Diplomalarınız Umutlarınıza Yol Olsun

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Diplomalarınız Umutlarınıza Yol Olsun
Haberin Tarihi: 15.5.2017 10:32:00 - Okunma Sayısı:3110 defa okundu.

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak 14 bin öğrencisini mezun etmenin haklı gururunu yaşıyor. Uzun, zorlu bir o kadar da umut ve mutluluk dolu lisans yıllarını geride bırakan öğrenciler de mezun olmanın sevincini aileleri, arkadaşları ve hocaları ile paylaştı.

Diplomalarınız Umutlarınıza Yol Olsun

                Bu yıl 25. yaşını kutlayan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak 14 bin öğrencisini mezun etmenin haklı gururunu yaşıyor. Uzun, zorlu bir o kadar da umut ve mutluluk dolu lisans yıllarını geride bırakan öğrenciler de mezun olmanın sevincini aileleri, arkadaşları ve hocaları ile paylaştı.

                Hayatın en güzel dönemlerinden biri olan üniversite yıllarını büyük emeklerle bitirmeye hak kazanan SDܒnün binlerce genç mezunu, Erenler Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü ile heyecan ve mutluluk içerisinde konukları selamladı.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, SDܒyü sosyal ve kültürel yönden tanıtan vizyon filmi izlenime sunuldu, Halk Oyunları Kulübü'nce bir gösteri sergilendi.

                Mezuniyet konuşmalarının ilkini SDÜ öğrencileri adına Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Atike Nur Çakır yaptı. Çakır, “Bilgi güçtür ilkesi ile adımımı attığım İlham Veren Üniversitemizden bugün mezun oluyorum. Hemşirelik mesleğinin odak noktası olan ‘İnsan’ın din, dil, ırk ayırt etmeksizin saygıya ve sevgiye layık olduğu, bizleri bir tutan bağın sevgi olduğunu düşünüyorum. Bugünkü birliğimizin, temelinde yatan kardeşliğin, gücünü aldığı sevginin daim olması ümidimdir. Yarınlara tomurcuk olarak bırakılan bu güzel yürekler elbet bir gün çiçek açacaktır. Yeter ki umutlu olun, inanın ve başarın.” dedi. Konuşmasının devamında her zaman yanlarında olan her zaman destek veren ailelere ve akademisyenlere teşekkür eden Çakır, sözlerini başarısının temsili birinciliğini ailesine armağan ederek sonlandırdı.

                SDܒnün İlk Mezunları ile

                Yeni Mezunlar Mutluluğu Paylaştı

                Bu yıl Mezuniyet Töreni kapsamında bir ilk gerçekleştirildi ve 20 yıl önce, 1997’de SDܒden mezun olmaya hak kazanmış eski öğrenciler ile yeni mezunlar bir araya geldi. Kortej yürüyüşüne katılan eski mezunlar, hem hayata yeni atılacak, yüreği heyecan ve mutluluk içinde çarpan yeni mezunların mutluğuna ortak oldu hem de geçmiş günlerin anısını paylaşarak duygu yüklü dakikalar yaşadı.

                20. yıl mezunları adına bir konuşma yapan, aynı zamanda yıllardır SDÜ Radyo ve Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezinde görev yapan Makine Mühendisi Murat Kasap, gerek fiziksel gerekse akademik yapılanmasındaki büyüme ile gurur verici bir tablo oluşturan SDܒnün mezunu olmaktan duydukları gururun katlanarak artacağını vurguladı. Kasap, öğrencilere “Değerli arkadaşlar; Yükseköğrenim hayaliyle çıktığınız yolculukta, birçoğunuz için gurbet, hasret dolu, ders çalışarak geçen uzun günler geceler, zorlu sınavlar geride kaldı. Aslında belki de yıllar sonra özlemle anacağınız, tebessümle hatırlayacağınız zorluklar, hüzünler bunlar. Umarım yaşamınızın geri kalanı bugününüzden çok daha mutlu ve başarılı olur. Aklın ve bilimin ışığında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda çabanızın daim olması dileğiyle mezuniyetlerinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye seslendi.

                “İlham Veren Üniversite”nin

                İlham Veren Gençleri

                Gözbebeğimiz olan gençleri, hayata uğurlamanın gururu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “1992 yılında kurulmuş olan Süleyman Demirel Üniversitesi bu sene 25. yaşını idrak ediyor. Ne mutlu bize ki bugün bu meydanda 20. yıl mezunlarımızla da bir aradayız. Sevgili öğrenciler, genç kardeşlerim hayatın içinde gerçekten dönüm noktası diyebileceğiniz önemli başlangıçlar var. Mezun olduğunuz bugün aslında dönüm noktası diyebileceğiniz en önemli anlardan birisi. Okurken yaşadığınız zorlukları nasıl yendiyseniz, o çetin sınavlardan nasıl geçtiyseniz bundan sonraki zorlukların üstünden de aynı şekilde geleceksiniz. Dileğim, yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır. Sizi bu duygular içerisinde yeni bir hayata uğurlarken mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz umutlu, günlerinizin hep mutlu olmasını diyorum.” dedi.

                SDܒnün Binlerce Mezunu

                Keplerini Havaya Fırlattı

                Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

                Daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı. Törenin bu bölümünde, aileler, büyük emek ve fedakarlıklarla okuttuğu evlatlarını izlerken duygulu anlar yaşadı; yeni mezunlar da arkadaşları ve aileleriyle Öğrenci Meydanında fotoğraflar çektirerek mutluluklarını paylaştı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap