Evde Hasta Bakımı Bölümü Mezunları dertli...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Evde Hasta Bakımı Bölümü Mezunları dertli...
Haberin Tarihi: 29.1.2018 14:54:00 - Okunma Sayısı:4866 defa okundu.

Evde Hasta Bakımı Bölümü’nden mezun olanlar “Görev tanımındaki tıbbi müdahale yetkisi” yetersizliğinden dolayı iş bulamıyor.

Evde Hasta Bakımı Bölümü Mezunları dertli...

Evde Hasta Bakımı Bölümü’nden mezun olanların “Görev tanımındaki tıbbi müdahale yetkisi” yetersizliğinden dolayı iş bulamadığına dikkat çeken Evde Sağlık Ve Bakım Derneği, “Yönetmenlikte olduğu gibi evde sağlık birimlerine, evde hasta bakımı teknikerlerinin atanması gerekiyor. Evde Hasta Bakımı Bölümü, alanında eğitim aldığımız bir birim. Hem bizim hem de profesyonel ekip hastalarımızın en doğal hakkıdır. Ülkemizde, kronik hastalığı bulunan, felçli, tedavisi uzun süren, günlük zaruri ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılayamayan, bedensel faaliyetlerini yerine getiremeyen ve dolayısıyla başkalarının yardımına ve bakımına sürekli muhtaç olan insanların barınabileceği ve gerekli bakım hizmetleri alabileceği bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısının çok az olmasına rağmen Sağlıkta dönüşüm projesiyle zamanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın başlatmış olduğu proje kapsamında açılan Evde Hasta Bakımı Bölümü öğrencileri mezuniyet sonrası “Görev Tanımındaki Tıbbi Müdahale Yetkisi” yetersizliğinden dolayı özel sektör dahil hiç bir yerde istihdam edilmiyor. 27 Şubat’ta yayımlanan yönetmeliğe göre biz Evde Hasta Bakımı Teknikerleri, Evde Sağlık Birimlerinde yer almalıyız. İlk mezunların atanmasından sonra bölümün önü görev tanımından dolayı kapatılmıştır. Her yıl mezun veren geleceğin Sağlık elçileri hak ettiği görev tanımını almalıdır. Avrupa standardı bir bölüm olan ve pilot uygulaması kabul edilen Evde Sağlık Hizmeti ülkemizde ilerlemeli ve hak ettiği değeri almalıdır” açıklamasında bulundu.

Alanında Türkiye derecesi almasına rağmen atama yapılmadığı için işsiz olduğunu vurgulayan Evde Hasta Bakımı Bölümü mezunu olan bir genç ise yaşadıkları sorunları şöyle anlatıyor; “Bizim bölümden alım yapılmıyor. Meslek tanımlamamızda sorun olduğu için atamalarımız yapılmıyor. Atama yapılsa bile atama sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu yüzden mağdur oluyoruz. Ne özel hastanede çalışabiliyoruz ne de devlet hastanesine atanıyoruz. Bu sorunlardan kaynaklı olarak mağduriyetimiz sürüyor. 2 yıl bölümü okuyup bitirmek için emek sarf ediyoruz. Okul bittikten sonra tamamen boşta kalıyoruz. Şu anda bu bölümü bitirip inşaatlarda çalışan birçok arkadaşımız var. 2016 ve 2017’de toplamda bizim bölümden 44 kişi atandı. Bu sayı durumu izah etmeye yetiyor. Ben 2016’da mezun oldum ve iki yıldır bölümümle ilgili iş bulamıyorum. KPSS’den 79 puan aldım. Sıralamada kendi bölümümde Türkiye 28’ncisi olmama rağmen atanamıyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap