Şehmuz Günaydın'a Ispartalılardan 20 günde DEVLETİN VALİSİ unvanı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehmuz Günaydın'a Ispartalılardan 20 günde DEVLETİN VALİSİ unvanı
Haberin Tarihi: 14.1.2017 09:44:00 - Okunma Sayısı:3251 defa okundu.

Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, Isparta'ya atandıktan 20 gün sonra 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunulması ve darbe girişiminde yaptığı yöneticilikle önemli rol oynayarak Ispartalılar tarafından Devlet Valisi unvanı almıştı.

Şehmuz Günaydın'a Ispartalılardan 20 günde DEVLETİN VALİSİ unvanı

Hasan ÖZBEK/ ISPARTA

               Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, Isparta'ya atandıktan 20 gün sonra 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunulması ve darbe girişiminde yaptığı yöneticilikle önemli rol oynayarak Ispartalılar tarafından Devlet Valisi unvanı almıştı.

               Isparta'nın Valisi Şehmuz Günaydın', henüz göreve başlayalı 20 gün olmasına rağmen Devlet Valisi unvanı kazanmasının sebebini sorduk.

               Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, "Göreve başlayalı 20 gün olmuştu. 15 temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu darbe girişimi sırasında Süleyman Demirel Havalimanı uçak indirmedim. Eğirdir ilçesinde Komando eğitimi gören harp okulu talebeleri dışarıya çıkarmadım. İç Güvenlik Eğitim Merkez Komutanlığındaki otobüsleri Atabey kavşağında durutarak geri çevirdim. Bu durumda Isparta'nın ve Ispartalının 15 Temmuz'da burnu kanamadı. Bunun üzerine Isparta halkı bana devletin valisi unvanını taktı. Biz üzerimize düşeni, olması gerekeni, görevimizi yaptık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.  

               Isparta'da Göreve başladığınızda Isparta'daki en acil ve eksik olan konusu nedir? diye sorduğumuzda Vali Günaydın "TANITIM" dedi.

               Isparta'nın her sorunuyla birebir ilgilenmeye çalışan ve aktif rol üstlenen Vali Günaydın, "Isparta Akdeniz bölgesinin iç kısmında her bakımdan güzel bir ildir. Gül bahçeleri var, Türkiye'nin en güzel  tatlı su içme kaynağı var diğer gölleri var. Yalvaç ilçesinde antik kent, Türkiye'nin sayılı kış turizm merkezi olan Davraz Kayak Merkezi var. tüm bu değerler varken, şimdiye kadar kapsamlı bir tanıtım yapılmamış. Göreve başlar başlamaz, Davraz Kayak Merkezi'nin gerek kış gerek yaz aylarından faydalanır bir duruma getirmek istiyoruz. bunun için yeni bir telesiyej yapıyoruz. Isparta deyince gül akla gelir gül mamulleri çeşitlerini çoğaltacağız. Isparta il olarak tarımda da önemli bir yer. Kaliteli üretimi artıracağız. Isparta aynı zamanda 610 bin ton elma ile Türkiye'de birinci sırada yer alıyor. Fakat pazarlama gereği gibi yapılmıyor. Yeni pazarlama alanları bulmamız lazım. bunun için devlet olarak üretim ve ihracatçılara destek veriyoruz. Isparta denizden 1035 yüksekte olmasına rağmen, seracılık faaliyetleri çok ileri boyutta. Sonuç olarak: "Siyasilerle, sivil toplum örgütleriyle birlik ve beraberlik içinde Isparta için yapılması gereken konularda bir araya gelmeyi becerdiğimiz takdirde gelecek adına çok mutlu olacağız" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap