ISPARTA'NIN EN BÜYÜK TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA'NIN EN BÜYÜK TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI
Haberin Tarihi: 24.11.2017 12:05:00 - Okunma Sayısı:2805 defa okundu.

Isparta Ticaret Borsası, Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen, "13. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı.

ISPARTA'NIN EN BÜYÜK TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI
                Isparta Ticaret Borsası, Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen, "13. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı.

                Gökkube Kongre ve Fuar Mekrezi'nde düzenlenen ve 85 firmanın katıldığı fuarda, tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar da bulunuyor.

                Fuarın açılış töreninde konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, son yıllarda Isparta'nın potansiyelini harekete geçirmek için birçok çalışmanın yapıldığını, bu çerçevede fuarın da çok önemli olduğunu söyledi.

Tarımsal ve hayvancılık alanında Isparta potansiyelinin çok üst seviyede olduğunu aktaran Isparta Valisi Günaydın, amacın mevcut potansiyeli daha da ileri noktaya taşıyarak, il ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu iletti.
                Her geçen gün bu alanda daha fazla istihdam sağlama çabasında olduklarını ve bu yönde çalışmalara yürütüldüğünü dile getiren Vali Günaydın, "Yerimizde durmayacağız. Sürekli hedeflerimizi büyüteceğiz. Daha büyük hedeflere doğru hep beraber yürüyeceğiz. Çünkü, Isparta olarak bu potansiyelin var olduğuna hepimiz inanıyoruz. Bu inancımızın gereği olarak da var olan potansiyelin ilimiz ve ülkemiz adına çok daha iyi kullanacağız. Tarımsal gelirlerine baktığımız zaman bugün elma, kiraz, lavanta, gül üretiminde Türkiye birincisiyiz. Bugün Isparta ekonomisine elmadan dolayı 700-800 milyon lira para giriyor. Kirazdan yaklaşık yılda 50 milyon, gülde 50 milyon lira para giriyor. Bunlar çok önemli rakamlar. Ama bunlar bize yetmiyor. Biz bunları daha da arttıracağız, çeşitlendireceğiz. Kozmetik alanında, daha güçlü markalar oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Elmadan daha çok verim alabilmek için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, elmamızı dünya pazarına da açıyoruz. Gitmediğimiz noktalara götürüyoruz" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da fuarların gün geçtikçe daha marka haline geldiğini söyledi.

                Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların devam edeceğini ifade eden Günaydın, "Ispartamızın 217 bin nüfusu var. Büyükşehirlerin yapamadığı, başaramadığı etkinlikleri biz bir bardak suda fırtınalar kopararak, gerçekçi olarak bunları yapmak istiyoruz" diye konuştu.

                Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise bu yıl fuarın 13'üncüsünü açmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek tarımla sanayileşen Isparta hedefinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini belirtti. Adar, “Tarım ekonomisine katma değer sağlamak için her fırsatı değerlendiriyoruz Isparta’nın tarımsal ürünlerini en yeni yöntem ve kalitede yetiştiriyoruz. Üretimde kaliteyi en yüksekte tutuyoruz. Artık Isparta’nın üretimdeki başarısını, markalaşma ve pazarlama konularında da göstermemizin zamanı gelmiştir. Son dönemde markalaşma konusunda girişimler olmuş ve bu girişimler belli bir mesafe kat etmeyi başarmıştır. Bu girişimlerin sayısının artmasını ümit ediyoruz. Bizler bu fuarın geleceğine inandık, bugünleri hayal ettik ve fuarımızı şu anki durumuna getirdik. Bu fuar artık Isparta’nın bir markasıdır" dedi.
                Fuar açılışını Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar, ITB Meclis Başkanı Nuri Selçuk ve Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk birlikte yaparken, açılışa çok sayıda siyasi, bürokrat ve vatandaşlar katıldı.
                Yapılan kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fuarı gezdiler. Fuarda, tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili olarak traktör başta olmak üzere, tarım ve zirai aletler, kullanılan her türlü araç - gereçleri de bulabilmek mümkün. Ayrıca fuar kapsamında, modern tarım ve hayvancılık konularında gelişmiş sistemler de üreticiler ve meraklıların beğenisine sunuluyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap