M.A.ERSOY İLKOKULU?NUN ÇANAKKALE RUHU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,M.A.ERSOY İLKOKULU?NUN ÇANAKKALE RUHU
Haberin Tarihi: 21.3.2017 09:55:00 - Okunma Sayısı:1001 defa okundu.

M.A.ERSOY İLKOKULU’NUN ÇANAKKALE RUHU

               Bir çocuklar ki bunlar dev gibi yürekle kocaman, eşsiz, şehit kanlarının su gibi aktığı tarihi getirip kucağımıza koydular.

               Kendileri küçük ama yaptıkları iş ağır; başardılar.

               Gözlerimizde biriken yaşlar yanaklarımızdan çağlayan su gibi aktı. 0 küçücük bedenler taşıdıkları yıkılmaz Türk ruhuyla Çanakkale’yi tüm canlılığıyla bizlere izlettirirken sahne silah, top mermileriyle inledi.

               Cephede kınalı kuzular düşmanın mermileri ile birer birer düşerken Anadolu’unun uçsuz bucaksız dağ evlerinden, kandil ile ışıyan köy diyarlarından, tozlu ve taşlı şehir odalarından yüreğine taş bağlayıp evlatlarını cepheye gönderen Anadolu kadınlarımızın, analarımızın, gelinlerimizin ağıt sesleri ciğerlerimizi dağladı geçti.

               İlçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin “Çanakkale Geçilmez” sunumu Türk ruhunun abideleşmiş biçimiyle kahramanlık duygularımızı doruk noktasına çıkardı.

               Yaşları ne ki? Henüz dokuz, on yaşlarındaki çocuklarımızın özveri ile gerçekleştirdikleri görsel yükseklik tam anlamı ile yaşamaya değer bir zenginlikti.

               Geçen yıl Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nun hazırladığı “Çanakkale” sunumundan başkasını tanımam derken bu sene dokuz, on yaşındaki evlatlarımız bu düşüncemi alt üst etti. Sağ olun çocuklar, sağ olun okul yöneticileri!..

               Sunucu Elif Dinç öğretmenden tutun, okul müdürü Fehime Belgin Akyıl’a değin emeği geçen her öğretmeni ve okul çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ederim.

               Her şey güzel de böylesi, günlerce uğraşıp bir olgu meydana getiren çocuklarımızın emekleri burada kalmamalı. Her zaman söylediğim gibi bu tür çalışmalar diğer okullara da halka da sunulmalı. Böylece hem çocuklarımız yaptıkları işin değer kazandığını anlayarak onurlanırlar hem de güzel bir etkinlik olur.

               Dolayısıyla uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan eserlerin bir sunumla son bulmasını daima zarar olarak değerlendiririm.

               Bu yüzden ilçemiz Kaymakamlığına ve Millî Eğitim Müdürlüğüne samimi bir çağrıda bulunuyorum: Lütfen bu tür çalışmaları okullara ve halka yayalım!.. Bunlar da görevleriniz arasında olsun!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap