Su Ürünleri Av Yasağı Denetimleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünleri Av Yasağı Denetimleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 13.11.2017 09:59:00 - Okunma Sayısı:2608 defa okundu.

Ekim Ayı içerisinde yapılan denetimlerde, 10 bin 400 TL İdari Para Cezası uygulandı.

Su Ürünleri Av Yasağı Denetimleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Ekim Ayı içerisinde yapılan denetimlerde, 10 bin 400 TL İdari Para Cezası uygulandı.

22 bin 400 metre misina ağ ile 733 kg sudak balığına el konuldu.

                Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince 4/1 No'lu "Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ" gereğince Eğirdir Gölünde sudak balığı (levrek) av yasağı kontrolleri tüm hızıyla devam ediyor.

                Yetkililer, Ekim ayı içerisinde toplam 40 adet denetim yapıldığını, bu denetimler esnasında av yasaklarına aykırı hareket eden 10 kişiye toplam 10.400 TL İdari Para Cezası uygulanarak, sudak balığı (levrek) avcılığında kullanılan 22.400 metre misina ağ ile 733 kg sudak balığına el konulduğunu açıkladılar.

                Konu ile ilgili olarak Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde görevli su ürünleri kontrol ekiplerince, Eğirdir Gölü’nde bulunan 5 ayrı avlak sahasında kontrol ve denetimler, Eğirdir İlçe Jandarma Bot Komutanlığı ile koordineli bir şekilde aralıksız devam etmektedir.

                Yapılan bu denetimler kapsamında, Ekim ayı içerisinde toplam 40 adet denetim yapılmış, bu denetimler esnasında av yasaklarına aykırı hareket eden 10 kişiye toplam 10 bin 400 TL İdari Para Cezası uygulanarak, sudak balığı (levrek) avcılığında kullanılan 22 bin 400 metre misina ağ ile 733 kg sudak balığına el konulmuştur.

                İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri kontrol ekiplerince özellikle Eğirdir Gölü’nde gece-gündüz mesai kavramı gözetmeksizin kaçak avcılıkla mücadele kararlılıkla devam edecektir”.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap