AK PARTİ 6. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AK PARTİ 6. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 20.8.2017 19:18:00 - Okunma Sayısı:4654 defa okundu.

BAŞKAN VELİ GÖK, GÜVEN TAZELEDİ

AK PARTİ 6. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ YAPILDI

BAŞKAN VELİ GÖK, GÜVEN TAZELEDİ

               Ak Parti 6. olağan ilçe kongresi, bugün saat 13.00'de Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Toplantı salonunda yapıldı.

Kongreye; Ak Parti Isparta Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, önceki dönem milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Başkanı Osman Zabun, İl Özel İdare Başkanı Ali Bolat, İlçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, MHP İlçe Başkanı Ahmet Nedim Özkeskin, MHP yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Ak Parti Eğirdir İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Doğanay'ın, 300 delegenin katılımıyla kongrenin gerçekleştirildiğini ifade etmesinden sonra verilen bir önerge ile Kongre Divan Başkanlığına Mehmet Şatana, Başkan Yardımcılığına Günay Bağırsakçı, Katipliklerine de Ülker Yiğit ve Osman Yüceer getirildi.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Ak Parti'nin kuruluşunun 16'ncı yılında, güzel geçen yılların devamı için Eğirdir'de de bir araya geldiklerini söyledi. Eğirdir'e güzel hizmetlerde bulunan İlçe Başkanı Veli Gök ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Milletvekili Yüce, "taze bir heyecanla, yeni bir kanla 2019'a yürüyeceğiz. Her girdiğimiz seçimlerden güçlenerek çıktık. 2019'da farklı bir döneme gireceğiz. Bundan sonra kapı kapı dolaşacağız. Kırgınlıkları, küslükleri bir yana bırakacağız. Diğer partilere mensup vatandaşlarımız da bizim hedef kitlemizdir. Ülkemizin çıkarları için bu gibi sıkıntılı durumlarda daha iyi ve diri olmamız gerekiyor..." dedi.

Daha sonra konuşan ve bugünkü seçimlerde güven tazeleyip tekrar ilçe başkanlığına seçilen Veli Gök ise, şunları söyledi:

"Öncelikle Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, kuruluştan bugüne kadar görev yapmış il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, dua ve destekleri ile bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize, Vatandaşlarımızın hayat kalitesini ve sosyal refahını artıracak yatırım ve projeler üretmemizde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunar, ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet dilerim.

               Değerli dava arkadaşlarım;

               Son üç yıl içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimi, iki defa genel seçim ve 2017 referandum süreçleri ile yoğun bir siyasi çalışma içinde olduk. Bütün bu seçim süreçlerinde bizleri yalnız bırakmayan il başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, Eğirdirli hemşehrilerimize ve tüm teşkilat mensuplarımıza göstermiş oldukları yoğun emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Değerli hemşehrilerim;

               Demokratik Cumhuriyetle yönetilen ülkemizde ülke yönetimine talip olanlar bir siyasi parti çatısı altında siyasi çalışmalar yaparak halka gider, hedeflerini ve projelerini anlatır, halkını ikna ederse, halkın verdiği destekle iktidara gelir ve ülkeye hizmet eder.

               Ancak halka tepeden bakan ve bu siyasi sürece tahammülü olmayan içerden veya dışarıdan kişi veya gruplar hiç emek vermeden, risk üstlenmeden, baskı ve şiddet zoru ile zaman zaman yönetimi ele geçirme teşebbüsünde bulunmuşlardır. Haince ve sinsice milletin kutsallarını kullanarak devletin organlarına sızmış, içerden ve dışarıdan bir takım işbirlikçilerin desteği ile 15 Temmuz 2016'da hain kanlı saldırıyı başlatmışlardır. Bu hain ve ihanet şebekesi karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve halkımızın dik duruşu ile hain saldırı önlenmiştir. Bu süreç içerisinde 249 şehidimiz, 2 bin 500 civarında gazimiz olmuştur. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Bu tür hainlere fırsat vermemek için kişisel hesaplar ve çıkarlar peşinde koşmadan ülkemizin birliği ve bütünlüğü, vatandaşlarımızın ve kamunun menfaatini ön planda tutarak daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Ak Parti hükümetlerimiz döneminde ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de tarım, turizm, sanayi, ulaşım, sağlık, eğitim, iskan, enerji, çevre, orman, çalışma ve sosyal güvenlik, adalet ve asayiş alanlarında ve istihdamın arttırılmasında çok ciddi yatırımlar yapılmıştır.

Özellikle tarımsal sulama tesisleri, gölet yapımları, soğutma tesisleri, tasnifleme merkezleri ve çevre temizliği yatırımlarında Türkiye birincisi olmuş bir ilçeyiz.

İlçemizde Sorkuncak, Akdoğan, Yukarı Gökdere, Sarıidris, Yuvalı, Barla ve Bademli Göleti inşaatları devam etmektedir.

Yazla Mahallesinde 32 derslikli Lise binası, Menderes Mahallesinde 24 derslikli ilköğretim binası inşaatı devam etmekte olup bu yıl sonu hizmete açılacaktır.

İl Başkanımız ve Milletvekillerimizin bilgisinde ve gündeminde olan Isparta-Konya bölünmüş karayolu,

Çay barajı, Boğazova kapalı sistem sulama, Yılgıncak, Mahmatlar, Gökçehüyük, Baklan, Tepeli, Sevinçbey, Serpil gölet etüt çalışmaları devam etmektedir.

Yeni adliye binası ve yeni hastane binası yatırım programına alınmış olup projeleri hazırlanmaktadır.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü kampüsünde 10,000,000,00 TL'lik laboratuvar ihalesi yapıldı, en kısa zamanda inşaatına başlanacaktır.

İlçemize 300 yatak kapasiteli orta öğretim öğrenci yurdu yapımı konusunda çalışmalar devam etmektedir.

Etüt çalışmaları devam eden Eğirdir Gölü çevresi kuşak kanalizasyon projesi ile Bademli-Davraz yolu projesinin hayata geçmesi, Eğirdir-Beydere yolunun karayolları ağına alınması, Eğirdir-Dereboğazı yolunun genişletilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Özetle bahsettiğim yatırımların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür eder saygılar sunarım."

Önceki dönem Ak Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt ise konuşmalarında, 15 yıllık Ak Parti iktidarında, milletimizin düşüncesinde bile olmayan hizmetlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Kırgınlıklara meydan verilmemesi gerektiğini dile getiren Kurt, eski partililere sahip çıkılmasının önemini vurguladı.

Divan Başkanının seçimlere tek liste ile girileceğini açıklamasından sonra konuşan Isparta Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmalarında, Ak Parti'nin kocaman bir aile olduğunu dile getirerek "her ailede ufak tefek kırgınlıklar olur, önemli olan bunları büyümeden kapatabilmektir. Bu fedakarlık gerektiren bir iştir..." dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Milletvekili Bilgiç, son 15 yılda büyük değişim ve reformlara imza atıldığını, Batı'nın bundan fevkalade rahatsız olduğunu, 2023, 2053 ve 2071 yıllarını hedef alan Ak Parti iktidarının devamı için her daim dimdik, zinde bir teşkilatla çalışmak gerektiğini söyledi.

Ak Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun'un konuşmalarından sonra, tek liste halinde girilen seçimler sonucu Ak Parti Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanı Veli Gök, güven tazeleyerek yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

Yapılan seçimler sonucu, Ak parti İlçe Yönetim kurulu asil üyeliklerine;

Abdullah Başyiğit

Ali Yetkin

Büşra Tatlıdil

Dilek Kurt

Erkan Tekdur

Ferzane Yalkın

Kemal Gelir

Mehmet İnan

Mevlüt Doğanay

Mustafa Selek

Nevin Sakarya

Osman Yaman

Osman Yüceer

Yasin Özbek

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine;

Ömer Yılmaz

Süleyman Sarpdağ

Mustafa Karakoç

Kemal Çıbık

Muzaffer Tığlı

Bekir Karadoğan

Veli Nehir

Hasan Hüseyin Cansoy

İl Kongre Delegeliklerine (Asil);

Abdullah Başyiğit

Adem Ünlü

Adil Özdemir

Ahmet Bozer

Ahmet Bulucu

Ahmet Hakkı Öztekin

Ahmet Hamdi Takır

Arif Üzmen

Büşra Tatlıdil

Dilek Kurt

Erkan Tekdur

Ferzane Yalkın

Hakkı Özdamar

Hasan Dinçer

Kemal Çıbık

Kemal Gelir

Kenan Ünal

Mehmet Eray Uslu

Mehmet İnan

Mehmet Kamil Göncü

Mehmet Sert

Mehmet Yılmaz

Mevlüt Akyol

Mevlüt Doğanay

Muhittin Emek

Muslahattin yaman

Mustafa Baş

Mustafa Erhan Savran

Mustafa Karakoç

Mustafa Kayan

Mustafa Kemal Sabah

Mustafa Özbudak

Mustafa Özer

Mustafa Selek

Muzaffer Tığlı

Nevin Sakarya

Osman Yaman

Osman Yüceer

Ömer Yılmaz

Ramazan Akçay

Remziye Dinçer

Sezgin Özdoğancı

Süleyman Sarpdağ

Ülker Yiğit

Ümmü Kurt

Veli Gök

Yasemin Kanlı

Yasin Özbek

İl kongre Delegeliklerine (yedek);

Bekir Karadoğan

Ahmet Çoğal

Özcan Gök

Mahmut Küçükköse

Elmas Korkmaz

Ahmet İnal

Kadiriye Kartal

Sait Doğan

Veli Nehir

Ömer Pazar

Mevlüt Yavuz

Süleyman Çetin

Mustafa Sarpdağ

Zekerriya Zümre

Ali Canıtez

Yusuf Aslan

Şevket Şenol

Ahmet Doğan

İbrahim Karataş

Mustafa Kanlı

Ahmet Ünver

Hüseyin Sarıdoğan

Nuri Yüceer

Ali Yetkin

getirildi.

Ak Parti Eğirdir 6. Olağan kongresinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, güven tazeleyen Başkan Veli Gök ile yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine ve il delegelerine başarılar diliyoruz.

Haber: AKIN GAZETESİ-EĞİRDİR

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap