Eğirdir MYO?da Mezuniyet Sevinci Yaşandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO?da Mezuniyet Sevinci Yaşandı?
Haberin Tarihi: 16.5.2017 19:18:00 - Okunma Sayısı:4136 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Bu Yıl 400 Öğrencisini Uğurladı…

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (EMYO)’nun 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet töreni bugün gerçekleştirildi. 
Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (EMYO) bu yıl  toplam 450 öğrencisini düzenlenen törenle uğurladı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu tarafından 16 Mayıs 2017 Salı günü düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Bugün saat 15.00’de Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan öğrenciler burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı söyledikten sonra kortej eşliğinde Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’na yürüdüler.       
Eğirdir Meslek Yüksek Okulu bahçesindeki program, saat 16.15’de Okul Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki’nin açılış konuşmasıyla başladı. Eğirdir MYO Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki, konuşmasında şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının ve sorumluluklarımızın farkındayız. 'İlham veren üniversite' anlayışıyla öğrenci merkezli eğitimi ilke edinmiş olan okulumuzda, bu yenilikleri ve değişimleri analiz ederek sistemimize elverişli olanları uygulamak için yoğun bir mesai harcamaktayız. Bu dönemde ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesinden mezun olmanız, hayata bir adım önde başlayacağımızı hissetmek bizler için gurur verici.
Akademisyenler olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, arkadaş gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin fedakâr ailelerini ve onların eğitimlerinde de aynı fedakârlığı gösteren saygıdeğer akademik ve idari arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Sevgili öğrencilerim, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Hayatınızın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri Türkiye Cumhuriyeti Vatanına, Millete hayırlı ve sadık birer bireyler olarak başarılı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile. 
Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle sonlandırmak istiyorum. ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ Bizler bu söz doğrultusunda özgür bir millet olarak yaşamaya devam etmek temennisi ile yolunuz bahtınız açık olsun.”
Doç. Dr. Tahir Tilki’nin konuşmalarının ardından kürsüye Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl  davet edildi. Şengöl; Mezun olan öğrencilerin mezuniyetlerinin hayırlı uğurlu olmasını ve Eğirdir’i unutmamalarını ifade etti.
Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Akdaş ise: “Bugün 2016-2017 Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken, yeni bir mezuniyet töreni daha icra ediliyor. Çok renkli bir mezuniyet töreni. Öğrencilerimize emek veren öğretim görevlisi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bir yıl boyunca emek verdiler, alın teri döktüler ve çocuklarımızı geleceğe, hayata hazırladılar. Buradaki öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra iş hayatının çeşitli kademelerinde görev alacaklar. Aslında bayrağı taşıma görevinde bulunuyorlar. Bir gün gelecek bizler de çocuklarımıza, gençlerimize devredeceğiz. İstiyoruz ki emin olarak devredelim bu bayrağı, istiyoruz ki bizden daha donanımlı, daha eğitimli gençler olsun ve bu ülkeyi bizim yapamadığımız veya yapmakta güçlük çektiğimiz konuları daha ileriye götürsünler.. Velilerimizi de tebrik ediyorum. çok meşakkatli  bir eğitim öğretim sürecinin sonuna geldiler. Öğrencilerimizin mezuniyeti hayırlı uğurlu olsun. İnşallah vatanımıza, milletimize, memleketimize hayırlı bireyler olursunuz” diye konuştu.
Okul Birincisi
Aysel Maden…
Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (EMYO) 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet töreninde konuşmaların ardından okulu birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilerin isimleri açıklandı.
Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle bitiren Gıda İşleme Bölümü, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencisi Aysel Maden oldu.
Maden, yaş kütüğüne Kaymakam Abdullah Akdaş ile birlikte ismini çaktı. Akdaş‘da okul tarafından hazırlanan altını ve çeşitli hediyeleri Maden’e takdim etti. 
Okulu ikincilikle bitiren Eğirdir MYO Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencisi Melike Akman oldu. Akman’ın hediyelerini Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti.
Okulu üçüncülükle bitiren Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İnsan Kaynakları Yönetimi Programı öğrencisi Zeynep Vurgun oldu. Vurgun ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Deniz’in elinden aldı. 
Bölümlerde derece giren öğrenciler de ödüllendirildi.
Eğirdir MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği programı birincisi Osman Dikyar,  ikincisi Nazlıcan Görmez, Üçüncüsü Gizem Mersinoğullları oldu. Öğrenciler ödüllerini Hakim Cihat Ateş’in elinden aldı. 
Aşçılık programı (Birinci Öğretim) birincisi Elif Doğan, ikincisi İsmail Öçal, Üçüncüler Enes Kocaman ve Begüm Yıldıran oldu. 
Aşçılık programı (İkinci Öğretim) birincisi Merve Akkuş, ikinci Merve Karabüber, Üçüncü ise Sercan Haliloğlu oldu. Öğrencilere ödüllerini SDÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın takdim etti.
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı birincisi Melike Akman, ikincisi Yağmur Karaaslan, üçüncüsü Tuğba Ekinci oldu. Öğrenciler hediyelerini Eğirdir MYO Okul Müdürü Doç. Dr. Tahir Tilki’nin elinden aldı.
Gıda İşleme bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı (Normal öğretim) birincisi Aysel Maden’e, ikinci Gülşen Şahin’e, üçüncü Fatime Yıldırım’a, ödüllerini SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur takdim etti.
Gıda İşleme bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı (İkinci öğretim) birincisi Gözde Sema Kaçar, ikinci Emre Yılmaz, üçüncü Hasan Şahin’in hediyelerini SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürdal takdim etti.
  Yönetim ve Organizasyon Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi programı (Normal öğretim) birincisi Zeynep Vurgun, ikinci Fatma Ayaz, Üçüncü Kevser Koyuncu oldu. Öğrencilerin ödüllerini Prof. Dr. Abdullah Kaplan takdim etti.
İnsan Kaynakları Yönetimi programı (İkinci öğretim) Birincisi Mine Bekdemir, ikinci Özer Yıldız, üçüncü Sevilay Güzel oldu. Öğrencilerin ödüllerini Prof. Dr. Kadir Temurçin takdim etti.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı birincisi Semih Akça, ikincisi Murat Ay, üçüncüsü ise Hakan Kaya oldu. Öğrencilerin ödüllerini Eğirdir Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur takdim etti.
Park ve Bahçe Bitkileri bölümü Peyzaj ve Süs bitkileri programı birincisi Kezban Demir, ikinci Fevziye Ece Tıraş, üçüncü Maksude Kesdi oldu. Öğrencilerin ödüllerini Eğirdir Turizm ve Otelcilik YüksekOkulu Müdiresi Doç. Dr. Şirvan Şen Demir takdim etti.
Ödül töreninin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi mezun öğrenci andını  Okul Öğretim Görevlisi Nuri Kutlu eşliğinde okuyan öğrenciler daha sonra keplerini havaya atarak, mezun olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşadılar. 
Program sonunda Mezuniyet törenine katkı sağlayan kurum, kuruluş ve esnaflarımıza teşekkür edildi.
Mezuniyet töreni, katılımcılara kabune-helva ikram edilmesinin ardından sona erdi. 
Mezun olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap