?AKIN?IN 404?LÜK MİSYONU, EĞİRDİR?İ TEK YÜREK TEK SES, TEK YUMRUK YAPTI!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?AKIN?IN 404?LÜK MİSYONU, EĞİRDİR?İ TEK YÜREK TEK SES, TEK YUMRUK YAPTI!!!
Haberin Tarihi: 3.2.2017 10:20:00 - Okunma Sayısı:1084 defa okundu.

“AKIN”IN 404’LÜK MİSYONU, EĞİRDİR’İ TEK YÜREK TEK SES, TEK YUMRUK YAPTI!!!

                Bu sabah, Bilgisayarımın başına bambaşka bir Zeki TARHAN olarak oturuyordum… Aman Allah’ım o da ne?!!! Çarşamba akşam saatlerinde, sosyal medyaya düşen video!!! Açtığımda, henüz dört dakika önce konmuş…

***

               “EĞİRDİR; İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ EĞİRDİR’E İSTİYOR!!!” Bir ilçenin atanmış en büyük mülki amiri ile seçilmiş yerel yöneticisi, ortak aklın temsilcileri olarak, toplumsal rasyonalizmi birlikte seslendiriyorlardı: “ikinci üniversite EĞİRDİR’E!!!”

    Halksız bir şey yapılamazdı… Tamamlayıcı paydaşlar ve de hareketin içindeki bileşenler; sivil toplum, üçüncü sektör (=NGO’lar), meslek örgütleri, Eğirdir orta sınıfı… Tüm sağ ve sol toplumsal güçleri  de yanlarına  alarak, kamuoyunun karşısına çıkıyordu bu Eğirdir’ in iki yerel yöneticisi: Kaymakam AKDAŞ ve Başkan ŞENGÖL.

***

     Hiçbir siyasi argümana yaslanmadan, partiler üstü bir tutum sergileyen “EĞİRDİR HALKI” ile ne denli övünsek az. Bu halkın, bu güzel halkın tek istediği şey: EĞİRDİR’İN ÜNİVERSİTE ŞEHRİ  olması. Sahip olduğu ve de dillendirdiği gerekçeler, yüzde yüz haklı gerekçeler ve sağlam argümanlar…

 ***

       SDܒ nün Ziraat Fakültesinin Lisans /  Lisansüstü ve doktora öğrencileri, hocaları eşliğinde, eğer Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünde, teori ile pratiği yan yana ve eşzamanlı olarak saha çalışmasını yapabiliyor ve oranın en gelişmiş Laboratuar olanaklarından yararlanabiliyorsa, yine o kurumun (=MAREM)  mevcut çalışanlarının tamamına yakını Doktoralı ise ve bunların bir kısmı yurt dışı eğitim de almışsa, Türkiye’nin diğer illerinden Tarım Teşkilatları bünyesindeki personel, Eğirdir MAREM’ de teorik ve pratik bilgilerini  zenginleştiriyor ve de pekiştiriyorsa, Eğirdir zaten bir  “ÜNİVERSİTE ŞEHRİ” olmuş demektir.

***

    Benzer misyonu,   SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ için de söylemek kaçınılmazdır. Ülkemizin iç sularının dörtte üçünün sorumluluğunu taşıyan bu Enstitümüzün hayata geçirdiği ve devam etmekte olan projelerin şöyle bir kısmını bile anımsayın lütfen. Kerevit Kuluçkahanesinden Su Kurbağasına, Göl Eko sisteminin fiziksel / kimyasal ve her türlü limnolojik yapı araştırmalarına dek uzanan bir zincirden söz ediyoruz…

      Alın size, fiiliyatta iki Fakülte!!!

 ***

        …Evet, tabelası var, kendisi yok!!! Ne yazık ki öyle… Ah Eğirdir Su Ürünleri Fakültemizin öğretim üyeleri Ahhh!!! Ne diyordu sabık ve sakıt Rektör?!!! “Benim Rektör olmam için oy verirseniz, Fakülteyi Isparta’ya  Kampüse taşıyacağım…”  Siz n’aptınız sevgili hocalar?!!! Ahh!!! Ah!!!

***

       Önergede 8 – 10 ANAP milletvekilinin imzası… İmzalar arasında Erkan MUMCU’nun da imzası var. Eğirdir halkı ayaklanmış; “…Fakültemizi nasıl Burdur’a kaptırırız?!!!” diye… Bu satırların yazarı Zeki TARHAN, ANAP Genel Merkezinde Erkan MUMCU ile bu konuyu konuşmak için bir araya gelirler. Genel Merkezin stüdyosuna inerler… TARHAN sorar, MUMCU yanıtlar…TARHAN sorar MUMCU yanıtlar.

    …Dediği şudur MUMCU’nun : “… Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin Burdur’a taşınmasına ilişkin önergede benim ismim yanlışlıkla yer almış, imzamı çekeceğim.”

                …Evet, o zamanlar Burdur, üniversiteye kavuşmak için iki fakülteye sahip olmuş, ama bir fakülte eksiği var. Eğirdir’ den bir Fakülte koparırlarsa, üç fakülte ile Burdur Üniversiteye kavuşacak. İşte, taa o zamanlar başlamıştı Eğirdir halkının şanlı direnişi!!!

     Fakültemizi Burdur’a kaptırmamıştık ama, şu anda bir bina ve sadece tabela?!!!

 ***

      Üst üste iki dönem YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilen ve atanan hemşerimiz Prof. Dr. Durmuş GÜNAY hocamızla, Eğirdir’e SDܒye kardeş ikinci Üniversite kurulması konusunu, zaman zaman birlikte irdelemiştik…Durmuş Hocamızın, bu satırların yazarına öz olarak dediği şuydu: “…YÖK’ün diğer yürütme kurulu üyelerini ikna etmede zorluk yaşayabiliriz, Fakültesine sahip çıkamayan bir yerleşim, üniversitesine nasıl sahip çıkabilir şeklinde bir yaklaşımla karşılaşılabilinir…”

               …Ve Durmuş Hocamızın YÖK’ teki görevi sona erdikten sonra, İkinci Üniversite konusuyla ilgili kendisiyle uzunca bir “RÖPORTAJ” yapmış ve Ankara temsilciliğini yaptığım iki yerel Gazetemiz “ISPARTA MANŞET” ve “EĞİRDİR AKIN”da da yayınlamıştık. Ayrıca, bu RÖPORTAJ’ı bir dosya halinde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya  BİLGİǒe de makamında takdim etmiştim.  

***

        Eğirdir Genç İşadamları Başkanı Osman GÖK, Kanal 32 ekranlarında bakın ne diyecekti: “… Abdullah SİNAN ağabeyimizin fitili ateşlemesi ve  ikinci üniversitemizin Eğirdir’e kurulması konusunda öncülük ederek, yazılı ve görsel medyada kamuoyu oluşturması taktire şayandır.”

     Biz de zaten, bu “HABER / YORUM” formatında kaleme aldığımız yazımızın başlığını, olayı kişiselleştirmeden, bir donkişot yaratmadan attık.

 

DEVAMI YARIN…

EĞİRDİR; BUNU BAŞARACAKTIR!!!

BEKLEYİNİZ…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap