?MİRYOKEFALON ZAFERİ?NİN YERİ NEDEN HALEN TESCİL EDİLMİYOR??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?MİRYOKEFALON ZAFERİ?NİN YERİ  NEDEN HALEN TESCİL EDİLMİYOR??
Haberin Tarihi: 9.8.2017 10:29:00 - Okunma Sayısı:1181 defa okundu.

İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış, Anadolu’nun Türkler tarafından fethi ve tamamen yurt edinilmesi açısından büyük önem taşıyan Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı yerin Gelendost İlçesi Yenice Sivrisi bölgesi olduğunun tespit edilmesine rağmen neden halen tescil edilmediğini sordu.

İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış; 
“MİRYOKEFALON ZAFERİ’NİN YERİ NEDEN HALEN TESCİL EDİLMİYOR?”
İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış, Anadolu’nun Türkler tarafından fethi ve tamamen yurt edinilmesi açısından büyük önem taşıyan Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı yerin Gelendost İlçesi Yenice Sivrisi bölgesi olduğunun tespit edilmesine rağmen neden halen tescil edilmediğini sordu.    
İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları başladı. İlk günkü toplantıda gündem teklifleri alınırken, Gelendost İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış, ilgili gündem dışı söz alarak, Anadolu’nun Türkleştirilmesi konusunda önemli yeri olan Miryokefalon savaşının Gelendost Yenice Sivrisi bölgesinde yapıldığının belirlenmesine rağmen neden halen tescil edilmediğini sordu.
Miryokefalon Zaferinin tarihimizde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Satılmış, “2. Kılıçarslan’ın Gelendost Meydan Muhaberesinde kazandığı zafer halen tescil edilmedi. Bu konuda neden bekleniyor? Tarih profesörleri ve Türk Tarih Kurumu yetkilileri Gelendost bölgemizi ziyaret ettiler ve araştırmalar yaptılar. Mızrak ve ok uçları ile belirli tarihi dokuları yakaladılar. Fakat görüyorum ki birkaç il Gelendost İlçesi küçük bir yer, belediye kutlamaları yapamaz diye el attılar. Bir Çanakkale Zaferi’nin yeri değiştirilemiyorsa, bir Kurtuluş Savaşı’nın, Dumlupınar’ın, Malazgirt’in coğrafi konumu değiştirilemiyorsa, Miryekefolon Savaşı alanının yeri de Gelendost bölgesi olduğu tespit edilmiştir. Fakat halen neden beklenilmektedir? Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryekefolon Zaferi’nin güçlü şekilde kutlanması gerekmektedir. Bunun da tescillenerek devletin envanterine girmesi gerekir. Bugün Amerikan keşfini yanlış bilgilerle öğreteceğimize Piri Reis’in devleti oraya koyduğunu bilmemiz lazım. Miryokefalon Zaferi’nin de Gelendost bölgesinde tescillenip, okul kitaplarına yazılıp, çocuklarımıza Türk tarihini okutmamız lazım. Türk Tarih Kurumu ve tarih profesörlerine seslenmek istiyorum; bir an önce Miryokefalon Zaferi’nin Gelendost bölgesinde tescillenmesini ve resmi olarak 17 Eylül’de devlet töreniyle tescilli bir şekilde kutlanmasını istiyorum” dedi.
TÜRK TARİH KURUMU’NUN YÜZDE 95 KANAATİ:
SAVAŞ GELENDOST’TA YAPILDI
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat da konuyla ilgili kararın Türk Tarih Kurumu tarafından verileceğini ifade ederek, bu konuda Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan ile 2 kez görüştüğünü ve Turan’ın kendisine yüzde 95 oranında kanaatinin savaşın Gelendost Yenice Sivrisi bölgesinde yapıldığını söylediğini bildirdi. Ancak Konya ve Denizli’nin savaşın kendi bölgelerinde yapıldığını söylemesi üzerine tescil sürecinin uzadığını kaydeden Bolat, “İnşallah Gelendost bölgesinin tescilini yaptırırız” dedi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap