Şehitlerimizin isimleri belli oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehitlerimizin isimleri belli oldu
Haberin Tarihi: 17.1.2018 18:22:00 - Okunma Sayısı:2987 defa okundu.

Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde düşen askeri eğitim uçağında şehit olan 3 askeri personelin isimleri belli oldu.

                Şehitlerimizin isimleri belli oldu

                Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde düşen askeri eğitim uçağında şehit olan 3 askeri personelin isimleri belli oldu. Hava Pilot Bnb. Ümit Karamustafa (Ordu), Hava Pilot Yzb. Ali Şahin Odabaşı (Ordu) ve Teknisyen Hava Uç. Bkm. Ast. Kd. Bşv. Ömer Kadir Arlı’nın (Kütahya) şehit haberleri ailelerine ulaştırıldı.

                Şehitlerimize Allah’tan Rahmet kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

                Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim uçağı düştü. Düşen uçaktaki 3 askeri personel şehit oldu.

                Köylülerin askeri kargo uçağının düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken düşen uçağın CASA tipi CN235 Kargo uçağı olduğu bildirildi.

                TSK’dan Açıklama

                Elim kazayla ilgili TSK tarafından yapılan açıklama şöyle:

                "17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.

                Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

                Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

                Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap