BRİÇ SEVERLER SAKİN ŞEHİR EĞİRDİR'DE BULUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BRİÇ SEVERLER SAKİN ŞEHİR EĞİRDİR'DE BULUŞTU
Haberin Tarihi: 14.8.2017 17:17:00 - Okunma Sayısı:1522 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Briç Festivali hafta sonu gerçekleştirildi.

BRİÇ SEVERLER SAKİN ŞEHİR EĞİRDİR'DE BULUŞTU 

                Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Briç Festivali hafta sonu gerçekleştirildi.

                Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda  gerçekleştirilen Briç Festivali’nin ilk ayağında “Eğirdir Belediyesi Sakin Şehir” briç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya briç tutkunu 26 çift katıldı.

                Festivalin ikinci gününde ise Swiss takım turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 20 takım katılırken Eğirdirspor Briç takımı 3. oldu.

                Festivalin üçüncü ve dördüncü gününde ise Açık ikili Simültane elleri oynandı. Bu turnuvaya ise 55 çift katıldı.

                Festival boyunca katılımcılara çay, pasta ve meyve ikram eden Eğirdir Belediyesi tarafından Cumartesi günü ise katılımcılara akşam yemeği ikram edildi.  

                "BRİÇ KUMAR DEĞİL, SPORDUR"            

                Gerçekleştirilen Briç Festivaliyle ilgili açıklamalarda bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, organizasyonu önümüzdeki yıl daha iyi yapacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl konuşmasında  "Değerli dostlarımız, bizim meramımız, bu şilt veya kupa falan değil. Önemli olan şehrimizi size tanıtmak. Bu briç festivalimizin bu yıl 3.sü yapıyoruz. Ayaklarınıza sağlık. Benim lakabım Hacı Ömer. İnsanlar Hacı Ömar kumar oynatıyor, kumarcılara yardım ediyor diyorlar. Anlayanlara bunun bir kumar olmadığını spor dalı olduğunu federasyonun olduğunu söylüyoruz. Beyni çalıştırdığını ifade ediyoruz. Kazasız belasız bir festivalimizin daha sonuna geldik. Sizleri tatlı anılarla yollamak istiyorduk. İnşallah öyle olmuştur. Bu mekan, sizin spor için ideal bir salon. Gelecek yıl sağlıkla yine inşallah buraya gelirsiniz, eş dost gönderirsiniz. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlıklı günler diliyorum." dedi.

                Konuşmaların ardından festival müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

                Eğirdir Sakin Şehri Kupası Birincisi Fahri GÜNER - Uğur UYSAL çifti, İkincisi Nazif ERCAN - Hüsrev Murat TAN çifti, üçüncüsü Burhanettin KOCA - Celal ÇOBAN çifti dördüncüsü İlhan YEŞİLDAL - İlhan BİRTANE çifti olurken beşincisi Ali SALGI - Metin ERBİL çifti oldu.

                3.Eğirdir Briç Festivali Swiss Takım Turnuvasında ise 20 takım mücadele etti. Oynanan oyunların sonunda Karagöz Takımı birinci, Öykü takımı ikinci, Eğirdirspor adına Yakup Şener Sayı, Veli Yaşar Taktak, Mehmet Ali Yılmaz, Ramazan Karaşahin takım olarak üçüncü oldu.

                Açık İkili Cumartesi Seansını  Serkan ŞENAY - Yusuf ÖZDEMİR Mustafa SAKARYA - Mustafa ŞAHİN, Oktay ÖZDEMİR - Orhan Veli YÜCEL çiftleri derece alırken, Genel sıralama sonucunda MUSTAFA ŞAHİN, MUSTAFA SAKARYA,SERKAN ŞENAY, YUSUF ÖZDEMİR, FATİH AYDIN                OĞUZHAN ÖNAL  dereceye giren isimler olurken, Senyör Kategorisinde İse Mustafa Aras ve Mustafa Öztekin çifti ödüle layık görüldü. Karışık Kategorisinde ise Yıldırım Meral, Tülay Çelebi çifti ödüle layık görüldü. Barbaros Hayrettin Aymaz ve Evren Dönmez çifti ise Genç Kategorisinde ödül almaya hak kazandı.  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap