Sarıkamış şehitleri anıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sarıkamış şehitleri anıldı
Haberin Tarihi: 10.1.2017 09:58:00 - Okunma Sayısı:2478 defa okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatı nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında Isparta’da 7’den 70’ye yüzlerce vatandaş “Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak Sarıkamış Şehitlerini andı.

Sarıkamış şehitleri anıldı

               Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında Isparta’da 7’den 70’ye yüzlerce vatandaş “Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılarak Sarıkamış Şehitlerini andı.

               Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne; Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, daire müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

               Endüstri Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş Mimar Sinan Caddesi üzerinden 6 Mart Caddesi Halk Eğitim Merkezi önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atkı, bere ve Türk bayrağı dağıtıldı.  Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Halk Eğitim Merkezi önüne kadar yürüdü.

               Yürüyüş ardından Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma programı Sarıkamış Şehitleri ve vatan toprakları uğruna şehit düşen tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

               Anma programında konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarih boyunca millet ve devlet için canını veren tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif'in "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı" dediğini anımsatan Vali Günaydın, "Bu güzel ülke üzerinde, bu aziz millet üzerinde hesabı olanlar, bayrağımız, milletimiz, ezanımız için, kefensiz yatmak için bekleyen, şehit olmak isteyen milyonlarca vatan evladı var, bu böyle biline" diye konuştu.

               Açılış konuşmalarının ardından şiir dinletisi sunuldu.                          Sarıkamış şehitlerimizin 102. Yılında anıldığı program Isparta Gençlik Merkezi Tiyatro gönüllerinin hazırladığı ‘Soğuk Cennet’ oyunuyla devam etti. Büyük ilgiyle izlenen Tiyatro oyunu, katılımcıları duygulandırdı. Gençlerin tiyatro gösteri ayakta alkışlandı. Protokol üyeleri, Isparta Gençlik Merkezi Tiyatro gönüllerini tebrik etti.

               Anma programının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara helva dağıtıldı. İlk ikram ise Isparta Valisi Şehmus Günaydın’dan geldi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap