EĞİRDİRLİ İNSANLAR, GÖL YÜZLÜ İNSANLAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİRLİ İNSANLAR, GÖL YÜZLÜ İNSANLAR
Haberin Tarihi: 4.7.2017 11:05:00 - Okunma Sayısı:935 defa okundu.

EĞİRDİRLİ İNSANLAR,

GÖL YÜZLÜ İNSANLAR

Eğirdirliler gerçekten göl yüzlü insanlar mı?
Evet, Eğirdirliler gerçekten göl yüzlü insanlardır; sonra gül yüzlü...
Göl ile gülün birleştiği yerdir Eğirdir; cennet köşesi...
Eğirdir’e gelenler, bizim kadar biliyorlar Eğirdir’in kıymetini.
          ***
Aşağıdaki duygularımı okşayıcı değerlendirmeleri genç gezginci Yusuf Yavuz’un satırlarından aldım.
“Bu kavurucu sıcakların ortasında püfür püfür rüzgârlı, gündüzleri serin sularında yüzüp geceleri yorgansız uyuyamayacağınız bir yer arıyorsanız rotanızı Eğirdir’e çevirin!” 
Seramik ustası İngiliz sanatçı ve ressam Carla Watson Eğirdir için şunları söylüyor:
“66 yaşımdayım ve Eğirdir’i ilk kez 2009 yılında gördüm. Sadece bir gece kalmıştım ve aklım  hep Eğirdir’de kaldı. Dünyanın birçok ülkesini gezdim. En son Yunanistan’da bulundum ama orada yapamadım ve Eğirdir’e geldim. Eğirdir benim favori yerim.”
Bir başka ziyaretçi Smith, “Antalya’daki Türk ve İngiliz arkadaşlarım da yazı Eğirdir’de geçirmek için buraya geliyor. Burada nem ve sivrisinek yok. Ekim ayına kadar gölde yüzebiliyorsunuz. Antalya aslında yazlık değil kışlık bir yer.” diyor. 
19 yaşındaki Fransız öğrenci Nils Devynck ise duygularını şöyle sıralıyor: “Eğirdir’de ışığın göle vurması ve göl renginin sürekli değişmesi inanılmaz!.. Manzara sürekli değişiyor. Antalya çok turistik bir kent ama Eğirdir doğa manzarası harikası!..”
Değerli okuyucular Eğirdir’in güzel yönlerini anlatanlar Eğirdir’e zarar veren yönleri de görüyorlar. 
Mermer ocaklarının bitkisel örtüye ve sağlığa verdiği ve ilerde verebileceği sıkıntıları dile getirmenin yanı sıra betonlaşmanın çok yanlış olduğunu;  tarihi anlatan eserlerin de tahrip edildiğini dolayısıyla tarihe darbe vurulduğunu ifade ediyorlar.
Sayın okuyucular Eğirdir bizim yaşadığımız öz beldemiz. Önce kendimiz Eğirdir’i korumalıyız. Bira şişelerini yollara atmakla; çekirdek kabuklarını sağa sola saçmakla; gölde halı ve bulaşık yıkamakla; piknik alanlarını yiyecek artıklarımızla doldurmakla şirin ilçemizi koruyamayacağımızı da bilmemiz gerekiyor.
Eğirdir halkı duyarlı  olmalı...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap