Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri denetimlerini sürdürüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri denetimlerini sürdürüyor
Haberin Tarihi: 1.6.2017 10:33:00 - Okunma Sayısı:2092 defa okundu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif AYDIN, "sigara içen ve sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Eğirdir Toplum Sağlığı Merkezi olarak sigara bıraktırma polikliniklerine davet ediyoruz." dedi.

31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ dolayısıyla bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Mehmet Nazif AYDIN, şunları söyledi:

          "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de aynı tema ile farklı etkinlikler yapılmaktadır. Tütün kullanımının  yaygınlığı, tütün bağımlılıklarının da önünü açması ve son yıllarda tütüne bağlanma yaşının giderek aşağılara düştüğü görülmektedir. Bilindiği gibi pek çok kanser hastalığının ve akciğer hastalığının kökeninde tütün kullanımının bulunduğu bilinmektedir. Akciğer kanserinin önde gelen nedeni sigaradır. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü sigaradan kurtulmak için bireysel olarak çok değerlidir. Ancak bir hastalık olarak kabul edilen bu davranıştan kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteği de çok önemlidir. Vatandaşlar sağlık çalışanlarının kanıta dayalı bilimsel araştırmaların ışığında destek ve yardım hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilirler.

            Bilindiği gibi günümüzde en önemli hastalık etkeni ve ölüm nedenlerinden birisi sigara içimidir. Önlenebilir olan bu olumsuz alışkanlık ülkemizde ve dünyada ne yazık ki milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden konumunu halen sürdürmektedir. Tütün endüstrisinin süreklilik içinde yürüttüğü politika ve yaklaşımları hemen her gün sigara içen gruba, çoğunluğu çocuklar, gençler ve kadınlardan oluşan yeni bireyler katmaktadır. Bu kadar tehlikeli bir oyuna dur diyebilmek için ise örgütlü ve güçlü bir mücadele gerekmektedir.

            Bu çerçevede ilçemiz Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri  4207 Sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili denetimlerini sürdürmektedirler. Sigara içen bireylerin 31 Mayıs 2017 tarihini tütünsüz, dumansız ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir başlangıç olarak kabul etmeleri, başta ülkemiz ve ilçemizdeki kişileri ve gelecek nesilleri  tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmeleri için anlamlıdır.

            Bu vesile ile 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü başlangıç olarak kabul ederek sigara içen ve sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Eğirdir Toplum Sağlığı Merkezi olarak sigara bıraktırma polikliniklerine davet ediyoruz."

 

SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİKLERİ VE TELEFON NUMARALARI

SDÜ Göğüs Hastalıkları AD Sigara Bıraktırma Polikliniği: 2119

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bıraktırma Polikliniği: 2329379

KETEM Sigara Bıraktırma Polikliniği: 2117286

İl Tütün Kontrol Kurulu Birimi: 2116779 / 2116780

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap