler alacağız.” diye konuşan Vali Günaydın turizm konusunda şunları söyledi: “Isparta’nın turizm Isparta için bir çalıştay yaptık. Biz önümüzdeki hafta sonu biz Ankara’da Türkiye’nin değişik yerlerine destinasyonlarına hafta sonu turizm ile çalışan firmaları davet ettik. Eğer siz nasıl nerede çalışacağınızı bilirseniz iyi sonuçlar alırsınız. Herkesi burayı çağırmaktansa bu işin profesyonellerini, bu işi yapanları davet edeceğiz veya biz gideceğiz. Onlardan nasıl yararlanacağız onun çalışmasını yaparsak o anlamda başarılı oluruz. Ispartamız, hakikaten turizm açısından maalesef bu pastadan yeterince bu payı alamamış. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren önemli mesafeler alacağız. Otobüsle Ankara’dan Isparta’ya gelmek 6 saat. Isparta’daki tarihi eserlerle, kültürel değerlerle bütünleştirilip bir destinasyon oluşturulması, bir hat oluşturulması insanları yeni yeni imkanlar sunacak. İnsanlar farklı farklı yerlere gitmek istiyorlar. İnsanlar farklı lezzetler tatmayı hobi edinmiş, bunun için seyahat etmek istiyorlar.”

                “DAVRAZ VE EĞİRDİR GÖLÜ

                BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ...”

                “Turizm sektörü kendisiyle beraber kendisiyle birlikte 50 sektöre ciddi katkı sağlıyor. Bizim turizm alanında çok yapacağımız şeyler var. Alacağımız çok mesafe var. Daha yolun başındayız. Ama bizim sahip olduğumuz çok büyük avantajlar var. Davraz bizim için inanılmaz bir avantaj. Eğirdir Gölü bizim için çok büyük bir avantaj. Eğirdir Gölü başlı başına ilimiz ekonomisine doğrudan katkı verecek bir unsur. Orada arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar gölle ilgili değişik aktiviteler (yelken, dalış) bunları yapıyorlar. Artık bunlara katılım daha üst seviyede tutulacak bir çalışmanın içerisine girmemiz lazım.

                Davraz’ı 24 saat izliyoruz. Davraz bizim için inanılmaz bir avantaj. Davraz sadece kış turizmi için değil, yaz turizmi için de çok nemli. Oraya bir kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kondisyon salonu yapılabilir. Bir çok federasyon başkanı ile görüştüm. Orada yüksek rakımlı sporcu merkezi oluşturuyoruz. Bu çok önemli bir çalışma. Senenin en az 6-7 ayında orada bir hareketlilik sağlayabilirsek hem il ekonomimize hem de ülke ekonomimize çok daha fazla katkı sağlamış oluruz.  Davraz'da çok ciddi eksikliklerimiz var. Davraz'da ağaç yok mesela. Biz 29 Ekim'de bir tören yaptık ve ilk etapta bu bölgede ne kadar 5 yaşında ağaç varsa hepsini topladık getirdik buraya diktik. 30 bin ağaç diktik. Yeterli mi? Değil... Bunu uzun vadede 2 milyon ağaca çıkardığımız zaman 10-15 sene sonra inşallah orada hem kar kaliteniz artacak hem sezonu uzatacaksınız hem de yaşam kalitemiz artar.  Bunun için öncelikle alt yapıyı sağlam kurmamız lazım. Sadece oraya Otel yapmakla bu iş olmaz arkadaşlar. Öyle bir ortam yapacaksınız ki insanlar Otel yapmak için sıraya girecekler.

                Davraz’a yeniden sıcak asfalt çalışmalarını başlattık. Yalnız yaptığımız görüşler sırasında teknik ekip kış şartlarından dolayı ritim tutmayacağını belirttiler. İnşallah kış sezonu biter bitmez ilk işimiz Davraz yolunun sıcak asfalta kavuşturmak. Oryantiring sporu için Isparta ideal bir bölge. Bir organizasyon yaptığın zaman yüzlerce insan geliyor. 9 Federasyon Isparta’da bir organizasyon yapacak. Bu insanlar geldiği zaman otelde kalacaklar, ilimize para bırakacaklar. Ekonomik canlılık için mutlaka ve mutlaka dışarıdan kaynak getirmemiz lazım. Bunun için Davraz bizim için çok önemli bir bölge. 2017 yılında inşallah oraya Gölet yapacağız. Kar yağışının olmadığı zaman Göletten yapay karla desteklenecek. İnşallah doğal karımız hep böyle bereketli olur da Davrazımız kayak anlamında uzun sezonlara imza atar.

                OSB’DEKİ SORUNLARI ÇÖZDÜK...

                Süleyman Demirel OSB'de kamulaştırma sorunun çözüldüğünü belirten Vali Günaydın, artık yatırım yapmak isteyenler için yer bulamadım denilemeyeceğini iletti. Kara Havacılık Okulu'nda inşaatın yüzde 5'inin kaldığını Bakanlığın burada çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak okulun en kısa sürede açılacağını söyledi.

                Vali Günaydın, şöyle konuştu: “Sanayicimiz için, yatırımcılarımız için çalışmalarımız devam ediyor. OSB’deki kamulaştırma sorunumuzu çözdük OSB yönetimi de hızlı bir şekilde burada geri kalan işlemleri tamamladığında ben Isparta’da yer arıyorum, yatırım yapacağım diyen bir kişi kalmayacak. Biz Isparta’nın bütün unsurlarıyla yatırımcının önünü açmak zorundayız. Bunu yaparken de kurumlar arasında bir koordinasyon olması lazım. Herkes üzerine düşen görevi yapacak.

                2017, YATIRIM YILI OLUR İNŞALLAH...

                Isparta olarak avantajlı olduğumuz sektörler var. biz bu sektörlerle mesafe almak için devlet olarak her türlü desteği veriyoruz. Yerelde, sivil toplum örgütlerimiz, yerel yöneticilerimiz bu konuda duyarlı ve  yatırım için gayret ve çaba gösteriyorlar. İnşallah 2017 yılı içerisinde de Ispartamızda yatırım yapmak isteyenlerin yılı olur inşallah.”

                “AMACIMIZ; TÜM SPOR DALLARINI

                GENÇLERİMİZE SEVDİRMEK...”

                Spor anlamında da görüşlerini paylaşan Vali Günaydın; Biliyorsunuz ki sezona Davrazspor olarak gerekli kişilerin yardımlarıyla oluşturuldu. Şuan takımımız çok iyi durumda. Eğirdirsporumuz bir anlamda geride kaldıysa da devam edecek. Herkes şampiyon olacak diye bir şey yok. Amacımız bu tür sporları bütün gençlerimize sevdirmek. Herkesi bu takımları canlı tutacak, diri tutacak ve varlıkları sürecek katkıyı vermeye davet ediyorum. Bu sadece futbol dalında değil, diğer spor dallarında da destek vermelerini diliyorum. İnşallah spor alanında uğraşan herkese çok ciddi anlamda malzeme yardımı yapacağız” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap