Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Yönetim ve Bilim/Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Yönetim ve Bilim/Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 23.1.2018 09:45:00 - Okunma Sayısı:3996 defa okundu.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Yönetim ve Bilim/Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Yönetim ve Bilim/Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Zeki TARHAN / ANKARA

                Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ( TTKD ), çok anlamlı ve de önemli bir toplantısını, Derneğin Yönetim Kurulu ile Bilim Ve Danışma Kurulu toplantısını birleştirerek birlikte gerçekleştirdi.

                28 Nisan 2018 tarihinde yapılması planlanan Dernek Genel Kurulu toplantısına birkaç ay kala gerçekleşen bu toplantı, Dernek Başkanı Yunus ENSARİ'nin çağrısı üzerine, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü TAURUS AVM Toplantı Salonunda gerçekleşti.

                Saat 10.30' da başlayıp 13.00'e dek süren toplantıda; bundan böyle, toplantıların Dernek Yönetim Kurulu ile Bilim ve Danışma Kurulunun birlikte yapılmasının, Derneğimize daha bir pozitif katkı sağlayacağı ve de sinerjik bir etki yaratacağı görüşünde birleşildi...

***

                Dernek yönetiminde; kurumsal kimlik ve tüzel kişilik ile gerçek kişilik üzerinde bir ikileme yol açılmaması gereği üzerinde durularak,önemli mesajların verildiği vede irdelemelerin yapıldığı toplantıda; Başkan Yunus ENSARİ' nin üç ay sonra yüz yaşına gireceği ve bu asırlık çınarın yaş gününün görkemli bir etkinliğe dönüştürülmesi hususunda da fikir teatisinde bulunuldu...

***

                TTKD'nin özel bir Dernek olduğu vurgusu yapılırken, bugünkü toplantının böyle bir konsepte gerçekleşmiş olmasının mimarının Prof. Dr. Sadık ERİK olduğu da dile getiriliyordu...Bakın, Başkan Yunus ENSARİ neler diyordu:

                "...Çocukluğum, 1919'un çok zor koşullarında, okuma zorluklarıyla boğuşarak geçti...Atlara / Eşeklere baktım!!! Beni evlatlık aldılar, okuttular...Orman Mühendisi oldum. Ormanlar kurdum!!! 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL, "BARAJLAR KRALI" iken, kendilerinin desteği ve yardımları ile bu Derneği kurduk. Ekibimizde,Türkiye' nin ilk Köy İşleri Bakanı rahmetli Prof. Dr. Necmi SÖNMEZ Hocamız da vardı.Önceliğimiz; Barajların çevresini orman örtüsüyle çevirmekti. Ve biz bunu başardık...Heyalanın da önüne geçtik.

                "...124 öğrenci okutuyorum...Çünkü Ben, oradan geldim. Gerek Ülkü Hanımın ve gerekse Serap Hanımın bu Derneğe hizmetleri çok değerlidir.Onları bir tarafa atamayız."

***

                Türkiye'de "BİREYSEL EMEKLİLİK" sisteminin de ilk kurucusu olduğunu belirten ENSARİ, sistemi uygulamaya koyduğunda, kendisinden "ANKARA' NIN ARSA KRALI" olarak söz edildiğini dile getirirken, o zaman, bavul bavul para kazandığını söylüyor ve Yönetim anlayışını bakın nasıl açıklıyordu:

"...Ben, insanları kırarak değil, emrederek değil, rica ederek insanları idare ettim. Benden hiç kimse, yumruğumu masaya vurmamı istemesin. Ben diktatör değilim. Çok sesliliğe, demokrasiye inanan bir Demokratım."

***

                ...Evet, iyi ki varsın TTKD!!! Bu Derneğin Bilim ve Danışma Kurulu Üyesi olmaktan gurur duyuyorum...Ekolojik Dengenin ve de sürdürülebilir kalkınmanın sağlandığı günlere bir "merhaba" diyelim mi?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap