YENİŞARBADEMLİ GÖKYÜZÜ BİLİM ŞENLİĞİ SONA ERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YENİŞARBADEMLİ GÖKYÜZÜ BİLİM ŞENLİĞİ SONA ERDİ
Haberin Tarihi: 19.7.2017 10:00:00 - Okunma Sayısı:3042 defa okundu.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Yenişarbademli Melikler Yaylasına Ulusal Gözlem Evi kurmak için kolları sıvadı.

13-15 Temmuz tarihleri arasında Yenişarbademli Belediyesinin öncülüğünde Sunucu Rana Özdemir’in organizatörlüğünde yapılan GÖKYÜZÜ BİLİM ŞENLİĞİ’nde yapılan gökyüzü karanlık ölçümlerinde, 22.08 lik değerle şimdiye kadar Türkiye genelinde yapılan ölçümlerde en yüksek değerin saptandığı ve bu sonucun Türkiye’deki ilk karanlık gökyüzü parkının Yenişarbademli ilçesinde yapılması kararını ortaya çıkardığı kaydedildi.

Yenişarbademli Belediyesi öncülüğünde Sunucu Rana Özdemir'in organize ettiği Yenişarbademli Gökyüzü Bilim Şenliği 13-15 Temmuz tarihlerinde Melikler Yaylasında düzenlendi.
Gök bilimci Prof. Dr. Ethem Derman'ın başkanlığında Yenişarbademli Melikler Yaylasında 3 gün süren Şenlik program kapsamında Teleskop aracılığı ile gökyüzü incelemesi, yemek ve konaklamanın da içinde olduğu etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Yenişarbademli Cumhuriyet Meydanında Prof. Dr. Ethem Derman tarafından Gökyüzü Bilimi hakkında seminer verildi.
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, şartlar uygun olur ise Yenişarbademli Melikler Yaylasına Ulusal Gözlem Evi kurmayı düşündüklerini söyledi.
TÜRKİYE'DE BİR İLK YENİŞARBADEMLİ'DE Mİ OLACAK?
13-15 Temmuz tarihleri arasında Yenişarbademli Belediyesinin öncülüğünde Sunucu Rana Özdemir’in organizatörlüğünde yapılan GÖKYÜZÜ BİLİM ŞENLİĞİ’nde yapılan ölçümler sonucunda 22.08 lik ALTIN DEĞERİNDE sonuçlara ulaşıldığı bildirildi. Gözlemi 4 gün izleyen Sunucu Rana Özdemir "Türkiye'nin dört bir yanından teleskoplarıyla gelen ve 3 gün boyunca ilçemizde gozlem yapan, çektikleri birbirinden güzel gökyüzü fotoğraflarını bizlerle paylaşan, gökyüzü bilimiyle ilgili çok sayıda sunumlar yaparak gökyüzü meraklılarını ve ilçe halkımızı bilgilendiren başta Prof. Dr. Ethem Derman ve Prf Dr. Zeynel Tunca hocama çok teşekkür ederim. Etkinliğe teknik anlamda destek sağlayan ve Etkinlik boyunca her tür desteğiyle yanımda olan ASTRO AİLEM ekibine, tüm astro fotoğrafçılara, gökyüzü meraklılarına ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. 
Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Erdem’in ev sahipliğini yaptığı etkinlikte muhteşem bir sonuç elde ettik. Yapılan gökyüzü karanlık ölçümlerinde, 22.08 lik değerle şimdiye kadar Türkiye genelinde yapılan ölçümlerde en yüksek değer saptanmış ve bu sonuç Türkiye'deki ilk karanlık gökyüzü parkının Yenişarbademli ilçemize yapılması kararını ortaya çıkarmıştır. Tüm astro fotoğrafçılarını ilçemize çekecek olan karanlık gökyüzü parkının kurulması için kolları sıvayan sayın belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, etkinliğimize katılan herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap